6 Eylül 2008 Cumartesi

Yozgat’ta yatırım yapana arsa bedava
Teşvik çok, vergi yok

Dışarıya sürekli göç veren ve işsizlik oranı çok yüksek olan Yozgat, yatırımı teşvik için müteşebbislere çok büyük kolaylıklar sağlıyor.

Yatırımcıya arsa bedava

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nden verilen bilgiye göre, il genelinde veya Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak her türlü yatırıma bedelsiz arsa tahsis ediliyor.

Vergi muafiyeti

5350 sayılı kanun uyarınca, 5 yıl süreyle işçi ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi tutarının tamamı, verilecek muhtasar beyannamesi üzerinden tahakkuk eden vergiden muaf tutuluyor. Ayrıca, firmaların 5 yıl süreyle çalıştıracakları işçilerin sigorta primlerinin tamamı Hazine tarafından karşılanıyor.

Enerji harcamasına Hazine desteği

Yine 5350 sayılı kanun uyarınca, 10 kişiden fazla işçi çalıştırılan iş yerlerinin enerji tüketimlerinin yüzde 20’si Hazine tarafından karşılanıyor. Bu oran 10 kişiyi aşan her kişi için binde 5 oranında artırılarak yüzde 50'ye kadar çıkabiliyor.

Söz konusu teşvik ve destekler, birçok ilde 2008’de sona erecek olmasına rağmen, uzmanlar bu gibi teşvik ve desteklerinin Yozgat’ta artarak 20-30 yıl daha devam edeceğini belirtiyorlar.

Yozgat, yatırımcılar için başka avantajlar da sunuyor.

Deprem riski yok

Yozgat, 3. deprem kuşağında olması dolayısıyla, Türkiye’nin deprem riski en az olan illerinden birisi durumunda. Bu sebeple, yatırım riski daha düşük.

Merkezî konumda, ulaşım problemi yok

Yozgat ayrıca coğrafî olarak Anadolu'nun tam ortasında yer alması bakımından da yatırımcılar için avantajlı durumda. Yozgat; Ankara'ya ve Esenboğa Havalimanına 190, Kayseri'ye 175, Sivas'a 224, Adana'ya 470, Samsun'a ve Samsun Limanı'na 290 kilometre mesafede bulunuyor. Kayseri-Ankara demiryolu ağı da Organize Sanayi Bölgesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Yerköy ilçesinden geçiyor.

Doğalgaz imkânı

Doğalgaz imkânı olması ve hat dağıtımı çalışmalarının hızla devam etmesi de, Yozgat’ın yatırımcılar açısından taşıdığı bir başka avantaj.

Terör yok, güven ve huzur ortamı var

Yozgat, Türkiye’nin sosyal dokusu bozulmamış ender bölgelerinde birisi. Yozgat'ta terör ve siyasî-sosyal çatışma gibi olumsuzlukların olmaması da, avantajlarından birisi. Bu özelliğiyle Yozgat, Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden birisi durumunda.

Bürokrasi ve mahallî idareler yatırımcının yanında

Yatırımcıların Yozgat'ta hiçbir bürokratik ve mahallî engelle karşılaşmayacakları belirtiliyor.

Halk desteği
İşsizlik oranının çok yüksek, ücretlerin de çok düşük olduğu Yozgat’ta, halkın yatırımcıya büyük bir destek sağlayacağı ifade ediliyor.

Hiç yorum yok: