22 Eylül 2008 Pazartesi

Vali Çiçek: Yozgat termal turizmin merkezi olacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, termal sular bakımında çok zengin olan Yozgat’ın altında adeta termal ırmakların aktığını belirterek, “Yozgat termal turizmin merkezi olacak” dedi.

Amir Çiçek, Yozgat’ın termal sular bakımından Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, termal suların ekonomiye kazandırılması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyledi.

Yozgat’taki termal potansiyeli ortaya çıkartıp, özel sektörü termal turizm yatırımlarına yönlendirmek istediklerini ifade eden Vali Çiçek, "Termal turizmin gelişimini yakından takip etmek ve neler yapılacağını belirlemek amacıyla, İl Turizm Konseyi kurduk ve geçen ay ilk toplantısını yaptık. Toplantıda ilimizde turizmi geliştirmek için yapılması gereken çalışmaları belirledik" dedi. Yozgat’ın termal sular bakımından Türkiye´nin en zengin illerinden biri olduğunu belirten Vali Çiçek, şunları söyledi:

"Yozgat’ta bugüne kadar ortaya çıkmamış ama biz 1 yıl içerisinde etüt ve fizibilite çalışması yaparak Yozgat’ın termal su niteliği konusunda bir araştırma yaptırdık. Bu araştırmada ilimizin yer altında akan termal suların yer üstüne çıkmadığı için bir şey yapılamadığını gördük. Yozgat’ın yer altında saniyede bin litre termal su akmaktadır. Bu suların yüzde 50’sine yakınını yer yüzüne çıkardık. Yeni açacağımız kuyularla su potansiyelimizi artırmak istiyoruz."

Yozgat’ta termal turizme yönelik yatırımlara hız verildiğini ifade eden Çiçek, "Boğazlıyan İlçesi’nde büyük bir termal yatırımın temelleri atıldı. Yine Sorgun ilçemizde termal turizme yönelik yatırımlar sürüyor ve bir kısmı hizmete açıldı. Bu çalışmalar bu hızla devam ettiği sürece Yozgat yakın bir zamanda termal turizmin merkezi haline gelecektir" dedi.

Hiç yorum yok: