27 Eylül 2008 Cumartesi

Coşkun: İhale dışarıya gitti
Sarıkaya’nın kaybı 5 trilyon

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun, Taşıyıcılar Kooperatifi’nin büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirterek, “Bu sene Ofis Buğday almadığından taşıma olmadı. Sorgun Şeker Fabrikası ise pancar taşıma işini başka bir firmaya ihale edince, 107 üyesi bulunan taşıyıcılar kooperatifimiz 5 trilyonluk kayba uğradı” dedi.

S.S. 1 No.’lu Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun, Sorgun Şeker fabrikası tarafından 2 milyon YTL’lik taşıma ihalesi yapıldığını, onu da başka bir firmanın maliyetinin altında bir fiyat vererek aldığını söyledi. Bu fiyatın, geçen yılki maliyetlerin bile altında olduğuna işaret eden Coşkun, “Buradan bizim çıkardığımız sonuç, bu firmanın maksadı iş yapmak değil Sarıkaya’daki kamyoncu esnafını bitirmektir” dedi.

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ihaleyi kaybetmesinin Sarıkaya ekonomisinin yaklaşık 5 Trilyonluk kaybı demek olduğunu ifade eden Coşkun, şunları söyledi:

“107 üyemiz aileleri ile birlikte parişan olacaktır. Yıllardır ilçede örnek gösterilen kooperatifimiz kapısına kilit vurmak zorunda kalacaktır. Bu ciddi ve toplumsal sorunu siyasilerimize defalarca iletmemize rağmen maalesef hiç bir gelişme sağlanamadı. Özellikle ilçemizden 2 milletvekili olmasına rağmen, ilçe için hayatî değer taşıyan bu soruna ne iktidar partisi ne de muhalefet partilileri yeterince ilgi göstermemişlerdir. Bu durumdan mülkî amirlerin de haberi vardır. Bu durum sadece kamyoncunun değil, bütün ilçenin sorunudur. Sarıkaya ekonomisi içinde dönmesi gereken para, göz göre göre dışarıya gitmektedir.”

Abdurrahim Coşkun, sorunların aşılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

(Kaynak: Sarıkaya Gazetesi)

Hiç yorum yok: