21 Ekim 2008 Salı

“İş gücü veri bankası” çalışması devam ediyor

Yozgat’ta işsizlik oranının azaltılmasına yönelik olarak başlatılan “iş gücü veri bankası” çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmayla, nitelikli iş gücü varlığının tesbit edilmesi ve bu bilgilerin ilgili kurumlara sunulması amaçlanıyor. Veri bankası sayesinde, hangi işverenin hangi özelliklere sahip elemana ihtiyaç duyduğu kayıtlarda yer alırken, aranan özellikleri taşıyan elemanların kayıtları da işverenlere sunulabilecek. Böylece, işçi ile işveren buluşması sağlanacak.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı, Yozgat Valisi Amir Çiçek’in başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda bu gün yapıldı. Vali Yardımcısı Mustafa İngenç ve Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan ile İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Şahin Altan, kurumun ve kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Amir Çiçek, toplantının ardından Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Yardımcısı Latif Memiş ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’le birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan firmaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çiçek, burada yaptığı açıklamada, işsizlik oranını azaltmak amacıyla, nitelikli iş gücünün tespit edilip, bu verilerin işgücüne ihtiyaç duyan firmalara iletilmesi için hazırlanan “veri bankası” çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Vali Çiçek, “Bu bilgiler, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların hizmetine de sunulacaktır” dedi.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin yapısı bakımından gelişip büyümeye uygun olduğunu belirten Çiçek, şöyle konuştu:

“Burada faaliyet gösteren firmalar, yurt içine olduğu gibi yurt dışına da üretim yapmakta, mal satmaktadır. Kalkınma ancak üretimin artmasıyla sağlanır. İlimizin kalkınmasına, gelişmesine ve büyümesine Organize Sanayi Bölgesi’nin katkısı büyüktür.”

Hiç yorum yok: