25 Mart 2010 Perşembe

Göçmen: Yanlışların düzeltilmesi için ‘Tıbbî ve Aromatik Bitki Araştırma Merkezi’ kurulmalı

Bozok Üniversitesi'nden ‘bitkilerle tedavi’ konusunda uyarı

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, bitkilerle tedavi konusunda halk arasında doğru bilinen pek çok yanlış olduğunu, medyanın da bu yanlışlığa alet olduğunu söyledi. Prof. Acar, “Alternatif tıp diye bir şey yoktur. Tıp bir tanedir, bilim bir tanedir” dedi.

Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Yeşim Göçmen de, bilinçli ellerden çıkan ve doğru kullanılan bitkisel ürünlerin ilaç tedavileri kadar etkili ve daha ucuz olabileceklerini; ancak ‘bitkisel tıp’ konusunda bilimsel metotlarla yetişmiş uzmanları bulabilmenin oldukça zor olduğunu söyledi. Göçmen, “Bu nedenle Tıbbî ve Aromatik Bitki Araştırma Merkezi kurularak bitiklerin yanlış kullanımları düzeltilmelidir” dedi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Yeşim Göçmen ile birlikte bu gün bir basın toplantısı düzenleyerek, ‘bitkilerle tedavi’ konusunda halkın yanlış bilgilerle yönlendirildiği uyarısında bulundular.