2 Şubat 2016 Salı

MHP İl Başkanı Sedef, AK Parti Hükümeti’ni
PKK’nın suç ortağı olmakla suçladı

Ethem Sedef
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, Sorgunlu ve Aydıncıklı askerlerin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından şehid edilmelerine tepki gösterirken, isim vermeden AK Parti Hükümeti’ni de suçladı.

Sedef, “…anaların feryat figanlarına sebep olan suç ortakları malumumuzdur. Hani silahlar susuyordu, hani güzel şeyler olacaktı, hani kan duracak, şehadet haberleri alınmayacaktı?” diye sordu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya karşı sürdürülen operasyonda görev almak üzere geçici görevle Sur’a sevk edilen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Nusrat Atmaca ile Aydıncık nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Bekir PKK mensubu teröristler tarafından şehid edilmelerine MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, tepki gösterdi.

Sedef, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Kanlı eller bir kez daha ölüm tezgahını açtı, yeniden kahpe pususunu kurdu. Sözde çözüm sürecinin iki aktöründen birisi olan PKK iki Yozgat evladına kıydı, iki ananın ciğerini kavurdu, Türk milletini acıya ve yasa boğdu. Bu canavarlığa, bu namertliğe ne söyleyelim, nasıl izah edelim?”

Açıklamasında, geçmişte uygulanan “çözüm süreci”ni hatırlatarak isim vermeden AK Parti Hükümetini de suçlayan Sedef, bu konuda şunları kaydetti:

“Mübarek gözlerinden yaş dökülen, nasırlı elleriyle bağırlarına vuran anaların feryat figanlarına sebep olan suç ortakları malumumuzdur. Hani silahlar susuyordu, hani güzel şeyler olacaktı, hani kan duracak, şehadet haberleri alınmayacaktı? Yalan söyleyenler, aldatanlar, kandıranlar, terörün yörüngesine pazarlıkla tutunanlar, millî vicdanda nasıl aklanacak, nasıl hesap verecektir?”

Sedef, terör örgütü PKK’ya da şöyle seslendi:

“Ey caniler, zannetmeyin ki başaracaksınız, zannetmeyin ki emellerinize ulaşacaksınız! Yakında fitne kuyunuzda çırpınarak hesap vereceksiniz. ‘Millet ebed müddet, devlet ebed müddet’, asırlarca millî vicdanları mühürlemiş kutlu bir yemindir. Kimse heveslenmesin; bundan da dönüş yoktur! Türk milletinin vicdanı, bu acılara bir dur diyecektir.”

MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, yazılı açıklamasının sonunda, şehid askerlerimize Yüce Yaradan’dan rahmet, kederli ailesi ve bütün Yozgat halkına başsağlığı diledi. Sedef, “Bu cennet vatan için verdiğimiz son şehitlerimiz olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim” dedi.

Hiç yorum yok: