13 Ocak 2010 Çarşamba

Prof. Yıldırım, Rektör Yardımcılığına atandı

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. M. Emin Yıldırım, Rektör Yardımcılığı görevine atandı.

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Ali Gülümser ve Prof. Dr. Cengiz Soykan’dan sonra üçüncü Rektör Yardımcılığı görevine Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. M. Emin Yıldırım atandı.

Prof. Dr. Emin Yıldırım kimdir?

1958 yılında Antalya’da doğan Prof. Dr. M. Emin Yıldırım, ilk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1982 yılında mezun oldu.

Zorunlu devlet hizmetinin ardından 1988 tarihinde tamamladığı genel cerrahi ihtisasını takiben, tekrar zorunlu devlet hizmetini yapıp 1993 tarihinde atandığı Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, önce Uzman Baş Asistan, daha sonra Klinik Şef Yardımcısı olarak 2009 yılına kadar, özellikle cerrahi onkoloji alanında çalışmalarda bulundu.

2000 yılında genel cerrahi alanında Doçent olan Dr. Yıldırım, hâlen, 20 Mayıs 2009 tarihinde Profesörlük kadrosuna atandığı Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve bir kız çocuğu sahibi olan Dr. Yıldırım’ın yerli ve yabancı tıbbî dergilerde 50 civarında yayını ve bu yayınlara aldığı atıfları mevcut olup, birçok yabancı saygın cerrahi onkoloji dergisinde bilimsel hakemlik yapmaktadır.

(Yozgat Muhabir)