3 Şubat 2016 Çarşamba

Psikolojik rahatsızlıklara ahşap boyama tedavisi

Sanatta sükûn buluyorlar
Yozgat Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği, psikolojik rahatsızlıkları sebebiyle tedavi gören hastaların tedavilerini hızlandırmak ve onlara maddî kazanç elde etme imkânı sağlamak amacıyla, İŞKUR’la işbirliği hâlinde ahşap boyama kursu düzenliyor.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, bu konuda yaptığı açıklamada, “İŞKUR ile yaptığımız projede hastalarımız hem el becerileri sahibi olurken, günlük kazanç da sağlayarak öz güvenlerini kazanmış olacak, topluma kazandırılmış bir birey olarak yaşamlarını daha kaliteli sürmüş olacaklardır” dedi.

2015’de polikliniğe 12 bin 28 kişi müracaat etti

2015 yılında Yozgat Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği’ne 12 bin 28 kişinin başvurduğunu ifade eden Kurca, şunları kaydetti:

“Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde 277 kayıtlı hastamız bulunmaktadır. Yozgat Devlet Hastanesi ek binada hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ayakta tedavi edilecek durumda olan hastalarımızın topluma kazandırılması için hizmet veriyor. Geçen yıl 12 bin 28 kişi müracaat etti.

Ruhsal hastalıklar, toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur. Ruhsal hastalıklar, sık görülür, toplumun her kesimini etkiler. Tedavi edilmezlerse kişisel, toplumsal ve maddî kayba sebep olur. İŞKUR ile yaptığımız proje ile hastalarımız hem el becerileri sahibi olurken hem de günlük kazanç da sağlayarak öz güvenlerini kazanmış olacak, topluma kazandırılmış bir birey olarak yaşamlarını daha kaliteli sürmüş olacaklardır.

İlçelerimize, köylerimize giderek ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızı ev ortamında görüp değerlendirme olanağı buluyoruz. Ayrıca gittiğimiz yerlerde başka hastalarının tespit edilmesi de kolaylaşıyor.”

Hiç yorum yok: