5 Haziran 2011 Pazar

Madımak Şenliği, iktidarla muhalefeti buluşturdu

Merkezi Ankara’da bulunan Kırım Köyü Kültür Yardımlaşma Derneği’nin Kırım Köyü’nde düzenlediği ‘Madımak Şenliği’, iktidarla muhalefetin bir araya gelmesine de vesile oldu.

Madımak Şenliği’ne Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Adayı Yusuf Başer, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Ankara, Yozgat ve diğer illerden gelen köylüler ve davetliler katıldı.

Dernek Başkanı Menderes Köksal, Yozgat’ın genel yapısına uygun olarak, Kırım’da da köy halkının geçimini tarım ve hayvancılıkla temin ettiğini, yaylalarda kendiliğinden yetişen birçok bitkinin toplanarak, yemek olarak yapılıp yenildiğini hatırlattı.

Köksal, “İşte bu bitkilerden birisi olan Madımak otundan da köylülerimiz birbirinden farklı yemekler yapabilmektedir. Madımak otu, madımak pilavı, madımaklı börek, madımak salatası bunlardan bazılarıdır” dedi.

Köksal, geleneği yaşatmak amacıyla köy adına düzenledikleri şenliğe “Madımak Şenliği” adını vererek, yörede yetişen madımak otu ile yapılan yemek çeşitlerini bilmeyenlere tanıtmak, aynı zamanda da gelecek kuşaklara bu yemek çeşitlerini aktarmak olduğunu vurguladı.

Daha sonra halk âşıkları saz ve sözleriyle şenliğe renk katarken, davetlilere “Yoğurtlu Madımak”, “Pilavlı Madımak”, “Madımak Pilavı” ile birlikte yayık ayranı ikram edildi.

Hiç yorum yok: