13 Haziran 2011 Pazartesi

AK Parti’den ilk seçim değerlendirmesi:
Millet muhalefeti çıraklığa mahkûm etti

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nde Yozgat’ta yaklaşık yüzde 67 oranında oyla seçimden birinci parti olarak çıkan AK Parti’nin milletvekili adayları, bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sonucunu değerlendirdiler.

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat birinci sıra adayı Bekir Bozdağ, ikinci sıra adayı Ertuğrul Soysal, üçüncü sıra adayı Yusuf Başer ve AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz katıldı.

Bekir Bozdağ, AK Parti’nin 2002 ve 2007 seçimlerinde olduğu gibi 2011 seçiminde de oy oranını artırdığını ve yaklaşık yüzde 50 oranında oy aldığını hatırlatarak, bunun rekor bir başarı olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinden birisinin eridiğini, diğerinin de yerinde saydığını ifade eden Bozdağ, milletin muhalefeti, ‘siyaset yolunda çırak olarak çalışmaya mahkûm ettiğini’ söyledi. Bozdağ, Seçim sonucunu, “yalanın, palavranın, iftiranın, bol keseden atmanın milletimiz nezdinde hiçbir anlamı olmadığının bir ifadesi ve ilânı” olarak değerlendirdi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam partililere yaptığı konuşmayı da değerlendiren Bozdağ, “60 yıldır bir parti iktidarı kovalar, iktidar olamaz ve ‘Ben başarılıyım’ derse, buna bizim söyleyecek bir şeyimiz yok, Biz de herkes gibi şapka çıkartırız, eyvallah deriz. Başarısızlığı başarı gibi göstermede bizim muhalefetin başarısına diyecek yoktur” diye konuştu.

İkinci sıra adayı Ertuğrul Soysal da, “Biz bu milletin hizmetkârı olacağız. Makamda, şanda, şöhrette bizim gözümüz yok. Gece gündüz demeden çalışacağız. Sizlerin sesi olacağız” dedi.

Üçüncü sıra adayı Yusuf Başer de, Yozgat’ın AK Parti’ye yüzde 67 oranında oy vererek sivil, katılımcı, özgürlükçü, toplumun bütün katmanlarının benimseyeceği yeni bir Anayasa’ya destek verdiğini söyledi. Başer, “Aldığımız oy oranına bakmadan, büyüklenmeden, tevazumuzu kaybetmeden, Yozgatlının efendisi değil, hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Ne Yozgatımızı ne de Yozgatlımızı unutmayacağız” diye konuştu.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ise, arzu ettikleri oy oranını fazlasıyla almış olduklarını ifade ederek, “Dün itibariyle milletimizin yüksek takdirini alarak milletvekili seçilen Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve Bekir Bozdağ’ın Yozgat’a çok büyük hizmetler yapacağından eminiz” dedi.

(Kaynak: sondakika.com)

1 yorum:

İsmail Düğenci dedi ki...

Seçilen vekillerimizin,millet ve memleket yolunda hayırlı hizmet yapmalarını bekliyoruz.
Yozgat AK Partiye çok iyi oy verdi.172.000 oy çok büyük bir oydur.
Başta Bekir Bozdağ olmak üzere,Ertuğrul Soysal Bey,Yusuf Başer Beyden fuul enerji ile çalışmalarını bekliyor, kendilerini tebrik ediyorum.
Çalışmazlarsa, burada kendilerini sigaya çekecek Molla Kasımlar bulunmaktadır.
Dua bizden,çalışmak vekillerimizden.
Çünkü hedefimizi 2023'e kadar iktidar olmaktır.
Allah yar ve yardımcınız olsun.