2 Ağustos 2015 Pazar

Akgül’den erken seçim yorumu: Erken seçim taraftarı değilim ama başka çare yok

Abdülkadir Akgül
AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, ekonomik bakımdan zararlarına işaret ederek “Ben erken seçim taraftarı değilim” dedi. Akgül, CHP’yi teröre destek vermekle, MHP’yi de ‘muhafazakârların dünyadaki lideri olan Tayyip Erdoğan’a laf söylemekle’ suçlayarak, “O yüzden kazanımımız olmasa da erken seçim zaruridir. Başka çaresi yok” diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgül, partisinin Yozgat İl Danışma Meclis Toplantısı’nda koalisyon ve erken seçim seçeneklerini değerlendirdi.

Yapılacak bir erken seçimin, ekonomik bakımdan Türkiye için zararlı olacağını ifade eden Akgül, “Tabii ki bir erken seçim, en az 6 ay sürecek; bu 6 ay içerisinde de ülkemizin bugüne kadar elde ettiği kazanımlar yok olabilir. Onun için koalisyonlu hükümet elbette zaruridir kurulabilir. Çünkü dünyada örnekleri var. Kıyasıya bir seçim sonucunda Almanya koalisyon kurabiliyor, Amerika’da karşısındaki rakibinin yanında başkan yardımcısı olarak çalışabiliyor, maalesef bizde bu kültür yok. Elbette ki kurulsa, beraber Türkiye’yi yönetsek. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşmeler devam ediyor, ben erken seçim taraftarı değilim” diye konuştu.

Diğer taraftan, İstanbul Gazi Mahallesi’nde çıkan olaylar sırasında 6 CHP Milletvekilinin polis panzerlerinin önünde durarak eylemcileri koruduklarını ima eden Akgül, “Nasıl yöneteceğiz bunlarla bu ülkeyi?” diye sordu.

Akgül, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “Allah aşkına çocuktan bir farkı var mı?” diye sordu. Bahçeli’nin bir gün söylediğini ertesi gün değiştirdiğini ifade eden Akgül, “Sen ‘milliyetçiyim’ diyorsun, dünyanın lideri, muhafazakârların dünyadaki lideri olan Tayyip Erdoğan’a laf konuşuyorsun. Öyle milliyetçilik olmaz! O yüzden kazanımımız olmasa da erken seçim zaruridir. Başka çaresi yok” diye konuştu.

HDP Milletvekilleri için “Meclis’te şehitlerimizi katledenlerle aynı havayı teneffüs etmenin ne kadar zor olduğunu da inanın ben bilirim” ifadesini kullanan Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan faydalananlar var. Ben, aynı zamanda TESKOMB’un başkanlığını yapıyorum. Güneydoğu’da şu anda zararımız 1 katrilyon Lira. Bir an önce çözümün olması lâzım. Bu şekilde bunlarla kurarsan, 1 katrilyon 10 katrilyon olacak. Ben biliyorum, bunlara yemeye geliyor.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: