8 Aralık 2008 Pazartesi

Şefaatli-Kayseri hızlı tren projesi hazırlanıyor

Ahmet Arslan
Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan, “uygulama projesi hazır olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin ''Sivas-Kars, Şefaatli-Kayseri, Konya-Mersin-Adana, Eskişehir-Antalya ve Osmaneli-Bandırma-İzmir'' hızlı tren hatlarının uygulama projeleri hazırlanıyor” dedi.

Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas hızlı tren projelerinin yapımına devam edileceğini ve önümüzdeki yıl Halkalı-Bulgaristan hızlı tren projesine işlerlik kazandırılacağını bildirdi.

Sivas-Kars, Şefaatli-Kayseri, Konya-Mersin-Adana, Eskişehir-Antalya ve Osmaneli-Bandırma-İzmir hızlı tren projelerinin uygulama projelerinin hazırlandığını kaydeden Arslan, ''Hedefimiz Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te tüm bu demiryollarını hizmete sokmak'' dedi.

Hızlı trenin devlet politikası haline geldiğini ve Türkiye'nin doğusuyla batısını, kuzeyiyle güneyine hızlı tren hatlarıyla bağlamayı amaçladıklarını anlatan Arslan, uygulama projesi hazır olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin ''Sivas-Kars, Şefaatli-Kayseri, Konya-Mersin-Adana, Eskişehir-Antalya ve Osmaneli-Bandırma-İzmir'' hızlı tren hatlarının uygulama projeleri hazırlanıyor'' dedi.

Tüm projelerin tamamlanmasının ardından Kırklareli'den, İstanbul, Ankara, Kars, Adana, Antalya, İzmir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, ve Kayseri'ye hızlı trenle ulaşmanın mümkün olacağını vurgulayan Arslan, ''Hızlı tren projelerine her yıl yaklaşık 2 milyar dolar ödenek ayrılıyor. Hedefimiz Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te tüm bu demiryollarını hizmete sokmak'' diye konuştu.

Hiç yorum yok: