29 Aralık 2008 Pazartesi

Erdoğan: Teşkilâtlar arasında sıkıntı istemiyorum

Yozgat’ta Belediye ile AK Parti İl Teşkilâtı arasındaki uyumsuzluk, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’a da ulaştı. Başbakan Erdoğan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e “Biz mütevazı olacağız, toprak gibi olacağız” tavsiyesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, 18 ilde daha partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı. Dün Ankara’nın Altındağ ilçesinde düzenlenen programda Başbakan Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, yeniden aday gösterildi.

Başer’in yeniden aday gösterilmesi üzerine, Yozgat Belediyesi’nin internet sitesinde yayınlanan haberde, dikkat çeken bir ayrıntıya da yer verildi.
Haberde Başbakan Erdoğan’ın, Belediye Başkanlığı ile AK Parti İl Teşkilatı arasındaki ilişkiler konusundaki tavsiyeleri dikkat çekiyor. Sitede yer alan habere göre Erdoğan, bu konuda şunları söyledi:

Teşkilâtlar arasında uyumsuzluk istemiyorum

“Biz mütevazı olacağız, toprak gibi olacağız, böyle gideceğiz. Şunu duymak istemiyoruz: Belediye başkanlarıyla il ve ilçe başkanları arasında sıkıntı… Hayır… Dayanışma içinde olacağız. Barış içinde olacağız. Milletvekilleri ile belediye başkanları arasında gerilim, sıkıntı duymak istemiyorum, istemiyoruz. Barış içinde, dayanışma içinde olacağız. Çünkü bizim için her şey ne için? Önce partimiz güçlü olacak ki ‘Her şey Türkiye için’ gerçeğini ne yapabilelim, gerçekleştirelim. Bunu özellikle istiyoruz.”

Başer’den Erdoğan’a teşekkür

Habere göre, Başbakan Erdoğan tarafından yeniden Yozgat Belediye Başkanlığına aday gösterilen Belediye Başkanı Yusuf Başer, gösterilen teveccüh dolayısıyla, Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. Bundan sonra da çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Başer, seçimlerde de Yozgat halkının desteğiyle hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Bana destek verenleri mahcup etmeyeceğim

AK Parti’den yeniden belediye başkan adayı olarak gösterilen Başer, kendilerine inananları ve güvenenleri ne pahasına olursa olsun mahcup etmeyeceklerini söyledi. Başer, “Bizim en önemli görevimiz, bize güvenenleri ve bize inananları mahçup etmemek, Yozgat halkına lâyık olmak. Onun için daha çok çalışacağız, daha çok mücadele edeceğiz ve hep birlikte Yozgatımızın sorunlarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte çözeceğiz. Biz, bize inananları ve bize güvenenleri ne pahasına olursa olsun mahcup etmeyeceğiz. Onların başını her zaman dik tuttuk, dik tutacağız” diye konuştu.

Hiç yorum yok: