4 Şubat 2010 Perşembe

Sarıkaya hayvan pazarı bu yıl hizmete açılacak

Sarıkaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadettin Öztürk, yüzde 60’ı tamamlanan canlı hayvan pazarının bu yıl içerisinde hizmete açılacağını bildirdi.

Öztürk, geçmişte “Hamam Pazarı”nda yaşanan ekonomik canlılığı, açacakları hayvan pazarıyla yeniden hayata geçirmek ve Sarıkaya’da hayvancılığı canlandırmak istediklerini söyledi.

Dört dörtlük hizmet vermek istiyoruz

Sarıkaya Belediyesi, ilçede büyük bir ihtiyaç hâline gelen canlı hayvan pazarı için çalışmalarını sürdürüyor. Sarıkaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadettin Öztürk, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada, yüzde 60’ı tamamlanan canlı hayvan pazarının bu yıl içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Hayvan Pazarı’nın mevcut hâliyle de hizmete açılabilecek durumda olduğunu belirten Öztürk, “Ancak biz, her şey tastamam olsun, dört dörtlük bir hizmet verelim istiyoruz. Bu sebeple, eksikleri bütünüyle giderdikten sonra hizmete açmayı uygun gördük” dedi.

Sarıkaya’da hayvancılığı canlandırmak istiyoruz

Canlı Hayvan Pazarı’nı, hemen yanında bulunan ve ilgili yönetmeliğe uygun olarak modern bir şekilde yapılmış olan mezbaha ile entegre bir tesis olarak düşündüklerinin altını çizen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mezbahamız, şok odaları ve hayvan kesim üniteleriyle, gerçekten modern bir tesis durumunda. Canlı Hayvan Pazarı ve Mezbaha, birbirini destekleyecek, birbirine katkı sağlayacak şekilde düşünüldü. Hayvan Pazarı’nın hizmete açılmasının, Sarıkaya’nın ekonomik yapısına önemli ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Geçmişte Sarıkaya’da “Hamam Pazarı” olarak tabir edilen alanda ciddi bir canlılık vardı. Bu canlılık, Sarıkaya’nın ilçe olmasının sebepleri arasında sayılır. Biz, Canlı Hayvan Pazarı ile, eski “Hamam Pazarı”ndaki bu canlılığı tekrar hayata geçirmek, Sarıkaya’da hayvancılığı canlandırmak istiyoruz.”

(Yozgat Muhabir)