24 Ekim 2008 Cuma

TOKİ, Yozgat'a bin konut daha yapacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, TOKİ tarafından yapılan 720 konutun sahiplerine teslim edildiğini, bin konutluk ikinci proje üzerinde de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Konutların inşaatına 2009 yılının bahar aylarında başlanacak

720 konutun tesliminin yapılmasıyla birlikte Yozgat'ta yaşanan konut sıkıntısının büyük oranda giderildiğini ifade eden Başkan Başer, "Daha önce yapılan 720 konut için belediyemiz 50 bin metrekare arsa tahsisi yaparak, toplu konutun şehrimize gelmesini sağlamıştı. Yine ilimizde bin konut için çalışma başlatılmıştır. Belediyemiz arsa tapularını TOKİ'ye teslim etmiştir. TOKİ tarafından proje çalışmaları yapılmaktadır. TOKİ proje çalışmaları tamamlandıktan sonra ihaleye çıkılacağını bize bildirdiler. Ancak, ihalenin kesin tarihi hakkında bilgi vermediler. Bin konutun bu yıl içerisinde ihale edilerek, önümüzdeki yılın bahar aylarında da inşaatın başlayacağını ümid ediyoruz" dedi.

TOKİ tarafından Yozgat'ta yapılacak olan bin konutun 500'ünün alt gelir grubuna hitab edeceğini ifade eden Başkan Başer, "Kalan konutların bir kısmı orta gelir gruplarına, 150'ye yakın konutun da üst gelir grubuna hitab etmesi planlanmaktadır" dedi.

(Kaynak: kenthaber.com)

Hiç yorum yok: