19 Şubat 2018 Pazartesi

Yozgat’ta gazeteci Mustafa Teker saldırıya uğradı

Saldırıya uğrayan gazeteci Mustafa Teker
Yozgat’ın en eski mahallî gazetelerinden İleri gazetesinin köşe yazarı ve foto muhabiri Mustafa Teker, “Bundan sonra yazdığın yazılara, yaptığın yorumlara dikkat et!” diyen bir grubun saldırısına uğradı. İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, yayınladığı mesajında, gazeteci Mustafa Teker’e yapılan saldırıya tepki gösterdi.

İleri gazetesi, haberinde saldırıyı şöyle duyurdu:

“Gazetemiz köşe yazarlarından, muhabirimiz Mustafa Teker, yaptığı yorumlar ve sosyal medya hesabındaki değerlendirmeler nedeniyle bir grubun saldırısına uğradı.

Cumartesi akşam saatlerinde şehirlerarası E-88 Karayolu’nun Dörtyol kavşağında arkadaşıyla gezinen Mustafa Teker, arkadaşından ayrıldıktan sonra takip edildiğini fark etti. Banka Şubesi’nin önündeki bankamatikten para çekmek için cüzdanını çıkarttığında, 5-6 kişiden oluşan grup, arkadan yanaşıp, etrafını sardı. Bu esnada içlerinden birisi, “Bundan sonra yazdığın yazılara, yaptığın yorumlara dikkat et!” diyerek yumruk attı. Yere düşen arkadaşımızı yerde de tekmeleyen grup, olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Arkadaşımız Mustafa Teker, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, arkadaşımızı telefonla arayarak, ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.”

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Özışık: Cesurlar yazacak, korkaklar susacak

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı, eski TSO Başkanı, Emekli Binbaşı Metin Özışık, facebook sayfasında yayınladığı mesajında, gazeteci Mustafa Teker’e yapılan saldırıya tepki gösterdi. Özışık, “Üzülme Mustafa” başlıklı mesajında, şunları kaydetti:

“Sen, son dönem Yozgat gazeteciliğinin cesur kalemisin. Bu saldırı, her şeyden önce Yozgat’a yapıldı. Doğru habere ulaşmak isteyen herkese yapıldı. Sonra devlete yapıldı. Devlet, aslında sen, ben. Gelecekte bu ülkede beraber yaşamak isteyen herkes. Bunu yapanlar, aslında kendilerine, geleceklerine zarar verdiler; ama ne yaptıklarını anlamayacak kadar aptaldırlar.

Bu saldırı, Devleti temsil edenlere yapıldı. Vali ye Emniyet Müdürüne ve aslında hepimize. Bu şehirde yaşayan herkese… Cesurlar yazacak, korkaklar susacak. Meselâ bu gün yayınlanan gazetelere bakmak lâzım; önce meslektaşının yanında durmuştur hepsi inşallah… Sen, yazmaya devam et. Sakın vazgeçme! Sen yazdıkça bu karanlık şehir aydınlanacak. Sen yazdıkça, sana vuranlar, insanı, aileyi, şehri ve bizi devlet yapan değerleri öğrenecekler. Sen vazgeçersen, hepimiz kaybederiz…”

Hiç yorum yok: