19 Haziran 2011 Pazar

Çalatlı Köyü’nde 120 kuzu çalındı

Yozgat’a 12 kilometre mesafede bulunan ve içerisinden E-88 Karayolu’nun geçtiği Çalatlı Köyü’nde Halil Çay isimli çiftçinin ağılına giren hırsızlar, 120 kuzuyu çalarak kayıplara karıştılar.

Hayvan hırsızlığı çoğaldı

Kuzuları çalınan Halil Çay, geçen hafta bölgelerinde 48 koyunun çalındığını, Sarıbekirçiftliği Mahallesi’nde de 7-8 ineğin son anda çalınmaktan kurtarıldığını hatırlatarak, emniyet güçlerinin artan hayvan hırsızlıklarına karşı daha fazla tedbir almalarını istedi.

***

Kredi kullanarak aldığı koyunların kuzuları çalındı

Yozgat’ın Çalatlı Köyü’nde önceki gün meydana gelen hırsızlık olayı geçimini hayvancılıkla sağlayan çay ailesini zor durumda bıraktı.

Halil Çay, geçimini 20 yıldır hayvancılıkla sağladığını belirterek, şunları söyledi:

“Biz 7 horantayız. (7 nüfuslu bir aileyiz) Ailecek yaz-kış, gece-gündüz bu hayvanlarla uğraşıyoruz. Geçen yıl hayvancılığı daha geniş kapsamlı yapmak için bankadan kredi kullandım ve 100 koyun aldım. Bu koyunlarımızın da 120 tane kuzusu oldu. Hırsızlar, önceki gün yani Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece saat 1 ile 4 arasında önce ağılın yanında bağlı olan köpeğimize ne yedirdilerse hayvanı uyuşturmuşlar. Sonra ağılın kilidini kırarak içerideki kuzuların tamamı olan 120 kuzuyu ağıldan çıkartarak, yaklaşık 2 kilometre köyümüzün aşağısında Çorum yol ayrımında kamyonete yükleyerek götürmüşler.”

Hayvan hırsızlığı arttı

Çorum Alaca ve Yozgat’ın köylerinde hırsızlık olaylarının yaşandığını ve Jandarmanın konuyla daha fazla ilgilenmesini istediklerini ifade eden Halil Çay, “Ben kuzuların çalındığı gün jandarmaya haber verdikten sonra komşularımızla birlikte aramaya koyuldu. İlk önce Alaca’ya gittik oradaki kesimhaneleri ve besicilerle görüştük. Onlar da geçen hafta bölgelerinde 48 tane koyun çalındığını söylediler. Yozgat’ın Sarıbekirçiftliği Mahallesi’nde de bir ahıra giren hırsızlar 7-8 ineği çalarlarken köy sakinlerinin fark etmesi ile bırakıp kaçmışlar. Belki bu hırsız aynı hırsızdır; oradan çalamadı gelip bizimkini çaldı. Allah’tan ki koyunlar arazide yatıyordu. Ağılda olsaydı kuzularla birlikte onları da çalardı bu hırsızlar. Biz jandarmadan bu hırsızları bir an önce yakalamalarını ve kuzularımızı bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.

(Kaynak: Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: