2 Mart 2010 Salı

Birileri yapsın ben eleştireyim devri geçmiştir

Sürmeli Festivali’nin hazırlık toplantısında konuşan Vali Çiçek, festivalin en güzel şekilde olması için bütün Yozgatlılara ve kamu görevlilerine görevler düştüğünü belirterek, “Artık, ‘birileri veya bir kurum yapsın, ben eleştireyim’ devri geçmiştir” dedi. Vali Çiçek, Yozgat’ta yakaladıkları bu birliktelik sayesinde çok güzel gelişmeler olduğunu ifade etti.

Bu yıl 8-9-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Sürmeli Festivali’nin hazırlık toplantısı, Vali Amir Çiçek’in başkanlığında bu gün Kent Park’ta yapıldı. Toplantıya Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda, Ticaret ve Sanayi Fuarı ve festival boyunca yapılacak etkinliklerin ana hatları ile belirlenmesi, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması ve etkinliklere katılımın en üst seviyede olması için davetlilerin görüş ve önerileri alındı.

Vali Çiçek, toplantıda yaptığı konuşmada, illerin gelişimleri için sadece üretmek değil bu ürettiklerini tanıtmak ve pazarlamak zorunda olduklarına işaret etti. Festivallerin de bu tanıtım için önemli araçlardan birisi olduğunu ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

Sağlanan birliktelikle çok güzel gelişmeler oluyor

“Festivalimizin en güzel şekilde olması için bütün Yozgatlılara ve kamu görevlilerine görevler düşüyor. İlimizin tarihî, turistik, doğal, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda zenginliklerinin tanıtımı için düzenlediğimiz festivalde herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Artık, ‘birileri veya bir kurum yapsın, ben eleştireyim’ devri geçmiştir. Biz Yozgat’ta bu birlikteliği yakaladık. Bu birliktelik sayesinde de Yozgat’ta çok güzel gelişmeler olmaktadır.”

Toplantıda, 11. Uluslararası Sürmeli Festivali’nin çalışmalarını yürütmek üzere Vali Yardımcısı Hüseyin Konak başkanlığındaki Festival Komitesi belirlendi.