21 Şubat 2010 Pazar

Sorgun, 7 Mart’ta Tempo TV’de

Yozgat’ın Sorgun ilçesi, Tempo TV’de 7 Mart 2010 Pazar günü saat 16.00’da yayınlanacak olan “Adım Adım Anadolu” programında tanıtılacak.

Sorgun Selâm gazetesinin haberine göre, Tempo TV’de Pazar günleri yayınlanan “Adım Adım Anadolu” programının ekibi, 7 Mart Pazar günü yayınlanacak olan program için geçen hafta Sorgun’da çekimler yaptı.

Sunuculuğunu Yozgatlı Nihat Yılmaz’ın yaptığı programın çekimleri, Sorgun’a bağlı Kayakışla Köyü ile kısa adı SOYAŞAD olan Sorgun Yazarlar ve Şairler Derneği’nde yapıldı.

SOYAŞAD’da gerçekleştirilen programa Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, Belediye Meclisi Üyeleri Ali Gökkaya ve H. Ömer Kayhan, İlçe Millî Eğitim Müdrürü Yusuf Yazıcı, Sorgun Şoförler ve Otamobilciler Odası Başkanı İsmail kaplan, Muhtarlar Derneği Başkanı Abdurrahman Korkmaz, Külhüyük Köyü Muhtarı Fatih Özdemir, Karaveli Köyü Muhtarı Battal Duygulu, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler görevlisi Metin Yücel ile ozanlar, aşıklar ve şairler katıldı.

Köy Odası kültürünün yeniden canlandırıldığı programda, mahallî ozanların atışmaları ile mahallî şairlerin şiirlerine yer verildi.

Programa Şah Ozan, Yerköy Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Kadir Öğren (Çapanoğlu), Arif Ozan, Aşık Rıza Kaygısız, Aşık Yaşar, Aşık Ahmet Karadoğan türküleri ile; Hacı Yiğit, Aşık Hüseyin Gök, M. Ali İlbaş, Hüseyin Adak, Naci Akdemir, Salim Salman, Şahin Bağcı ve İsmail Kahraman ise şiirleriyle katıldılar.

Şah Ozan ve Aşık Çapanoğlu’nun atıştıkları programda, Aşık Sıtkı Baba’nın oğlu Hüseyin Gök ise, babasına ait meşhur Semaver Kasidesi’ni söyledi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in Arabaşı hakkında bilgi verdiği programın sonunda davetlilere arabaşı ve çiğ köfte ikram edildi. Şair Salim Salman da misafirlere kendi yetiştirdiği kabaktan yaptırdığı kabak tatlısı ikramında bulundu.

Çekimleri geç saatlere kadar süren programda, SOYAŞAD Başkanı Durali Doğan, Sorgun’un şairi, ozanı bol bir ilçe olduğunu, Yozgat’tan, Sorgun’dan çok değerli şairlerin, aşıkların yetiştiğini belirterek, programa katılan misafirlere, şairlere, ozanlara ve Tempo TV ekibine teşekkür etti.

Sorgun ilçesinin tanıtılacağı “Adım Adım Anadolu” programı, 7 Mart 2010 Pazar günü saat 16.00’da Tempo TV’de yayınlanacak.

Tempo TV’nin uydu bilgileri şöyle:

Türksat 3A 42 derece doğu
Frekans: 11096
Sembol: 30000
Fec: 5/6
Polarizasyon: Vertical (Dikey)