18 Şubat 2010 Perşembe

Vali Çiçek: Artık her olumsuz olayda ilk akla gelen yurt çocukları olmuyor

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yurt ve yuvasında barınan kimsesiz çocuklardan, okullarında başarılı olanları ödüllendirdi.

Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Amir Çiçek, önceki yıllarda şehirde olumsuz bir olay yaşandığında ilk önce yurt çocuklarının akla geldiğini belirtti.

Bu düşüncenin artık kırıldığını ve ortadan kalktığını ifade eden Vali Çiçek, “Bunu sizler kırdınız, ortadan kaldırdınız. Öğretmenlerinize, çevrenize, arkadaşlarınıza saygı, sevgiyle yaklaşmak suretiyle bunu başardınız, hepinizi kutluyorum. Bu olumlu gelişme derslerinize de yansıdı” dedi.

Konuşmaların ardından ilköğretime devam eden yuva çocuklarından “takdir” belgesi alan 3, “teşekkür” belgesi alan 15, ortaöğretime devam eden “takdir” belgesi alan 1, “teşekkür” belgesi alan 7 öğrenci para ve başarı belgeleriyle ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından, yurt ve yuva çocuklarının hazırladığı halk oyunu ekibi gösterisi, şiir ve türkü dinletisi ilgiyle izlendi.