3 Eylül 2008 Çarşamba

Tarihî konakta Ramazan sohbetleri başladı

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilerek “Yozgat Evi” olarak hizmete sunulan tarihi Hayri İnal Konağı’nda Ramazan sohbetleri başladı.

Halkın değişik kesimlerinden vatandaşların katıldığı ilk sohbet toplantısına Yozgat Valisi Amir Çiçek konuşmacı olarak katıldı. Mahalli sanatçı Erhan Özel’in saz çalıp, Yozgat Sürmelisi türküsünü söylemesinin ardından sohbete başlayan Vali Çiçek, “Tarihî konak restore edilerek, sosyal ve kültürel etkinlikler için kapıları açıldı” dedi.

Vali Çiçek, yapılacak sohbet toplantılarının Yozgat’ın geleceğine ışık tutacağını vurgulayarak, Ramazan süresince devam edecek olan sohbet toplantılarına konuşmacı olarak değişik mesleklerde, konusunda uzman olmuş kişilerin katılarak farklı konuların gündeme getirileceğini söyledi.

Çiçek, sohbet toplantılarında Yozgat’ın sosyal ve kültürel etkinliklerinin, geleneklerinin, bilinmeyen yönlerinin konuşulacağını, bu konuşmalar sonucunda da unutulmaya yüz tutan bir çok kültür etkinliklerinin de gün yüzüne çıkmış olacağını anlattı.

Çiçek, “Yozgat; tarihi, kültürel, sosyal ve turizm konularında zengin bir yapıya sahip. Ancak, bu yapı zaman içerisinde unutulmuş, bir çok gelenek unutulmuştur. Bunları canlı tutmak, kültürümüzü daha da zenginleştirecektir” diye konuştu.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

Hiç yorum yok: