4 Ağustos 2015 Salı

Yozgat Belediye Başkanı Arslan, şenlik tepkilerine cevap verdi: Biz burada dansöz oynatmıyoruz!..

Kâzım Arslan
Yozgat Belediye Başkanı Kâzım Arslan, yurt genelinde şehitler toprağa verilirken geleneksel “Sürmeli Şenlikleri”ni iptal etmediği için dile getirilen tepkilere cevap verdi. “Biz burada dansöz oynatmıyoruz” diyen Başkan Arslan, etkinliklerin eğlence kısmı zayıf, kültür ve sanat etkinlikleri olduğunu vurguladı. Teröristlerin kaos ve korku yaratmak, hayatı durdurmak istediklerini ifade eden Arslan, “Biz, onların bu amaçlarına hizmet etmeyeceğiz, kim ne derse desin” diye konuştu.

7 Ağustosta TRT ekranlarında olacağız

Şenlikler çerçevesinde, 7 Ağustos Cuma günü “TRT Müzik” kanalında yayınlanacak olan “Akşam Sefası” programının 2 saat boyunca Yozgat’tan canlı yayın yapacağını da hatırlatan Arslan, şunları söyledi:

“Bütün vilayetlerin peşinde olduğu bir program. 6 ay uğraştık biz onu Yozgat’a getirmek için. 2 saat ekranlarda Yozgat’ın ismi olacak ve TRT burdan canlı bir yayın yapacak. Şayet TRT programını iptal ederse zaten yapacak bir şey yok; ama devletin kurumunda bile hayat devam ederken biz de bir şekilde hayatı burda devam ettirmek zorundayız. Bunu hiç kimsenin istismar etmemesi lâzım. Şehitlerimiz canımızı yakıyor, yüreğimiz parçalanıyor. Görevimizi yapıyoruz ama şehit ailelerinin bile normal hayata dönmeye çalıştığı bir ortamda, şehitler üzerinden böyle bir kültür ve sanat etkinliğini hiç kimsenin istismar etmemesi gerekir diye düşünüyorum. Ama buna rağmen, etkinlikleri bu gün başlatıyoruz; süreç içerisinde gene durumu değerlendirip, sorumluluğumuz ne yapmamızı gerektiriyorsa onu da yapacağımızı bilmenizi istiyorum.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: