25 Mart 2018 Pazar

Ankara-Sivas YHT hattına ilk raylar törenle döşendi

YHT hattında ilk raylar döşendi
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin ilk rayları, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılımıyla Yozgat’ın Yerköy İlçesindeki YHT şantiyesinde düzenlenen törenle döşendi.

Törene, Ulaştırma Bakanı Arslan’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yozgat milletvekilleri, mülkî idare amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Küçük Asya ile İpek Yolu güzergâhındaki Asya ülkelerini birleştiren demiryolu koridorunun önemli akslarından biri olan Ankara-Sivas YHT projesinde üstyapı çalışmalarına geçildi.

Kayaş-Yerköy ve Yerköy-Sivas arası olmak üzere üst yapısı iki etaptan oluşan YHT projesinin Yerköy-Sivas etabının üst yapı çalışmaları, Yerköy YHT şantiyesindeki ilk ray döşenmesi ile başladı.

250 km/saat işletme hızına uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak inşa edilen Ankara-Sivas YHT hattı, Sivas-Erzincan ve Erzincan-Erzurum-Kars hızlı demiryolu hatlarıyla bütünleşecek ve Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yolu’yla birleştirilecek.

Toplam 405 km uzunluğundaki Ankara-Sivas YHT hattı tamamlandığında, iki şehir arasındaki seyahat 2 saat olacak.

Hiç yorum yok: