29 Haziran 2010 Salı

Sarıkaya İlçesi, kaplıcalarını tanıtmak için
15 Temmuz’da Kaplıca Festivali düzenleyecek

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Kaymakamı Yaşar Dönmez, ilçedeki kaplıcaları tanıtmak amacıyla bu yıl ilk kez Kaplıca Festivali düzenleyeceklerini bildirdi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirecekleri festivali geleneksel hâle getirmeyi planladıklarını belirten Kaymakam Dönmez, Sarıkayalı gurbetçilerin yıllık tatil dönemini de göz önünde bulundurarak, festivalin tarihini 15 Temmuz olarak belirlediklerini kaydetti.

Sarıkaya Kaplıca Festivali konusunda bir açıklama yapan Kaymakam Yaşar Dönmez, “Sarıkaya denince ilk akla gelen kaplıcaları. Bu yüzden ilçemiz kaplıcaları ile ünlü. Biz de kaymakamlık olarak kaplıcalarımızı tanıtmak adına ilk defa kaplıca festivali düzenleyeceğiz” dedi.

Yozgat ve bazı ilçelerinde her yıl çeşitli festivaller düzenlendiğini hatırlatan Dönmez, “Festivaller o yöre için son derece önem taşımakta. Hem ekonomik anlamda o şehre katkı sağlıyor, hem de o yörenin güzelliklerini tanıtma fırsatı buluyor. Bu tür festivallere çevre illerden ve ilçelerden büyük katılımlar oluyor. Bu sayede de ilçemizin tanıtımını en güzel şekilde yapmış olacağız” diye konuştu.

Festival tarihi gurbetçilerin tatil dönemine göre belirlendi

Sarıkaya nüfusunun büyük çoğunluğunun yurt dışında gurbette olduğuna dikkat çeken Kaymakam Yaşar Dönmez, Kaplıca Festivali’nin tarihi hakkında da şu açıklamada bulundu:

“Sarıkaya’da yaşayan vatandaşlarımızın büyük bölümü yurt dışında gurbette. Bu aylarda 1 aylığına yıllık tatillerini geçirmek için buraya gelerek ailesiyle ve akrabalarıyla hasret giderirler. Biz de bu yüzden gurbetçi vatandaşlarımızı düşünerek onlarında bu etkinlikte bulunmalarını sağlamak istedik. Festival tarihini de gurbetçi vatandaşlarımıza göre ayarlayarak 15 Temmuz 2010 olarak belirledik.”

Festivalin asıl amacının kaplıcaların en iyi şekilde tanıtımını yapmak olduğunu belirten Dönmez, “Etkinliğimize katılmak üzere gelen yatırımcı buradaki güzellikleri, zengin jeotermal kaynakları görüp yatırım yapmak isteyebilir. O zaman ilçemizin gelişmesi ve kalkınmasına da katkı sağlamış oluruz. Bu festivalimizi geleneksel hâle getirerek, önümüzdeki yıllar içerisinde daha kapsamlı yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.