21 Şubat 2018 Çarşamba

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kiracı: Gazeteci Teker’e yapılan saldırı, basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yapılan çirkin bir saldırıdır

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı
Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Yozgat’ın mahallî gazetelerinden İleri’nin köşe yazarı ve foto muhabiri Mustafa Teker’e yapılan fizikî saldırıyı kınadı. Kiracı, Teker’e yönelik saldırının basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yapılan çirkin bir saldırı olduğunu belirterek, olayın faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi.

Yozgat gazetesi, gazeteci Teker’e yapılan saldırı hakkında şu haberi yayınladı:

Vali Yurtnaç: Suçlular bulunup haklarında yasal işlemler yapılacaktır

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç
“Yozgat İş Bankası önünde hafta sonu gazeteci-yazar Mustafa Teker’i tartaklayarak kayıplara karışan saldırganların yakalanması için polisler araştırmalarını sürdürüyorlar. Yozgat Emniyet Müdürlüğü istihbarat ekipleri, olayın faillerininin tesbiti amacıyla MOBESE kameralarını inceliyor. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, saldırıyla ilgili yasal sürecin başlatıldığını belirterek “Suçlular bulunup haklarında yasal işlemler yapılacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.” dedi. Belediye Başkanı Kâzım Arslan ise yaralı gazeteciye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yozgat’ın yerel gazetelerinden İleri gazetesinin köşe yazarı Mustafa Teker’in kentin en işlek caddesindeki İş Bankası önünde “Bundan sonra yazdığın yazılara ve yaptığın yorumlara dikkat et” diyen 5-6 kişilik bir grup tarafından yumruk ve tekmelerle tartaklanması Yozgat basın camiasında üzüntüyle ve kamuoyunda da tepkiyle karşılandı. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı da yaptığı açıklamada gazeteci - yazar Mustafa Teker’e yönelik saldırıyı basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yapılan çirkin bir saldırı olarak değerlendirdi. Kiracı, olayın faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi. Yozgat’ta çok sayıda STK yetkilisi ve bazı partilerin temsilcileri de saldırıyı kınadılar.”

Hiç yorum yok: