14 Ağustos 2015 Cuma

TransAnatolia rallisi Yozgat’tan da geçecek

TransAnatolia'nın yolu Çekerek İlçesi'nden de geçecek
Türkiye’nin tek, Avrupa’nın da sayılı açık yol maraton yarışı TransAnatolia’nın bu yılki güzergâhında Yozgat da yer alıyor.

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’nin Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, uluslararası olarak düzenlenen Ralli Şampiyonası’nın son etabının 27-28 Ağustos tarihlerinde Çekerek’te gerçekleştirileceğini ve şampiyonaya birçok ülkeden sporcunun katılacağını söyledi. Bozkurt, şampiyonanın bazı yerli ve yabancı spor kanalları tarafından canlı olarak yayınlanacağını da kaydetti.

Akdağmadeni TOKİ Konutlarının teslimatı başladı

Akdağmadeni TOKİ Konutları
Yozgat Akdağmadeni Belediyesi’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte 2013 yılında inşa etmeye başladığı 3. Etap 432 konut’un yapımı ve çevre düzenlemesi tamamlanarak, 13 Ağustos’tan itibaren sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, teslimatın başlaması münasebetiyle yaptığı açıklamada, Bu gün Akdağmadenili hemşehrilerime vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Toplumun temeli ailedir. Aile denince akla konut gelir. Ev olmadan aile olmaz. TOKİ ve Belediyemiz iş birliği ile İlçemize 1. Etap 192 konut,  2. Etap 96 konut, 3. Etap 432 konut olmak üzere toplamda 720 konut, 1 cami ve iş merkezi kazandırılmıştır dedi.

13 Ağustos 2015 Perşembe

Eşi evi terk edince av tüfeği ile intihar etti

Mehmet Korkmaz
Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Yenidoğan Mahallesi’nde ikamet eden 26 yaşındaki Mehmet Korkmaz, tartıştığı eşinin evi terk ederek babasının yanına gitmesi üzerine bunalıma girdi. Korkmaz, eşinin babasının evinin önünde av tüfeği ile intihar etti.

Silah sesini duyarak dışarı çıkan eşi ve yakınları, Korkmaz’ın cesedi ile karşılaşınca sinir krizleri geçirdiler. Olay yerine gelen polis ekibi, çevrede geniş güvenlik tedbiri aldı. Sorgun Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemelerin ardından Korkmaz’ın cenazesi Sorgun Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

12 Ağustos 2015 Çarşamba

E-88 yolu çalışmalarının yavaşlığından yakınan Vali Yazıcı, müteahhitleri Bakan Bilgin’e şikâyet etti

Bakan Bilgin, çalışmalar hakkında Vali Yazıcı'dan bilgi aldı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Şırnak’ta şehit düşen Özel Harekât polisi Savaş Akyol’un Şefaatli İlçesi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra Vali Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.  Vali Yazıcı, çalışmaları devam eden E-88 duble yolun yapım çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini belirterek, müteahhitlerden şikâyette bulundu.

11 Ağustos 2015 Salı

Şehit Akyol’un cenazesi Yozgat’ta toprağa verildi

Şehid polis Savaş Akyol, dualarla toprağa verildi
Şırnak’ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan Özel Harekât polis memuru Savaş Akyol, memleketi Yozgat’ın Şefaatli İlçesi’nde toprağa verildi.

Şefaatli Devlet Hastanesi morgundan alınan Akyol’un cenazesi, İnceçayır Mahallesi Kelebek Sokak’taki amcası Cahit Akyol’un evine götürüldü. Helâllik alınmasının ardından şehidin naaşı, tören için Cumhuriyet Meydanı’na götürüldü.

İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Avşar, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Yozgat, Şırnak’ta da şehit verdi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehid olan 4 Özel Harekât polisinden birisinin Yozgat nüfusuna kayıtlı Savaş Akyol olduğu öğrenildi.

Diğer şehid polislerin Elazığ nüfusuna kayıtlı Resul Kayaoğlu, Aydın nüfusuna kayıtlı Şahin Polat ve henüz memleketi öğrenilemeyen Mustafa Yahya Mertcan olduğu kaydedildi.

3 terörist öldürüldü

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlarda mayınlı tuzağı kurduğu belirlenen 3 terörist öldürüldü. Bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiği belirtildi.

Siyami Yozgat, 4 yılda derlediği geleneksel çocuk oyunlarını yeni kitabında bir araya getirdi

Siyami Yozgat
Yozgat Sorgun doğumlu Yazar Siyami Yozgat, “Bizim Masallar” adlı çocuk kitabının ardından, “Çocuk Folkloru ve Geleneksel Çocuk Oyunları” kitabını hazırladı. Siyami Yozgat’ın yaklaşık 4 yıllık derleme çalışmalarının bir ürünü olan kitap, Sorgun Kaymakamlığı tarafından, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde yayımlanacak.

Emek ve sevgi katılarak kazanılmış bir oyuncağı olmayan veya doğaçlama oluşmuş takım oyunlarını özgürce oynama keyfinden yoksun yetişen çocukların, gittikçe daha yalnız, daha ürkek olduklarına işaret eden Yozgat, “Yine de her şey bitmiş değil. Kültürel değerlerimize sahip çıkmak, zengin folklorumuzu kayıt altına almak, çocuklarımıza aktarmak için hepimiz üstümüze düşeni yapmalıyız” diyor. Yozgat, kitabını da bu düşüncelerle hazırlamış.

7 Ağustos 2015 Cuma

Çerkes Ethem: Mustafa Kemal, soruşturmanın kendisine de uzanmasından endişe ediyordu

Çerkes Ethem, hatıratında
Çapanoğlu isyanını da anlatıyor
Çerkes Ethem, hatıratında, Mustafa Kemal Paşa’nın, Çapanoğlu isyanına dair Divan-ı Harp tarafından yürütülen soruşturma ve yargılamanın ucunun kendisine uzanmasından endişe ettiğini iddia ediyor.

İsmet İnönü ve Mustafa Kemal Paşa tarafından Yozgat’taki “Çapanoğlu İsyanı”nı bastırmakla görevlendirilen Çerkes Ethem, hatıratında, isyanı çok kanlı bir şekilde bastırdıktan sonra, kendisine bağlı “Divan-ı Harp” vasıtası ile sorgulamalar yapıldığını, suçlu görülenlerin yargılandığını anlatırken, Ankara Valisi Yahya Galip Bey’in durumuna dair dikkat çeken tesbitlerde bulunuyor. Çerkes Ethem, bu konuda özetle şu iddiada bulunuyor:

6 Ağustos 2015 Perşembe

Gurbetçilerin araçları çarpıştı: 10 yaralı

Gurbetçilere ait 2 araç kafa kafaya çarpıştı
Cafer Yalçın’ın kullandığı BR 585 HQ 39 plakalı otomobil ile Babayağmur Köyü istikametine doğru seyir halindeyken, karşı istikametten gelen ve Ahmet Konmaz’ın kullandığı CB 936 EB 66 plakalı araç ile kafa kafaya çarpıştı.

Kazada, Mustafa Yalçın (27), Cafer Yalçın (50), Ahmet Konmaz (48), Aniş Taştan (83), Cemaynur Konmaz (46), Ülküye Özben (53), Emre Yalçın (14), Yasemin Ceylan Yalçın (24), Mevlüde Yalçın (45) ve Rümeysa Konmaz (15) yaralandı.

Yenifakılı Belediye Başkanı Karadavut:
İlçemizin içme suyu daha önce arsenikli idi

Karadavut: Yenifakılı'yı modern bir ilçe haline getireceğiz
Yozgat’ın Yenifakılı İlçesi’nin Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, hizmet ve projeleri hakkında bilgi verirken, ilçenin içme suyunun daha önce arsenikli olduğunu, göreve geldikten sonra 30 yıllık su meselesini hallettiklerini söyledi. Karadavut, Yenifakılı için 2015 yılının yatırım, 2016’nın ise kalkınma yılı olacağını belirtti.

Yenifakılı’yı modern bir ilçe haline getireceklerini vaad eden Başkan Karadavut, hizmetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Yönetimi,
AYM Başkanı Arslan’ı makamında ziyaret etti

Zühtü Arslan - Ahmet Koç
Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Yönetimi, Yozgat Sorgun doğumlu Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ı makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

Ziyarete, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, Genel Başkan Vekili Av. Selçuk Bağcı, Genel Başkan Yardımcısı Arslan Taşkın, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Solmaz ve Genel Sayman Mali Müşavir Mehmet Kılıç katıldı.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Erdal: Kentsel dönüşümle garimenkuller de değer kazanacak

Başkan Erdal, kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu
Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’nin Belediye Başkanı Hamdi Erdal, “Projenin hayata geçmesiyle birlikte, 285 konut, belediye hizmet binası, kültür merkezi, ticarî birimlerden oluşan 3 blokluk alan ve sosyal alanlarıyla yeni bir yaşam alanı oluşturulacak” dedi.

Anız yangını köyden köye sıçrayarak afete dönüştü

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Yenikışla Köyü’ndeki bir arazide başlayan anız yangını, Karahallı ve Çatak köylerindeki arazilere sıçradıktan sonra Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Babayağmur Köyü yolunun etrafındaki tarlaları da tutuşturdu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, bozok.tv Genel Yayın Yönetmeni Necdet Demirel’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

4 Ağustos 2015 Salı

Yozgat Belediye Başkanı Arslan, şenlik tepkilerine cevap verdi: Biz burada dansöz oynatmıyoruz!..

Kâzım Arslan
Yozgat Belediye Başkanı Kâzım Arslan, yurt genelinde şehitler toprağa verilirken geleneksel “Sürmeli Şenlikleri”ni iptal etmediği için dile getirilen tepkilere cevap verdi. “Biz burada dansöz oynatmıyoruz” diyen Başkan Arslan, etkinliklerin eğlence kısmı zayıf, kültür ve sanat etkinlikleri olduğunu vurguladı. Teröristlerin kaos ve korku yaratmak, hayatı durdurmak istediklerini ifade eden Arslan, “Biz, onların bu amaçlarına hizmet etmeyeceğiz, kim ne derse desin” diye konuştu.

7 Ağustosta TRT ekranlarında olacağız

Şenlikler çerçevesinde, 7 Ağustos Cuma günü “TRT Müzik” kanalında yayınlanacak olan “Akşam Sefası” programının 2 saat boyunca Yozgat’tan canlı yayın yapacağını da hatırlatan Arslan, şunları söyledi:

Sorgun’da kene ısırmasından 2 kişi öldü

Yozgat'ta kene ısırması sebebiyle her yıl ölüm vakaları yaşanıyor
Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Karakız Mahallesi ile Gevrek Köyü’nde 2 kişi, kene ısırması sonucu öldü. 21 yaşınadi Erdem Uslu’nun henüz 3 aylık evli olduğu öğrenildi. Muhammet Emin Bolat ise henüz 2 yaşındaydı.

Sürmeli Şenlikleri’nde sünnet şöleni

Yozgat Belediyesi, 90 çocuğu sünnet ettirdi
Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen geleneksel “Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri” çerçevesinde, 90 çocuk, Yozgat Belediyesi tarafından sünnet ettirildi.

Başkan Arslan, pilav dağıttı
Sünnet şöleni programında çocuklar ve ailelerine Yozgat gezisi düzenlendi, Cumhuriyet Meydanı’nda mevlid okundu ve davetlilere etli pilav ikram edildi. Yozgat Belediye Başkanı Kâzım Arslan da, pilav kazanının başına geçerek kendi elleriyle pilav ikram etti.

Şehitlerimize üzüntünün gölgesinde verilen konserde, meydanın üçte ikisi boş kaldı

Konserde Cumhuriyet Meydanı dolmadı
Terör olaylarında Yozgat da dahil olmak üzere Türkiye’nin değişik şehirlerinden asker ve polislerimizin şehid olmaları sebebiyle iptal edilip edilmeyeceği tartışma konusu olan geleneksel “Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri”nin, terör yoluyla oluşturulmak istenen huzursuzluk ortamına engel olmak gerekçesiylei iptal edilmeyip yapılmasına karar verilmişti.

3 Ağustos 2015 Pazartesi

İsveç gizli servisinin, üzerinde ‘zihin kontrolü’ deneyleri yaptığı Yozgatlı Ertuğ’un ilginç hikâyesi

Ömer Özkaya ve kitabı
“CIA Belgeleriyle Zihin Kontrol Operasyonları” isimli kitabın yazarı Ömer Özkaya, kitabı yazmasına, İsveç istihbaratının, İsveç’te lokanta işleten Ertuğ isimli Yozgatlı bir kişiye ‘radyo dalgalarıyla zihin kontrolü’ uygulaması yaptığını öğrenmesinin vesile olduğunu açıkladı.

Ömer Özkaya’nın verdiği bilgiye göre, İsveç gizli servisi, Yozgatlı Ertuğ’a, kendileri adına çalışmasını teklif etti. Ertuğ, bu teklifi reddedince, “bir bayan garsona cinsel tacizde bulunduğu” suçlamasıyla karakola götürüldü ve “Sen öldün” denilerek tabutla toprağa gömülmek gibi ağır psikolojik ve fizikî işkencelere tabi tutuldu. Daha sonra Ertuğ’un zihin frekansını tesbit eden İsveç istihbaratı, radyo dalgalarıyla onun zihnine birtakım sesler ve mesajlar göndermeye başladı. Ertuğ, bu yayınları daha sonra “Benim kafama şu an yayın yapılıyor. Ben küfür duyuyorum, tokmak sesi duyuyorum” diyerek anlattı. İsveç istihbaratı, eski İsveç Başbakanı Olof Palme’ye düzenlenen ve hâlâ faili meçhul olarak kalan suikastı da Ertuğ üzerinden Türkiye’ye mal etmeye çalıştı.

Yozgatlı Ertuğ, yaşadıklarını İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarına, Başbakanlığa, Genelkurmay Başkanlığı’na ve MİT’e bildirdi ancak bir sonuç alamadı. Konu, araştırmacı yazar Ömer Özkaya’nın önüne gelince, “CIA Belgeleriyle Zihin Kontrol Operasyonları” kitabı ortaya çıktı.

Ömer Özkaya, bir televizyon programında, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Tabancasını kontrol ederken başından vurulup öldü

Olay, silah sesini duyan köylülerin olay yerine gelmesiyle ortaya çıktı
Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’ne bağlı Çokradan Köyü’nde bir kişi, kendi tabancasını kontrol ederken silahın ateş alması sonucu hayatını kaybetti.

İddiaya göre Erdal Esenyel, 4 yaşındaki torununu alarak traktörle Karagüney mevkisindeki tarlasına gitti. Biçerdöverle tarlasındaki buğdayı biçeceği öğrenilen Esenyel, burada beklerken tabancasını kontrol etti. Esenyel, bu esnada silahın ateş alması sonucu başından vurularak olay yerinde öldü.

Yozgat, bir şehit daha verdi

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Gevrek Köyü doğumlu Özel Harekât Polisi Alparslan Yazar, Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralandı. Yazar, kaldırıldığı hastahanede şehit oldu.

“Sorgun Selam” gazetesinin sahibi Durali Doğan’ın bildirdiğine göre, Ailesi 25 yıldır Ankara / Keçiören’de yaşayan Alparslan Yazar’ın cenazesinin Ankara’da toprağa verileceği bildirildi.

(Yozgat Muhabir)

Sürmeli Şenlikleri, el sanatları sergisiyle başladı

Başkan Arslan ve Vali Yazıcı, sergideki ürünleri incelediler
Yozgat’ta bu yıl 16’ncısı düzenlenen ve 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Sürmeli Şenlikleri” başladı.

Terör olaylarında Yozgat da dahil olmak üzere Türkiye’nin değişik şehirlerinden asker ve polislerimizin şehid olmaları sebebiyle iptal edilip edilmeyeceği tartışma konusu olan şenliklerin, terör yoluyla oluşturulmak istenen huzursuzluk ortamına engel olmak gerekçesiyle iptal edilmemesine karar verilmişti.

Şenliğin açılış programı çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda “Yöresel El Sanatları Sergisi” açıldı. 13 İlçe Halk Eğitim Merkezi, Merkez İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Sorgun Engelliler Dayanışma Derneği’nin katıldığı sergide, kursiyerlerin hazırladıkları yöresel ürünler sergileniyor.

2 Ağustos 2015 Pazar

Akgül’den erken seçim yorumu: Erken seçim taraftarı değilim ama başka çare yok

Abdülkadir Akgül
AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, ekonomik bakımdan zararlarına işaret ederek “Ben erken seçim taraftarı değilim” dedi. Akgül, CHP’yi teröre destek vermekle, MHP’yi de ‘muhafazakârların dünyadaki lideri olan Tayyip Erdoğan’a laf söylemekle’ suçlayarak, “O yüzden kazanımımız olmasa da erken seçim zaruridir. Başka çaresi yok” diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgül, partisinin Yozgat İl Danışma Meclis Toplantısı’nda koalisyon ve erken seçim seçeneklerini değerlendirdi.