18 Ocak 2010 Pazartesi

Sarıkaya’daki ADELA ayakkabı fabrikasında,
günde bin 200 çift spor ayakkabısı üretiliyor

Ayakkabı markası ADELA’nın spor ayakkabıları, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde üretiliyor. ADELA’nın, İstanbul Şirinevler, Avcılar ve Cihangir’de satış mağazaları bulunuyor.

Ünlü ayakkabı markası Yeşil Kundura’nın kurucusu Mustafa Yeşil’in kardeşlerinden işadamı Hasan Yeşil tarafından 1999 yılında 16 bin metrekarelik alana kurulan ayakkabı fabrikasında, günde bin 200 çift spor ayakkabısı üretiliyor.

ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemine sahib olan fabrikada 30’u bayan 54’ü erkek olmak üzere 84 kişi çalışıyor.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Jandarma Komutanı Mustafa Yavaş ve İlçe Emniyet Amir vekili Mustafa Yağmur ile birlikte, ilçenin göz bebeği durumundaki Adela ayakkabı fabrikasını ziyaret etti.

Kaymakam Dönmez, imalatçılarla tanışmak, sorunları yerinde tespit etmek ve imalatçılara moral verip sorunları varsa en kısa zamanda ve yerinde çözmek istediklerini söyledi.

Dönmez, ilçenin kalkınmasında büyük katkısı olan Adela ayakkabı fabrikasını daha yakından tanımak ve işletme sahipleriyle tanışıp konuşmak amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Fabrika Müdürü Turan Özdemir de, günde bin 200 çift spor ayakkabısı üretilen fabrika ve yapılan imalatın aşamaları hakkında bilgiler verdi.

(Yozgat Muhabir)