10 Mart 2010 Çarşamba

Soba gazından zehirlenerek ölen minik Sema’nın okul arkadaşları, törende gözyaşlarına boğuldu

Yozgat'ta sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek, anne ve ağabeyi ile birlikte hayatını kaybeden İlköğretim öğrencisi Sema Karabulut'un okulu olan Atatürk İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.

Hayatını kaybeden Sema Karabulut’un arkadaşları, tören boyunca ve sınıfa döndüklerinde arkadaşlarını kaybetmenin acısıyla gözyaşı döktüler. Karabulut’un arkadaşları, onun oturduğu sıraya bıraktıkları karanfillerin arasına büyük boy fotoğrafını yerleştirdiler.

Törende minik öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, bu tür olaylardan ders alınması ve dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu.

Aile dramının ardından gelen ölüm

Soba gazından zehirlenerek 2 çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden Birsen Karabulut’un, uzun süre önce eşinden ayrılıp, yurt dışında bulunan babası Hasan Kılıç’a ait apartmanın 3. katında, iki çocuğu ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

2 öğrencinin ölümü, eğitim camiasını yasa boğdu

Yozgat’ın Şeyh Osman Mahallesi Şehit Levent Şahin Sokaktaki 4 katlı Hasan Kılıç apartmanının 3’ncü katında, annesi Birsel Karabulut ve ağbeyi 14 yaşındaki Tuncay Karabulut ile birlikte oturan Atatürk İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Sema Karabulut’un dün gece sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek, ölmesi öğretmenlerini ve okuldaki arkadaşlarını yasa boğdu.

Sabah Atatürk İlköğretim Okulu’nun bahçesinde Sema Karabulut için düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız da katıldı. Okul bahçesinde toplanan öğretmen ve öğrenciler, önce öğrenci andını içtiler ardından da bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Gamsız: Bu olaylardan ders alınmalı

İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, törende yaptığı konuşmada, bu tür olaylardan ders alınması ve dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu. Gamsız, “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda dünyada ne kadar insan canını kaybediyor. Trafik kazaları, zehirlenmeler, diğer kazalar, vesaire vesaire… Demek ki biz, televizyondan işittiğimiz, gördüğümüz, duyduğumuz, şahit olduğumuz birçok şeyden ders alamıyoruz. / Çocuklar, sizlerin de birçoğunuzun evinde soba olabilir. Bunlara dikkat edin. Her kaza bizim için bir deneyimdir. İllâ bizim başımıza da bir şey gelmesi gerekmiyor. Bu olan olaylardan ders almamız gerekir” dedi.

Gamsız, hayatını kaybeden 2 öğrenciye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Hayatını kaybeden Sema Karabulut’un arkadaşları, tören boyunca ve sınıfa döndüklerinde arkadaşlarını kaybetmenin acısıyla gözyaşı döktüler. Karabulut’un arkadaşları, onun oturduğu sıraya bıraktıkları karanfillerin arasına büyük boy fotoğrafını yerleştirdiler.

Olay, komşular sayesinde ortaya çıktı

Olay dün akşam saat 17.00 sıralarında ortaya çıktı. Aynı apartmanın zemin katında oturan Rabia Yazar isimli kadın, komşusu Birsen Karabulut’u akşama kadar hiç göremeyince merak edip, daha önceden aldığı düdüklü tenceresini de vermek üzere, 3. kata çıktı. Kapı zilini çalıp, kapıyı çalmasına rağmen içerden ses gelmemesi üzerine komşularına haber verdi.

Eve gelen Mehmet Ekinci isimli komşusu, içerden herhangi bir ses gelmemesi üzerine kapıyı kırıp içeriye girdiğinde, oda içerisinde karşılıklı iki kanepede yatan 3 kişinin cesediyle karşılaştı. Ekinci, durumu polise bildirdi.

Sobanın bulunduğu odada karşılıklı olarak duran kanepelerden birisinde anne Birsen Karabulut ile 11 yaşındaki Atatürk İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Sema Karabulut’un, diğer kanepede de Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan ve okula bir süredir gitmediği öğrenilen 14 yaşındaki Tuncay Karabulut’un yattığı belirlendi.

Polis ve sağlık ekipleri, aile fertlerinin sabah saatlerinde kömür sobasının tütmesi sonucunda ölmüş olabilecekleri ihtimali üzerinde durdu.

Aile dramının ardından gelen ölüm

Birsen Karabulut’un, uzun süre önce eşinden ayrılıp, yurt dışında bulunan babası Hasan Kılıç’a ait apartmanın 3. katında, iki çocuğu ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

Cesetler otopsi için Ankara Adlî Tıp Kurumu’na gönderildi. Cenazeler, otopsinin ardından Yozgat’ta toprağa verilecek.