2 Nisan 2018 Pazartesi

AK Parti adayı hakkında dağıttığı bildiri sebebiyle cezaevine girdi


CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker, 2014 Mahallî İdareler Seçimleri öncesinde AK Parti’nin belediye başkanı adayı Hamdi Erdal hakkında dağıttığı bildiri sebebiyle cezaevine girdi.

Peker, “kişisel bilgileri hukuka aykırı şekilde ele geçirdiği ve yaydığı” gerekçesiyle Boğazlıyan Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada 2015’te 2 yıl bir ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezanın Yargıtay tarafından onaylanması üzerine Peker, Boğazlıyan L Tipi Cezaevi’ne konuldu.

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, parti üyeleriyle birlikte Boğazlıyan ilçesine gitti. İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan ve partililer ile vedalaşan Peker, “Biz ceza aldık ama şükürler olsun üzerimize atılan suç, yüz kızartıcı bir suç değil. Düşüncemiz için yatacağız. Bedelini ödemeye hazırız. Hiç sıkıntı yok. Bu ceza bizim onur madalyamız” dedi.

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar ve partililer, İlçe Başkanı Ahmet Peker ile birlikte savcılıktan tebligatı alıp toplu halde cezaevine gittiler. Peker, cezaevine teslim oldu. Peker, Ceza İnfaz Kanunu’na göre 140 gün hapis yatacak.

Hiç yorum yok: