25 Aralık 2008 Perşembe

İnsanlık öldü mü?

Yozgat’ta, aklî dengesinin bozuk olduğu kaydedilen 53 yaşındaki Ahmet Uslu, Lise Caddesi’ndeki bir işhanında ölü olarak bulundu. Kimsesiz olduğu için kalacak yer bulamayan Uslu’nun soğuktan donarak ölmüş olabileceği belirtiliyor.

Lise Caddesi’ndeki Abide İş Hanı’na gelen esnaf, kimsesi olmadığı için geceyi burada geçirdiği ve aklî dengesinin yerinde olmadığı belirtilen 53 yaşındaki Ahmet Uslu’nun cesediyle karşılaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Uslu’nun soğuktan donarak ölmüş olabileceğini bildirdi. Ahmet Uslu'nun cesedi, otopsi için Ankara Adlî Tıp Kurumu’na gönderildi.

Valilik ve Belediye, muhtaçlara şefkat elini uzatmalı

Kimsesi olmadığı için kalacak yer bulamayan Uslu’nun soğuktan donarak ölmüş olma ihtimali, “insanlık öldü mü?” sorusunu da gündeme getirdi.

Uslu’nun ölümünün, muhtaç vatandaşlara yardım eden resmî ve sivil hayır kurumları için bir ders olması gerektiği belirtiliyor. Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi ile sivil toplum kuruluşlarının, Yozgat’ta bu durumda olan kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşları tesbit ederek, koruma altına alması bekleniyor.

Hiç yorum yok: