14 Ocak 2010 Perşembe

Hızlı trenden sonra havaalanı için çalışacağız

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 2013 yılında tamamlanması planlanan hızlı tren projesi sayesinde, Yozgat’taki kaplıcalara olan rağbetin artacağını ve piyasanın canlanacağını söyledi.

Yozgat’taki bütün çalışmaların, bütün yatırımların 2023 Gelişim Vizyonu doğrultusunda yapıldığını belirten Çiçek, “Artık laf dönemi bitti, bu vizyon doğrultusunda icraat yapılıyor” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Türkiye gazetesinin “Memleketten Haber Var” başlıklı yazı dizisi için yaptığı ve ilk bölümü bu gün yayınlanan açıklamasında, Yozgat’a dair öngörülerini anlattı.

Termal yatırımların artacağını, turizmin gelişeceğini, vatandaşın gelir seviyesinin artacağını ileri süren Vali Çiçek, “Yozgat, göç veren değil, cazip bir şehir olacak” dedi.

Termal enerjiden istifade edilerek yapılan seracılığın daha da geliştirileceğini belirten Çiçek, özellikle, tarım ve hayvancılığın cazip hâle getirileceğini, bölünmüş yolların süratle tamamlanacağını söyledi. Çiçek, bu aşamadan sonra da Yozgat’a havaalanı yapılması için çalışılacağını bildirdi.

Türkiye gazetesine yaptığı açıklamada, Yozgat’taki bütün çalışmaların, bütün yatırımların 2023 Gelişim Vizyonu doğrultusunda yapıldığını belirten Çiçek, “Artık laf dönemi bitti, bu vizyon doğrultusunda icraat yapılıyor” dedi.

(Yozgat Muhabir)