30 Mart 2010 Salı

Çiftçinin pulluğu Yozgat’ta üretiliyor

Yozgat’ta ziraî alet üretimi yapan Demirsan firması, Türkiye’nin dört bir yanına tarla sürmede kullanılan pulluk bıçağı ve kazayağı satıyor. Bazı bölgelerin elektrik direği ihtiyacını da Demirsan karşılıyor.

17 personelle ziraî alet üretimi yaptıklarını belirten Muammer Yılmaz, Anakara’dan teklif gelmesine rağmen yatırımlarını Yozgat’a yaptıklarını ifade etti.

Ankara’dan teklif geldi ama o Yozgat’ı tercih etti

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde (YOSB) bir yıl önce faaliyete başlayan Demirsan firması, ziraî alet üretimiyle adından söz ettiriyor. Kısa bir süre önce kurulan şirket, Türkiye’nin dört bir yanına başta pulluk bıçağı ve kazayağı olmak üzere ziraî aletler satıyor.

Demirsan Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yılmaz, İç Anadolu Bölgesi’nin ve Yozgat’ın yüzde 40’ının tarımla uğraştığını belirterek, bu alanda yatırım yaptıklarını söyledi. 17 personelle ziraî alet üretimi yaptıklarını belirten Muammer Yılmaz, Anakara’dan teklif gelmesine rağmen yatırımlarını Yozgat’a yaptıklarını ifade etti. Türkiye’nin her bölgesine satış yaptıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

Ekim için pulluk şart

“Özellikle İç Anadolu, Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgelerinden ziraî alet talebi oldu. Baharın gelmesiyle birlikte çiftçilerin en büyük ihtiyaçlarının başında pulluk bıçağı ve kazayağı geliyor. Çünkü bu aylarda çiftçiler tarlalarını sürmek ve ekime hazırlamak için mutlaka birkaç defa pulluk ağzı ve kazayağı alma ihtiyacı duyarlar. O yüzden de yoğun taleple karşılaşıyoruz. Ziraî aletlerin yanı sıra, çelik konstrüksiyon işi de yapıyoruz. İnşaatlara doğrama işi olarak balkon ve merdiven korkulukları da talep ediliyor.”

Bazı bölgelerin elektrik direği ihtiyacını biz karşılıyoruz

TEDAŞ ve özel sektör firmaları için elektrik direği imalatı yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Bu yönde de ilimizin ve bazı bölgelerin elektrik direği ihtiyacını biz karşılıyoruz. Fabrikamızda şu an 17 çalışanımız var. Personel sayımızı bu yılsonuna kadar 40’a çıkararak ilimizin istihdamına ve ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu. (CİHAN)