31 Ekim 2008 Cuma

Aytaç’ın Çayıralan’daki su tesisleri törenle açıldı

Merkezi Yozgat’ta bulunan Yimpaş Holding’e bağlı Aytaç’ın, Çayıralan ilçesinde haziran ayı içerisinde temeli atılan Akyudum Su ve Gazlı İçecekler Fabrikası’nın ilk bölümünün inşaatı tamamlanarak törenle üretime açıldı.

Çayıralan ilçesinde 18 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı planlanan Aytaç Akyudum Su ve Gazlı İçecekler Fabrikası’nın ilk etabında günde 20 bin damacana ve 40 bin bardak su üretilecek. Toplam 35 milyon dolarlık harcama ile 2012 yılında tamamlanması planlanan tesisin bütün bölümlerinin üretime açılmasıyla birlikte 400 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Açılış töreninde konuşan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, 28 yıllık süreç içerisinde önemli yollar katettiklerini ifade etti. Uyar, Aytaç Akyudum Su tesisinin kısa sürede tamamlanıp, üretime hazır hale getirildiğini de vurgulayarak, “Belçika’da devam eden Aytaç entegre tesisinin açılışını da önümüzdeki aylarda yapacağız. Buradan Avrupa’nın değişik ülkelerine ve Ortadoğu ülkelerine helal gıda maddesi gönderilecek” dedi. Uyar, Aytaç’ın et ve süt ürünleri üretimi dışında gıda sektöründe de yeni mamüller üreteceğini duyurdu.

Konuşmaların ardından, Yozgat Vali Yardımcısı Mustafa İngeç, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Uyar ile birlikte su tesisinin açılışını yapıp gazlı içecekler tesisinin temelini attı.

Hiç yorum yok: