5 Ağustos 2015 Çarşamba

Anız yangını köyden köye sıçrayarak afete dönüştü

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Yenikışla Köyü’ndeki bir arazide başlayan anız yangını, Karahallı ve Çatak köylerindeki arazilere sıçradıktan sonra Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Babayağmur Köyü yolunun etrafındaki tarlaları da tutuşturdu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, bozok.tv Genel Yayın Yönetmeni Necdet Demirel’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“Boğazlıyan Yenikışla’da başlayan anız yangını, rüzgârın da etkisiyle ilçemiz arzilerine kadar ulaştı. Belediyemiz itfaiye ekiplerince Pazartesi günü saat 14.30 civarında kontrol altına alındı. Fakat bu gün, Salı günü öğle saatlerinde Babayağmur ve Karahallı köylerinde ayrı bir anız yangını meydana gelerek (saat 22.00 itibariyle) halen devam etmekte. İtfaiye ekiplerimizle, rüzgârın da etkisinin büyük olması nedeniyle kontrol atına almakta güçlük yaşadık. İlçe Özel İdare ekipleri, şahısların kepçe ve traktörleri ile şu anda kontrol altına alındı.”

Başkan Açıkel, vatandaşları anız yakmamaları için uyarıda bulunarak, bu konuda daha duyarlı ve dikkatli davranılması gerektiğini, yakılan ateşin mutlaka söndürülmesi ve söndüğünden emin olmak için kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

(Kaynak: bozok.tv)

Hiç yorum yok: