23 Ocak 2010 Cumartesi

TSO Genel Sekreteri Saydam: Fuarı galeriye dönüştürmüyoruz, 1 aylık fuar düzenleyeceğiz

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam, Kapalı Fuar Alanı’nın oto galeriye dönüştürülmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Bizim düşüncemiz, Nisan ayında 1 ay süreyle sıfır kilometre ve ikinci el otomobil fuarı düzenlemek şeklinde” dedi. Saydam, otomobil fuarının Yozgat’taki galericilere zarar vermesinin söz konusu olamayacağını, aksine büyük avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nın, Ticaret ve Sanayi Fuarı dışında yılın 11 ayı boyunca otomobil galerisi olarak kullanılacağı bilgisinin doğru olmadığı bildirildi.

“Otomobil Fuarı” projesini hazırlayan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada, bu konunun kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirterek, yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi.

Yozgat’ta, şehir nüfusuna oranla otomobil sayısının oldukça yüksek olduğuna işaret eden Saydam, “Yozgat’ta sıfır araç satan bir bayi olmadığı için, sıfır araç almak isteyenler komşu illere gidiyorlar. Biz de bu durumu göz önüne alarak, çevre illerdeki otomobil bayilerini Nisan ayında 1 ay süreyle Yozgat Kapalı Fuar Alanı’na getirmeyi düşündük” dedi.

Kapalı alanda sıfır araçlar,
açık landa ikinci el otomobiller sergilenecek


Saydam, bayilere, Kapalı Fuar Alanı’nda metrekaresi 3 Lira’dan yer tahsis edebileceklerini bildirerek teklifte bulunduklarını söyledi. Saydam, Yozgat’a komşu illerdeki 30-35 otomobil bayisine teklif sunduklarını, aralarında Veziroğlu ve Azizoğlu gibi büyük otomobil bayilerinin de yer aldığı 5-6 firmadan olumlu cevap aldıklarını, bu bayilerin kendilerinden 1000-1.500 metrekarelik alan talep ettiklerini söyledi. Saydam, “Kapalı alanda sıfır araçları, açık alanda da ikinci el otomobilleri sergilemeyi düşünüyoruz. Yıllardır, kamyon almak isteyenlerin gittikleri adres Nevşehir olmuştur. Yozgat da pekâlâ otomobil almak isteyenlerin ziyaret ettikleri bir şehir hâline gelebilir” dedi.

Proje, Yozgat’taki otomobil galericileri için de fırsat

Yozgat Muhabir’in “Bu uygulama mevcut oto galericilerine zarar verir mi?” şeklindeki sorusu üzerine Saydam şu açıklamada bulundu:

“Yozgat’taki galerilerde zaten sıfır araç bulunmuyor. Dolayısıyla, sıfır araç satışında rekabet söz konusu olmaz. Bunun yanında, fuar alanında ikinci el otomobillerin de sergilenecek olması, Yozgat’taki galericiler için de bir fırsat olur; zira, mevcut galericiler sitesinin fizikî şartları yetersiz, müşteriler için cazip bir yerde değil. Bu sebeple, onlar da araçlarını fuarda satışa sunabilirler. Ayrıca, sadece bayiler değil, araçlarını satmak isteyen vatandaşlar da bu imkândan faydalanabilecekler.”

Yoksul bir şehir olan Yozgat’ın 3 ayda bir çeşitli sektörlere yönelik fuarlar düzenlenmesine imkân sağlayacak bir potansiyele sahip olmadığını ifade eden Saydam, “Bu sebeple, fuar alanını âtıl durumdan kurtarmak ve değerlendirmek istedik” dedi.

İlgi olursa fuar süresini uzatabiliriz

Bayilerle görüşmelerinin devam ettiğini belirten Saydam, “Biz, otomobil fuarını şimdilik Nisan ayında 1 ay süreyle düşünüyoruz. Eğer ilgi fazla olursa, bu süreyi uzatmak da söz konusu olabilir; ama bu konuda şimdiden bir şey söylememiz mümkün değil” diye konuştu.