23 Aralık 2008 Salı

Özışık, TSO Başkanlığına aday

Yozgat’ın en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlığına bir emekli asker talip. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 2007 yılında kıdemli binbaşı olarak emekliye ayrılan Metin Özışık, Yozgat TSO Başkanlığına aday.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na aday olduğunu ilân eden emekli Binbaşı Metin Özışık, başkanlık koltuğuna oturmak için kamuoyu desteği sağlamaya çalışıyor. Daha önce Yozgat Valisi Amir Çiçek’i ziyaret eden Özışık, destek turları kapsamında Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’ye de ziyarette bulundu.

1966 Yozgat doğumlu Metin Özışık, 1988 yılında Kara Harp Okulundan Piyade Teğmen olarak mezun olduktan sonra, Kırklareli, Diyarbakır-Lice, Bingöl, Tunceli, Isparta, Artvin, Kıbrıs ve Konya’da görev yaptı. Özışık, 2007 yılında kıdemli binbaşı olarak emekliye ayrıldı.

Metin Özışık, Yozgat’ta “Doğru Adım Hareketi” adı altında bir teşkilâtlanmaya da liderlik yapıyor. Özışık, bu hareketin amacını açıklarken şunları söylüyor:

“Yozgat’ı girişimci bir kent yapma hedefinde siyasî kimlik ve düşüncelerimizi dışarıda bırakarak, sistemin alt parçalarının toplamının sistemden büyük olduğu bilinci ile kendi alanlarımızda bilgi ve birikimlerimizle Yozgat için, gelişim için, yenilik, değişim için ticaret ve sanayi için kolektif düşünce ve ortak akılla doğru adım hareketinde ilk adımı atıyoruz.”

Hiç yorum yok: