30 Ocak 2015 Cuma

Bonzai ölümleri Yozgat’ta da görüldü
Bir lise öğrencisi öldü, iki öğrenci müşahede altında

Bonzai ölümleri Yozgat'ta da görülmeye başlandı
Uyuşturucu madde bonzai kullanımından kaynaklanan ölümler Orta Anadolu’nun tam ortasında yer alan Yozgat’ta da görüldü. Bir lise öğrencisi hayatını kaybederken, iki genç de hastahanede müşahede altına alındı.

Yozgat’ın Aydıncık İlçesi’ne bağlı Kazankaya Köyü’nde yaşayan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Recep Çakırgöz, uyuşturucu madde bonzai kullandığı için hayatını kaybetti.

28 Ocak 2015 Çarşamba

104 yaşındaki Şemsi teyzenin hatıraları
kayıt altına alınmayı bekliyor

Kaymakam Doğan, Şemsi teyze ile sohbette
Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’ne bağlı Yankı Köyü’nde yaşayan 104 yaşındaki Şemsi Kaya’nın, yörenin tarihine, kültürüne ve folkloruna dair hatıraları, onları sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alacak araştırmacıları ve kültür adamlarını bekliyor…

Yozgat’ın nüfusu, bir yılda 11 bin 651 kişi azaldı

Yozgat nüfusu, her yıl 10 bin kişi azalıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), '”Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 Sonuçları”nı açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Yozgat’ın 2013 yılında 444 bin 211 olan nüfusu, 432 bin 560’a düştü. Bu tabloya göre Yozgat nüfusu, bir yılda 11 bin 651 kişi azaldı.  

TÜİK verilerine göre Türkiye nüfusu, 77 milyon 695 bin 904 kişiye ulaştı. Türkiye nüfusunun yüzde 18,5’inin ikamet ettiği İstanbul, 14 milyon 377 bin 18 kişiyle en çok nüfusa sahip olan il oldu.

(Radyo Muhabir)

27 Ocak 2015 Salı

Ekolojik oyuncakların satışı için
ilk anlaşma Hasankeyf Kaymakamlığı ile yapıldı

Proje kapsamında üretilen oyuncaklardan sallanan at
Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’nde kadınları iş sahibi yapmak ve ilçeye bir marka kazandırmak amacıyla Kaymakamlık tarafından hazırlanan “Ekolojik Oyuncak Projesi” ile üretilen ahşap oyuncaklar için ilk satış anlaşması, Hasankeyf Kaymakamlığı ile yapıldı.

Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, bu konuda şu açıklamada bulundu:

26 Ocak 2015 Pazartesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emitt Fuarı’nda Yozgat standını ziyaret etti

Vali Yazıcı-Başkan Topbaş-Vali Şentürk Yozgat standında
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (Emitt), Yozgat standını da ziyaret etti.

Yozgat’ın eski ve yeni valilerinin bir araya geldiği stantta, Kadışehri Kaymakamlığı’nın “ekolojik oyuncak” projesi kapsamında ürettiği ahşap oyuncaklar ve Aydıncık Kaymakamlığı’nın, ilçede çıkarılan ve yarı değerli taşlar arasında yer alan ametist taşından ürettiği takılar sergilendi.

19 Ocak 2015 Pazartesi

“Karar”, Gül’e yakın bir gazete mi olacak?

Karaalioğlu-Cömert-Ocaktan
Taraf gazetesi yazarı Hüseyin Özay, bir süre önce iş adamı Ethem Sancak tarafından görevden alınan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan’ın “Karar” isimli bir gazete çıkaracaklarını yazdı.

Özay’ın bu konuya dair asıl iddiası ise hayli dikkat çekici. Özay, “Ankara kulislerinde, gazetenin arkasında Gül’ün olduğuna yönelik dedikodular dolaşıyor ve sürpriz bir şekilde görevden alınan bu ekibin, AKP içindeki muhaliflerin sesi olmasından endişe ediliyor. Bu nedenle, Saray ve Başbakanlık, yeni gazeteye, gazetenin kadrosuna mesafeli yaklaşıyor” diyor.

18 Ocak 2015 Pazar

"Cemaat"in hazin sonu

Sürur Öztürk

Cemaat, özeleştiri yapmaya ne kadar direnecek?
"Cemaat", çalışkan, fedakâr insanları, iç disiplini, sağlam ve yaygın teşkilatlanması, idealist yaklaşımları ve çağdaş yorumlarıyla, bu ülkeye ve bu millete gerçekten "hizmet" etme potansiyeline sahipti. Üstelik, devlet ve hükümetler nezdinde hiçbir cemaatin tesis edemediği kadar güven tesis etmişti; hiçbir cemaatin görmediği kadar destek görüyordu. Eğer Allah'ın, tarihin kendisine sunduğu bu fırsat ve imkânı gerçekten samimiyetle ülkemiz ve milletimiz için değerlendirseydi, hepimiz için gerçekten de "yeni bir dünya" kurabilirdik. 

14 Ocak 2015 Çarşamba

“Seçimler yaklaşırken kaset servisleri başladı”

odatv.com isimli internet sitesi, içinde “bir AKP’li kadın milletvekilinin ve kızının özel hayatına dair görüntüler” olan bir CD ile bu görüntüler hakkında bir Word dosyanın bulunduğu CD’nin kargoyla kendilerine gönderildiğini ancak görüntüleri yayınlamayacaklarını duyurdu.

“Seçimler yaklaşırken kaset servisleri başladı” başlıklı haberde, şu değerlendirme yapıldı:

“Ne ilginçtir, word dokümanını yazanlar, AKP’yi destekleyen bir dil kullanmıştı. AKP’nin politikalarından memnunlardı. Ama işte o milletvekilinin özel hayatından rahatsızlardı! Ve ilginçtir; word dokümanında ismi geçenlerin soy isimleri büyük harfle yazılmıştı! Ne kadar tanıdık değil mi?.. (…) Anlaşılan o ki, seçimler yaklaşırken birileri yine kaset komplolarına hazırlık içinde. Ya da daha önce yaptıkları gibi Odatv’ye yeni bir komplo kurma derdindeler. Buradan savcılara ihbarımızdır. Bu ülkenin yurttaşlarına bu komploları kuran çeteleri bulun!”

7 Ocak 2015 Çarşamba

Cemaat’i “üst akıl” da kurtaramayacak

Sürur Öztürk

Her şey, rotayı AB'ye çevirmek içindi, yemedik
Evet, komisyon kararı, suçlananları aklamaz; ama bütün bu tilkilikler de Cemaat'i paklamaz...

AK Parti seçmen kitlesinin, yolsuzluk iddialarını örtbas etmek ya da yolsuzluğu meşrulaştırmak gibi bir eğilim taşıdığını düşünmek isabetli olmaz. Bana göre, seçmen kitlesi, yolsuzluk iddialarının ne kadarının doğru, ne kadarının yanlış olduğu konusunda yeterli bir kanaate sahip. Fakat bu kitle, şunu çok iyi kavramış durumda:

6 Ocak 2015 Salı

Gülerce’den Cemaate: Çiller, Ecevit, Demirel, Yılmaz dönemlerinde hiç yolsuzluk olmadı mı?

Hüseyin Gülerce
Eski Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, 17-25 Aralık operasyonlarının bir ‘darbe’ değil ‘yolsuzluk’ operasyonu olduğunu iddia eden Cemaat yazarlarına, "Çiller, Ecevit, Demirel, Yılmaz dönemlerinde hiç yolsuzluk olmadı mı?" diye sordu. Gülerce, “Yaa insanların gözü yaşarıyor ama sizin bu dürüstlüğünüz, cesaretiniz karşısında!..” diyerek, Paralel Yapı’nın iddialarını alaya aldı.

Sarıgül’ün siyasî hayatı biter

Şişli Belediyesi’nde yaşananları da değerlendiren Gülerce, Mustafa Sarıgül’ün Hayri İnönü’ye zorla istifa dilekçesi yazdırdığı iddiasının doğru olduğunun ortaya çıkması hâlinde Sarıgül’ün siyasî hayatının biteceğini söyledi.

1 Ocak 2015 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karanlık odakların
hiçbir şantajına, tehdidine boyun eğmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl münasebetiyle mesaj yayınladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçiminin, millî iradeye ve demokrasiye yönelik darbe girişimine en güzel cevabı teşkil ettiğine işaret ederek, “Türkiye, özellikle Çözüm Süreci’nde, hiç bir tehdide, hiç bir şantaja boyun eğmeyecek, bunun yanında şımarıklığa da asla müsaade etmeyecektir” dedi.

Erdoğan, “Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurt dışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından, bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye’nin yükseliyor olmasından rahatsızlıklarını dile getireceklerdir. Biz, bu hainlere aldanmayacağız, bu hainlerin ipini elinde tutan karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.