11 Mayıs 2011 Çarşamba

CHP’li emekli astsubay’ın tuhaf tepkisi: Sen konuşamazsın! Sen MHP’den AK Parti’ye geçtin!

CHP’nin eski Boğazlıyan İlçe Başkanı emekli Astsubay Başçavuş Ali Rıza Uzeltürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Adayları’nın Boğazlıyan ziyaretinde, adayları tahrik edecek şekilde bağırarak olay çıkardı. CHP’li Uzeltürk, “Komutan, bağırmana gerek yok, ayıp oluyor” diye uyarıda bulunan emekli öğretmen İsmail Düğenci’ye, “Sen konuşamazsın; Sen MHP’den AK Parti’ye geçtin” diye karşılık verdi.

2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti İl Genel Meclisi Adayı olan emekli öğretmen İsmail Düğenci, bu olayı anlattığı ve bogazliyanmedya.com’da yayınlanan yazısında, kendisi CHP’li olan bir şahsın, MHP’den ayrılan birisine bu şekilde tepki göstermesine bir anlam veremediğini ifade etti.

Olay nasıl oldu?

CHP’nin eski Boğazlıyan İlçe Başkanı emekli Astsubay Başçavuş Ali Rıza Uzeltürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Adayları’nın Boğazlıyan ziyaretinde, adayları tahrik edecek şekilde bağırarak olay çıkardı.

Uzeltürk, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı ziyarette, AK Parti 3’üncü sıra adayı Yusuf Başer’e yüksek sesle “Boğazlıyan için ne yaptınız?” diye bağırdı. Başer de, bu soruya cevap vermek için açıklamada bulunmak istedi; ancak Uzeltürk, sesini daha da yükselterek bağırmaya devam etti.

Bunun üzerine, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Macit Yurttaş, Başer’e, “Başkanım, bu CHP ilçe eski başkanı bunlara izah edemezsiniz” diyerek Başer’i uzaklaştırdı.

CHP’li Uzeltürk, Düğenci’nin MHP’den ayrılmasından rahatsız !..

2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti İl Genel Meclisi Adayı olan emekli öğretmen İsmail Düğenci de, CHP’nin eski Boğazlıyan İlçe Başkanı emekli Astsubay Başçavuş Ali Rıza Uzeltürk’e, “Komutan, bağırmana gerek yok, ayıp oluyor” diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Uzeltürk ise Düğenci’ye, “Sen konuşamazsın; Sen MHP’den AK Parti’ye geçtin” diye karşılık verdi. Uzeltürk’ün bu sözü üzerine Düğenci, “İstediğimi seçer, istediğime geçerim” diye tepki gösterdi. Düğenci ayrıca, “CHP’nin Boğazlıyan’da bir çivisinin bile olmadığını” söyledi. Araya girenler, iki tarafı da olay yerinden uzaklaştırdılar.

Ben kimsenin askeri değilim; Boğazlıyan da kışla değil!

29 Nisan’da meydana gelen bu olayı doğrulayan İsmail Düğenci, olayın nasıl cereyan ettiğini ve bu konudaki değerlendirmelerini 9 Mayıs’ta bogazliyanmedya.com’da yayınlanan yazısında açıkladı.

Vergi Dairesi’ne giderken tesadüfen olay mahallinden geçtiğini belirten Düğenci, CHP eski İlçe Başkanı’nı sakinleştirmek istediğini ancak kendisinin “Sen konuşamazsın; Sen MHP’den AK Parti’ye geçtin” diyerek, saygı ölçüsünü aşan bir davranışta bulunduğunu ileri sürdü.

“Ben kimsenin askeri değilim, Boğazlıyan da kışla değil” diyen Düğenci, kendisi CHP’li olan bir şahsın, MHP’den ayrılan birisine bu şekilde tepki göstermesine bir anlam veremediğini ifade etti. Düğenci, “İlgili şahsın bu davranışı, AK Parti düşmanlığı değilse nedeni başka ne olabilir?” diye sordu.

“Din değiştirsem bu kadar tepki almazdım” diyen Düğenci, “Partiye ve AK Partililere duyulan bu hınç bu kin niye? AK Partililer Moskova’dan gelmedi. Moskova’dan gelselerdi törenle karşılanırlardı. Biz de bu vatanın öz evlatlarıyız Bu kini anlamış değilim” diye yazdı.

Düğenci, adını anmak istemediğini belirttiği CHP eski İlçe Başkanı ile bir problemi olmadığını da belirterek, “Hatta mahallî seçimler arifesinde gazetede yazdığım bir yazıdan dolayı cep telefonumu bularak, beni arayıp tebrik etmişti” dedi. Düğenci, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Malûm şahsın benimle problemi varsa, medenî görüşmeye açığım. Ama kibar ve medeni bir şekilde. Benden alacağı varsa hemen ödeyeyim. Tartışmak istiyorsa gelsin, medeni ölçülerde, isterlerse topluma açık mekânlarda tartışalım. Kavga istiyorsa ben yoğum. Bana isterlerse ‘korktu, kaçtı’ desinler. Ne diyor Yunus:

Ben gelmedim dava için / Benim işim sevi için / Dost’un evi gönüllerdir / Gönüller yapmağa geldim.

Benim inancımda, gönül yıkmak, Kâbe’yi yıkmaktan daha günahtır. Ancak aşırı tevazu da zillettir. Zilleti hiç kabul edemem. Haa unutmadan; bu zat, Boğazlıyan -Himmetdede duble yolunu CHP’nin yaptığını söyledi…”

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İsmail Düğenci zamanında okuduğum okulda okul müdürü idi. Kendisi "benim inancımda gönül kırmak kabeyi yıkmaktan daha büyük günahtır" diyor. Ancak okuldayken sadece bana kaç kere tokat attığını çok net hatırlıyorum. Birçok arkadaşımı bir eğitimciye yakışmayacak şekilde, öfke ile şiddet ile yaklaştığını ve birçok gönülleri kırdığını biliyorum. Okuduğum liseden mezun olalı 11 sene oldu. 11 sene sonra böyle bir yazıyı yazabiliyorsam eğer, bu kişinin en azından benim gönlümü ve canımı çok acıttığı sanırım anlaşılmıştır.