16 Mart 2018 Cuma

Yozgat’ta kumaştan kurşungeçirmez güvenlik kıyafetleri üreten Garanti Giyim Genel Müdürü Kıran: Yozgat’ı balistik üssü haline getirebiliriz

Çelik kadar dayanıklı, kumaştan üretilmiş miğfer ve yelek
Yozgat’ın Yerköy İlçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve kompozit teknolojisi ürünleri imal eden “Garanti Giyim” isimli firma, güvenlik güçlerine büyük avantaj sağlayan koruyucu kıyafetler üretiyor. Kumaşların bin tonluk yüksek basınçlar altında belli sıcaklıklarda önce ısıtılıp sonra soğutulması suretiyle imal edilen ürünler, kurşungeçirmez miğferlere, yeleklere ve plakalara dönüşüyor. Çelik benzerleri kadar sağlam olan ürünler, onlardan çok daha hafif oluşları sebebiyle güvenlik personelinin hareket kabiliyetinin artmasına sebep oluyor.

Günde 2500 yelek üretebilecek kapasitemiz var

Garanti Giyim’in Genel Müdürü Mustafa Kıran, fabrika bünyesinde bir de deneme laboratuarı kurduklarını, ABD standartlarındaki bu laboratuardan Dünya’da halen sadece 7-8 ülkede bulunduğunu kaydediyor. Bu alanda üretim yapan Türkiye’de tek firma olduklarını belirten Kıran, balistik yelekte günde 2 bin - 2 bin 500 yelek yapacak kapasiteye sahip olduklarını kaydediyor.

Muharebe araçlarına zırhlama da yapacağız

Büyük araçlara zırhlama da yapacaklarını söyleyen Kıran, helikopterlerin, gemilerin ve trenlerin zırhlandırılması için çalışmalar yaptıklarını söylüyor.

Yozgat’ı balistik üssü haline getireceğiz

Kıran, asıl hedeflerinin ihracat olduğunu, satışlarının yüzde 60-70’inin yurt dışına yapıldığını belirterek, Yozgat’ı Dünya’da sayılı balistik üslerinden biri haline getirebilecek nitelikte çalışmalar yaptıklarını kaydediyor.

Hiç yorum yok: