12 Aralık 2008 Cuma

Büyüksoy’dan Başgül’e türkülü eleştiri

“AK Parti’nin Yozgat Belediye Başkanlığı’nı tekrar kazanmaması için, muhalefet partileri olarak bir ‘ortak aday’ belirleyelim. Ortak aday’ı Yozgat’ta bulamazsak dışarıdan getirelim” teklifinde bulunan DP Yozgat İl Başkanı Kıyasi Başgül’e tepkiler devam ediyor.

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Merhaba Yozgat” gazetesinin sahibi ve Başyazarı Ahmet Büyüksoy, “Kıyasi Bey’in atı” başlıklı yazısında, Başgül’ü türkülerin sözleriyle eleştirdi.

Büyüksoy, Başgül’ün “AK Parti’ye karşı ortak aday” teklifini şöyle değerlendirdi:

“Sanki Kıyasi Başgül, yarışı kazanamayacağından emin... Atının üstünde ümitsiz duran bir süvari gibi yenilgiyi şimdiden kabullenmiş görünüyor.”

Büyüksoy, Başgül’ün teklifinin “At bizden, süvari sizden. Kılıç kalkan ekibi başkasından. Gidelim cirit meydanına atımız koşsun. Ben kenarda durayım. Siz bizim adımıza cirit oynayın. Kazanın oyunu..” anlamına geldiğini ifade etti. Büyüksoy, DP’nin ambleminin at olmasından hareketle, eleştirisini şöyle dile getirdi:

“Buna rağmen, seçimi kaybederseniz.. Koyun Ziya’yı atın üzerine.. Fikriye de mendilini alsın eline:

Çamlığın başında tüter bir tütün
Acı çekmeyenin yüreği bütün.
Ziyamın atını pazara tutun.
Gelen geçen Ziyam ölmüş desinler.

At üstünde kuşlar gibi dönen yar.
Kendi gidip, ahbapları kalan yar.
Benim yarim yaylalarda oturur.
Ellerini soğuk suya batırır.”

Ahmet Büyüksoy, yazısını şöyle tamamladı: “Biz de Kıyasi beye diyoruz ki, sizin lafınızla ittifak yapacak olan MHP, CHP, DP, ANAP, BBP, DSP otursunlar… “Çok muhabbet tez ayrılık getirir” desinler… Seçim kaybedildiği haberi gelince bu türküyü dinlesinler vesselam…”

Hiç yorum yok: