1 Haziran 2010 Salı

Başbakan Erdoğan: Türkiye’nin dostluğu ne kadar kıymetliyse, düşmanlığı da o kadar şiddetlidir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bu günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, Gazze’ye yardım malzemeleri götüren sivillere saldırı düzenleyen İsrail’e çok sert ifadelerle tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, “Türkiye yeni yetme köksüz bir devlet değildir. Bir kabile devleti hiç değildir. Kimse Türkiye’nin sabrını test etmeye kalkmamalıdır. Türkiye’nin dostluğu ne kadar kıymetliyse, düşmanlığı da o kadar şiddetlidir. Türkiye’nin dostluğunu kaybetmek bile başlı başına bir bedelidir” diye konuştu.

İsrail’in, hiçbir gerekçeyle işlediği bu kanlı cinayeti meşru gösteremeyeceğini, elindeki kanı temizleyemeyeceğini ifade eden Erdoğan, “Bu saldırının ortaya çıkardığı sorun, artık bütün dünyanın sorunudur” dedi.

İsrail’in kanlı saldırılarına göz yumanların da suç ortağı olacağını belirten Erdoğan, “Meselenin teröre karşı savunma olmadığı, terörle mücadele olmadığı, meselenin bir şehri, bir şehrin insanlarını katletme girişimi olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

“Herkes bu hukuksuzluğa göz yumabilir. Açık söylüyorum, sinsice destekleyebilir. Ama İsrail, Türkiye’yi başkalarına benzetmek gibi bir hatanın içine düşmesin” uyarısında bulunan Erdoğan, “Herkes sussa, gözünü yumsa, sırtını dönse bile, biz Türkiye olarak Filistin’e, Gazze’ye sırtımızı dönmeyeceğiz, gözümüzü yummayacağız” dedi.