4 Ağustos 2015 Salı

Sorgun’da kene ısırmasından 2 kişi öldü

Yozgat'ta kene ısırması sebebiyle her yıl ölüm vakaları yaşanıyor
Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Karakız Mahallesi ile Gevrek Köyü’nde 2 kişi, kene ısırması sonucu öldü. 21 yaşınadi Erdem Uslu’nun henüz 3 aylık evli olduğu öğrenildi. Muhammet Emin Bolat ise henüz 2 yaşındaydı.

Sorgun’a bağlı Yeniyer Kasabası Karakız Mahallesi’nde hububat hasadı sırasında tarlada kene ısırması sonucu rahatsızlanan 21 yaşındaki Erdem Uslu, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada kene ısırdığı belirlenen ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi konulan Uslu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. 6 gün tedavi gören Uslu, bu gün sabaha karşı öldü. Erdem Uslu’nun cenazesi, köy mezarlığında kireçlenerek toprağa verildi. 21 yaşındaki Erdem Uslu’nun 3 ay önce evlendiği öğrenildi.

Yine Sorgun İlçesi’ne bağlı Gevrek köyünde ailesi ile birlikte pikniğe giden 2 yaşındaki Muhammed Emin Bolat da kene ısırması sonucu rahatsızlanarak ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Bolat, daha sonra sevk edildiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde 4 gün süren tedavinin ardından kurtarılamayarak öldü. Minik Bolat’ın cenazesi, Sorgun Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hiç yorum yok: