7 Şubat 2010 Pazar

2 hastane hakkındaki şikâyetler yargıya taşındı

Özel Yozgat Şifa Hastanesi ve Yaşam Tıp Merkezi hakkında açılan soruşturmalar tamamlandı. “Yozgat” gazetesinin internet sitesinde yayınlanan habere göre, Özel Yozgat Şifa Hastanesi hakkında yürütülen soruşturma raporu Sağlık Bakanlığı’na gönderilirken, Yaşam Tıp Merkezi’nin yöneticileri ve 9 doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu, mal varlıklarına da ihtiyatî tedbir konulması istendi.

Vali Çiçek, şikâyetlere duyarsız kalmadı

Habere göre, Yozgat’ta yıllardan beri faaliyette bulunan Özel Yozgat Şifa Hastanesi ile Yaşam Tıp Merkezi hakkında geçen yıl hasta şikayetlerinin yoğunlaşması üzerine harekete geçen Yozgat Valisi Amir Çiçek, her iki sağlık kuruluşuna yönelik iddialar hakkında inceleme yapması için bir muhakkik görevlendirdi.

Vali Çiçek, yapılan inceleme sonucunda kendisine sunulan rapor üzerine, söz konusu sağlık kuruluşları hakkında daha ayrıntılı tahkikat yapılması için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulundu.

Bakanlık Müfettişleri Yozgat’a gelip inceleme yaptılar

Valinin talebi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müfettişi Yaşam Tıp Merkezi’nde, Sağlık Bakanlığı Baş Müfettişi de Şifa Hastanesi’nde aylar süren geniş çaplı incelemelerde bulundu, şikâyetci olan vatandaşları dinledi.

Müfettiş Mülâyim, raporunu Sağlık Bakanlığı’na sundu

Özel Yozgat Şifa Hastanesine yönelik iddialar hakkında yerinde incelemeler yapan Sağlık Bakanlığı Baş Müfettişi Avni Mülâyim, yaptığı incelemeleri tamamlayıp Ankara’ya döndükten sonra, bahse konu hastane hakkındaki iddialarla ilgili olarak Ankara’nın çeşitli hastanelerinde görev yapan uzman doktorların ‘bilirkişi’ olarak bilgisine başvurdu.

Müfettiş Mülâyim, şikâyet konusu yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili iddialara dair bilirkişi raporlarını değerlendirdikten sonra, soruşturmasını tamamlayarak, hazırladığı raporu geçen ay Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na teslim etti. Teftiş Kurulu Başkanlığı da, Müfettiş Mülayim’in raporunu, gereği için Sağlık Bakanlığı’na sundu.

Yaşam Tıp Merkezi yöneticileri ve 9 doktor hakkında suç duyurusu

yozgatgazetesi.com’un haberine göre, geçen ay ‘kötü yönetim’ sonucu kapanan Yaşam Tıp Merkezi’ne yönelik şikâyetler hakkında SGK Müfettişi tarafından sürdürülen soruşturmanın büyük bir bölümü tamamlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK Müfetişi İbrahim Turasa’nın hazırladığı rapor üzerine, Yaşam Tıp Merkezi’nin yöneticileri ve bu kuruluşta görevli 9 doktor hakkında Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu, yönetici ve doktorların mal varlıklarına ihtiyatî tedbir konulmasını istedi.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan suç duyuruları üzerine Yaşam Tıp Merkezi yöneticileri ve adı geçen doktorlar hakkında hazırlık soruşturması başlattı.

2005’te açılmıştı

Özel Yaşam Tıp Merkezi, 2005 yılının Ekim ayında, eski Maliye Bakanı Lütufullah Kayalar’ın da katıldığı bir törenle açılmıştı. Kayalar, açılışta yaptığı konuşmada, “Açılan bu sağlık merkezinin halkımıza şifa dağıtmasını diliyor, Yozgat halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” demişti.