4 Haziran 2010 Cuma

Gül: Gelecek günler çok daha güzel olacak

Yozgat ziyaretinde kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları selâmlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İnşallah gelecek günler çok daha güzel olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yozgat protokolü, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yemekte bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesi yaptığı konuşmada, Bozok Üniversitesi ile yakından ilgilendiğini, tarım ve hayvancılık alanındaki projelerin hepsinin gerçekleşeceğini, Yozgat’la ilgili bütün taleplerin takipçisi olacağını söyledi.

Yozgat dışında yaşayan Yozgatlılara da seslenen Gül, “Doğduğunuz toprağı unutmayın, Yozgat’a sahip çıkın, bu şehre olan borcunuzu ödeyin” çağrısında bulundu.

Gül’ün Yozgat ziyaretinin fotoğraflarını görmek için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere bu sabah Yozgat’a geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Vali Necati Şentürk, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ve Belediye Başkanı Yusuf Başer ile vatandaşlar tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, önce Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti. Vali Şentürk, Cumhurbaşkanı Gül’e üzerinde Yozgat Saat Kulesi rölyefinin bulunduğu bir plaket hediye etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Valilik ziyaretinin ardından Yozgat Belediyesi’ne geçerken, yolda kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları selâmladı. Belediye Başkanlığı’nın önünde kız öğrencilerin halk oyunları gösterisini izleyen Gül, ekiple hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, burada yaptığı kısa konuşmada, “Yozgat, memleketimizin en seçkin yerlerinden biri. Yozgat vatan, millet aşkı ile dolu bir ildir. Yozgat'ın ayrı bir yeri vardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah gelecek günler çok daha güzel olacaktır” dedi.

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Yusuf Başer’i makamında ziyaret eden Gül, Belediye Özel Defteri’ni imzaladı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e fahrî hemşehrilik beratını ve Yozgat mutfak kültürünün ünlü yemeği testi kebabını temsil eden minyatür testi takdim etti.

Daha sonra Yozgat’taki tarihî Karslıoğlu konağını gezen Gül, cuma namazını Çapanoğlu Büyük Camisi’nde kıldı. Gül, namazın ardından Sebahat Bacanlı adlı kadının cenaze namazına da katıldı.

İşadamları ve STK temsilcileri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Yozgat protokolü, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Çamlık Millî Parkı’nda bulunan Galata Çamlık Otel’de düzenlenen yemeğe Gül’ün yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve diğer yetkililerle, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün masasında Sivas Divriği’de 1995 yılında şehit olan Jandarma Er Mehmet Armağan Alper’in annesi Şadan ve babası Yakup Alper de yer aldı.

Yemekte konuşan Gül, Yozgat’ın yiğitliğiyle bilindiğini, Türkiye’ye hizmet eden önemli siyasetçiler kazandırmış bir il olduğunu ifade etti.

Yozgat’ın Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve bölünmezliği uğruna en çok şehit veren iller arasında bulunduğunu belirten Gül, “Yozgat’ın en önemli vasıflarından biri vatanı ve milletini daima canından üstün tutmasıdır” dedi.

Şehitlere rahmet dileyen, ailelerine de şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Gül, şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkılması isteğini bir kez daha dile getirdi.

Şehit yakınlarının ve gazilerin milletin gönlünde müstesna yeri olduğunu ifade eden Gül, “Şehit aileleri, yakınları bulundukları ilin en değerli insanları olarak muamele görecektir” dedi.

Gül, Yozgat’ın gelişmekte olduğunu, yine de yapılması gereken birçok iş bulunduğunu vurgulayarak, “Bu devlet, varıyla, gücüyle halkına hizmet için uğraşmaktadır. Her şeyi bir anda yapmak mümkün değil. Ama yeri geldikçe büyük projeler hayata geçiriliyor” dedi.

Tarım hayvancılık projelerinin hepsi gerçekleşecek

Yozgat Millî Parkı’nda bulunan Galata Çamlık Otel’de şehrin önde gelenleri, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve şehit aileleri ile öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesinde bir konuşma yaptı.

Demiryolu projesinin Yozgat için önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, tarım, hayvancılık alanlarındaki projelerin hepsinin gerçekleşeceğini, Yozgat’ın önümüzdeki yıllarda çok daha gelişip güzelleşeceğini belirtti.

Doğduğunuz toprağı unutmayın

Yozgat dışında yaşayan Yozgatlılara da seslenen Cumhurbaşkanı Gül, doğdukları toprağı unutmamaları, illerine sahip çıkmaları ve doğdukları şehre borçlarını ödemeleri gerektiğini vurguladı. Gül, Yozgatlıların Türkiye’ye sığmadığını ve dünyanın birçok yerinde bulunduğunu belirterek, ‘Dünya Yozgatlılar Günü’nün kutlanacağını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, Yozgat’ta kendisine gösterilen sevgiye teşekkür ederek, Yozgat’ı yakından takip etmeye devam edeceğini ve meseleleriyle ilgileneceğini söyledi.

Yozgat’la ilgili bütün taleplerin takipçisi olacağım

Konuşmasının ardından, kendisine Yozgat’ın testi kebabı ile ilgili bilgi verilen Cumhurbaşkanı Gül, gelenek olduğu üzere kendisine sunulan testiyi kırdı ve Yozgat ile ilgili tüm taleplerin takipçisi olacağı sözünü verdi.

Bozok Üniversitesi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Gül, üniversitenin Yozgat’ın gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Bozok Üniversitesi kampüsünü görünce ümitlendim

Gül, Yozgat gezisi kapsamında daha sonra Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü’nü ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. İnci Varinli ve akademik kadro tarafından karşılanan Gül, Varinli’nin kendisine takdim ettiği üniversite rozetini yakasına taktı.

Kampüsü gördüğünde Anadolu üniversitelerinin gelişimi açısından ümitlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, kampüslerin üniversite iklimi açısından önem taşıdığını söyledi.

Gül, üniversitede eğitim faaliyetlerinin yanında kültürel ve sportif faaliyetlere de önem verilmesini istedi.

Gül, basına kapalı olarak gerçekleşen garnizon komutanlığı ziyaretinin ardından Yozgat’tan ayrıldı.