30 Aralık 2013 Pazartesi

Dilipak: Cemaat’in gizli bağlantılarını, Gülen’in yerine geçmesi muhtemel bir isim ihbar etti

Abdurrahman Dilipak
“Yeni Akit” gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Cemaat’in CIA ve MOSSAD bağlantılarının, Cemaat lideri Fethullah Gülen’in yerine geçmesi söz konusu bir isim tarafından Başbakan Erdoğan’a ihbar edildiğini iddia etti. Dilipak, “Oynanan oyunun farkına varınca görevden uzaklaştırıldı. O da bu işin izini sürdü. Sonunda elde ettiği bilgilerle Başbakanın kapısını çaldı. Arınç’ın ‘bizi uyutmuşlar’ dediği kirli oyun bu!” diye yazdı. Dilipak, elde edilen çok sayıda istihbarat bilgilerinin tasnif edilmesiyle birlikte Ocak ayı içinde “Cemaat” aleyhine dava açılacağını ileri sürdü.

Dilipak’ın “Oyun deşifre oldu!” başlıklı yazısı şöyle:

28 Aralık 2013 Cumartesi

MİT, Gülen Cemaati’nin Emniyet’teki sorumlusu Osman Hilmi Özdil’in bağlantılarını deşifre etti

Osman Hilmi Özdil
Yayın Organlarındaki aleyhte haber ve yorumlarıyla MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevden alınması için geniş çaplı gayret gösteren Gülen Cemaati’nin Emniyet teşkilatındaki sorumlusu Osman Hilmi Özdil’in gizli bağlantıları, Sabah gazetesinde yayınlanan bir haberle deşifre edildi.

Sabah’ta “The İmam’ın sır bağlantısı” başlıklı habere göre Osman Hilmi Özdil, Osman Varol adına kayıtlı bir telefonla ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde görevli David Johnson’la görüşüyor. Özdil’in, Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ve Önder Aytaç’la bağlantısı da deşifre edilen haberde, Hanefi Avcı’nın kitabında yer alan bazı bilgilere de yer verilerek, Özdil’in Emniyet’teki bazı görevliler hakkındaki özel bilgileri FBI’ya ilettiği iddiası da hatırlatıldı.

Cemaat, Sarıgül’e yolsuzluk garantisi verdi mi?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmakta tereddüt eden Sarıgül’ün, “Cemaat” tarafından “Hiç korkma Sarıgül! Çünkü eğer senin onlarda dosyan varsa, onların da bizde epey dosyası var! Onlar seni o dosyalarla yıpratamadan biz zaten gerekeni yapacağız merak etme!” diye garanti verilerek ikna edildiği iddia ediliyor.

Başbakan’ın oğlu hakkındaki iddialara
Enerji Bakanı Taner Yıldız cevap verdi

Enerji Bakanı Taner Yıldız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı siyasetten tasfiye etmek için mahkûm etmek amacıyla yakın çevresine yönelik suçlamalardan bir kısmı da oğlu Bilâl Erdoğan hakkındaydı. Enerji Bakanlığı’nı da ilgilendiren iddialar konusunda Taner Yıldız açıklama yaptı.
Enerji Bakanı

Vatan ve Hürriyet gazetelerinde yer alan iddialar ve Bakan Yıldız’ın bu iddialara verdiği cevaplar şöyle:

27 Aralık 2013 Cuma

Zaman gazetesi yazarı Gülerce: Erdoğan’a yapılan tertipleri hazmedemiyorum, kabullenmiyorum

Hüseyin Gülerce
Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, “Başbakan Erdoğan hakkında içeriden dışarıdan tertip yapılmasını, bir millet evlâdı olarak hazmedemiyorum, kabullenmiyorum” dedi.

Hüseyin Gülerce, twitter sayfasında yayınladığı mesajlarında şunları kaydetti:

Benim ülkemin Başbakan’ını yabancılar gönderemez

“Yargıdaki direncin hukuk ve adalet adına yapıldığına inanmıyorum. Savcılar, ellerinde kâğıtla inip bildiri okuyorsa, bu davranış militanlıktır. Başbakan Erdoğan hakkında içeriden dışarıdan tertip yapılmasını, bir millet evlâdı olarak hazmedemiyorum, kabullenmiyorum. Başbakan, gidecekse ya AK Parti kongresinde delegenin iradesiyle gider... Ya da sandıkta seçmen iradesiyle gider... Benim ülkemin Başbakan’ını yabancılar gönderemez. Demokrasi adına, insaf adına, vicdan adına tertiplere, provokasyonlara fırsat vermemeliyiz.”

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne
Başbakan Erdoğan’a istifa çağrısı yaptı

Mümtazer Türköne
Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtazer Türköne, “Kriz kapıda bekliyor” başlıklı bu günkü yazısında Başbakan Erdoğan’ı açıkça istifaya çağırdı.

“Başbakan istifa etmeyi düşünür mü? 11 seneyi, Anka kuşu gibi her sabah küllerinden yeniden doğarak geçirdi. Bu seferki durum farklı: Başbakan da karargâhı da dağılmış vaziyette. Artık uzlaşma arayışlarının da bir faydası yok. Mermi namludan çıktı, bomba patladı ve hedefi dağıttı” diye yazan Türköne, ardından Başbakan Erdoğan’ı istifaya çağırdı.

Mümtazer Türköne’nin yazısı şöyle:

Başbakan’ı devirmek için oğlunu “Çıkar amaçlı
suç örgütü kurmak”tan gözaltına alacaklardı

Hükümete yargı darbesi
Dosyasını Başsavcıdan gizleyip basına ve emniyete vererek suç işlediği için soruşturma dosyası kendisinden alınınca “yargıya müdahale ediliyor” diye basın açıklaması yapan Muammer Akkaş, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilâl Erdoğan’ı gözaltına aldırmaya hazırlanıyordu.

Geçen yıl başlatılan ve Başsavcıdan bile gizli olarak yürütülen soruşturmada oğul Erdoğan, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve kurulan örgüte üye olmak”la suçlanıyor.

Savcı Muammer Akkaş
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın imzasını taşıyan ve Erdoğan’ın ifadeye çağrıldığı “Çağrı Kağıdı”nda “gelmediğiniz takdirde zorla getirileceğiniz tebliğ olunur” ifadesi yer alıyor.

25 Aralık 2013 tarihli "Çağrı Kağıdı"nın fotoğrafı bu gün basına yansıdı.

(Yozgat Muhabir)

26 Aralık 2013 Perşembe

Erdoğan Bayraktar istifa etmemiş, görevden alınmış

Erdoğan Bayraktar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük rüşvet operasyonu sonucu beklenen kabine değişikliğini dün gece yaptı. 10 bakan değişikliği yapılırken kabinede 9 yeni isim yer aldı. Yeni isimler bugün Resmi Gazete’de de yer aldı. Ancak Resmi Gazete’deki açıklamaya göre Erdoğan Bayraktar istifa etmemiş, görevden alınmış.

Bozdağ’ın bakanlığı tenzil-i rütbe mi terfi mi?

Doğan Akın
t24.com.tr

Doğan Akın
Kabine revizyonunda dikkat çeken isimlerden birisi de, Başbakan Yardımcılığı’ndan Adalet Bakanlığı’na kaydırılan Bekir Bozdağ oldu. Evet Bozdağ artık Başbakan Yardımcısı değil. Ancak bu görüntü tenzil-i rütbe sanılmasın. Zira Bozdağ, İçişleri’nin yanı sıra Adalet Bakanlığı için de güven arayışında olan Erdoğan’ın iç kabinesine terfi etmiş oldu.

Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı’na atanmasıyla ortaya çıkan ilginç bir görüntü daha var. Malum, Bozdağ, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcılar hakkında, bilgi sızdırdıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu da (HSYK) bu suç duyurusunu kabul etti. Ancak Bozdağ artık Adalet Bakanı olarak HSYK’nın da başkanı. Ve Anayasa uyarınca, hâkim ve savcılar için soruşturma “HSYK Başkanı”nın iznine bağlı. Bir başka deyişle Bozdağ, Başbakan Yardımcısı olarak şikâyetçisi olduğu savcılar hakkında Adalet Bakanı olarak karar verecek! Elbette Sadullah Ergin’in de, Adalet Bakanlığı’ndan ayrılmadan önce “HSYK Başkanı” olarak bu soruşturma iznini vermiş olması muhtemel.

Bu yangın söndürülebilir mi?

Milletin AK Parti’ye sandıkta verdiği iktidar emanetini korumak, milletin namusunu korumak gibidir. Seçmen, falanlar, filanlar da iktidara ortak olsunlar diye oy vermiyor. Hiçbir bürokrat amirleri dışında bir yerlerden emir, talimat alamaz. Buna kimse rıza gösteremez, göz yumamaz. Bunda müttefikiz. (...) Kararım şimdiden net. Hüseyin Gülerce olarak bir oyum var. AK Parti adayına oy vermeyi düşünüyorum.

Hüseyin Gülerce
25 Aralık 2013 Zaman

25 Aralık 2013 Çarşamba

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili
Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı’na getirildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da basın açıklaması yaparak yeni kabineyi açıkladı.

Başbakan Erdoğan, "Kabinemizde 10 değişiklik mevcut" dedi.

Erdoğan, Ankara Milletvekili Emrullah İşler'in Bekir Bozdağ'dan boşalan Başbakan Yardımcılığı görevine getirildiğini açıkladı.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığına AK Parti Karaman Milletvekili Lütfü Elvan getirildi.

Adalet Bakanlığına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Bakanlığına Mevlüt Çavuşoğlu getirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına İdris Güllüce getirildi.

Ekonomi Bakanlığına Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanlığına Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanlığına Efkan Ala getirildi.


İdris Naim Şahin AK Parti’den istifa etti

AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, partisinden istifa etti.

O da Hakan Fidan'dan şikâyetçi...
Şahin, AK Parti Genel Başkanlığı’na gönderdiği istifa dilekçesinde, kurucuları arasında yer aldığı AK Parti’nin, Türkiye’de pek çok değişim ve dönüşüme imza attığını, çok önemli kalkınma hamlelerini gerçekleştirdiğini belirtti.

“Bu başarı hikayelerinin bir yerinde olmaktan, yakınmadan, hep yakın olmaya ve yük almaya özen göstermiş olmaktan dolayı sevinç ve gurur duyuyorum” ifadesini kullanan Şahin, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

Bakan Bayraktar, Başbakan’ı da istifaya çağırarak bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etti

Erdoğan Bayraktar
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hem bakanlık, hem de milletvekilliği görevinden istifa etti. Bayraktar, şu açıklamada bulundu:

“Başbakan’ın da istifa etmesi gerekir”

“17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında, şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak Sayın Başbakan’ın, istediği bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabii hakkıdır ve yetkisidir. Fakat, rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle ‘İstifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız’ şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize iki metin gönderildi. Bir tane istifa metni, bir tane de deklarasyon metni. Ben tabii ki partimi rahatlatmak isterim fakat böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum. Çünkü soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın talimatıyla yapılmıştır. Bu nedenle Bakanlık’tan ve milletvekilliğinden istifamı açıklıyorum. Sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğini ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum.”

Emre Uslu ne demek istediğini açıkladı

Emre Uslu
Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, İzmir tersane kazasından 2 gün önce twitter’da yayınladığı mesajın, gemi kazasıyla değil bir yolsuzluk iddiasıyla ilgili olduğunu twitter’da açıkladı.

Uslu, mesajında “Medyacı arkadaşlar. Tersane twitimi yanlış okumuşsunuz. Ben yıldırımlardan söz ediyorum siz kazalara heyecan yapıyorsunuz... Arkadaşlar tersane konulu twitim İZMİR’i sarsacak bir yolsuzluk duyumu ile ilgilidir. Kaza ile ilgili değil. Şehitlere Allah rahmet eylesin” diye yazdı.

Uslu’nun “Ben yıldırımlardan söz ediyorum” ifadesi, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdiği Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olarak değerlendirildi.

Taraf yazarı Emre Uslu’nun, 23 Aralık’ta İzmir’de 10 askerî personelin şehit olduğu tersane kazasından 2 gün önce twitter’da yayınladığı “Denizlerde fırtına çıkar da Karadeniz tersanelerindeki gemiler Yalova’ya götürülürse İzmir sallanır” şeklindeki mesajı, şüphelere sebep olmuştu.

(Yozgat Muhabir)

İçişleri Bakanı Muammer Güler
bakanlık görevinden istifa etti

Muammer Güler
İçişleri Bakanı Muammer Güler, “17 Aralık’ta Sayın Başbakan’a görevden affımı arz etmiştim bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum” dedi.

Bakan Güler, “Bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan:
Çirkin oyunu bozmak için istifa ettim

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:

Zafer Çağlayan
“17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgâh olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım.”

24 Aralık 2013 Salı

“Makul Adam” Hüseyin Gülerce’den
6 maddede yangını söndürme önerileri

Hüseyin Gülerce
Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, AK Parti Hükümeti ile “Cemaat” arasında yaşanan gerilimin ortadan kaldırılması için twitter’da önerilerde bulundu.

Gülerce, çözüm yolunun açılması ve anlaşma sağlanması için  2 ayrı başlık altında 3’er maddelik toplam 6 öneride bulundu.

Gülerce, “Büyük yangın var” dedikten sonra şunları yazdı:

Şamil Tayyar’a göre Kemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Hoşgörünüze sığınıp biraz da gülelim” mesajıyla birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni siyasî konumunu karikatürize ederek tasvir eden Fotoşop’la hazırlanmış bir fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafta Kılıçdaroğlu, başında takkesi, ülkücü bıyığı ve ABD bayrağı desenli gömleğiyle görülüyor. Kılıçdaroğlu’nun gömleği, son ABD ziyaretine ve ABD Büyükelçisi ile yaptığı 1,5 saatlik görüşmeye, “ülkücü bıyığı” ise, MHP kökenli Mansur Yavaş’ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstermesine gönderme yapıyor.

Emre Uslu ne demek istemişti?

Emre Uslu
Taraf yazarı Emre Uslu’nun, 23 Aralık’ta İzmir’de 10 askerî personelin şehit olduğu tersane kazasından 2 gün önce twitter’da yayınladığı “Denizlerde fırtına çıkar da Karadeniz tersanelerindeki gemiler Yalova’ya götürülürse İzmir sallanır” şeklindeki mesajı, şüphelere sebep oldu.

Emre Uslu, 21 Aralık 2013 tarihinde saat 09:52, 09:54, 09:55 ve 09:57’de ard arda yayınladığı mesajlarında şunları yazmıştı:

“Hangi operasyonu öğrenmek istersiniz? Dün İstihbarat Daire dağıtıldı artık Emre Uslu ‘kahinlik yapamayacak’ diye manşet atmışlardı. Bugün bakanları ‘Emre Uslu nerden biliyor’ diyor. Bugün tüm Emniyeti, tüm Devleti dağıttınız, adamlarınızı getirdiniz. Analiz yeteneğimin kolunu kanadını kırdınız. Bitirdiniz beni öyle mi :)) Denizlerde fırtına çıkar da Karadeniz tersanelerindeki gemiler Yalova’ya götürülürse İzmir sallanır :))”

TCG Değirmendere römorkörü
Emre Uslu, 17 Aralık operasyonundan aylar önce de, 12 Ağustos 2013 tarihinde twitter’da “Bakan çocuklarının adı yolsuzluklara karışmışsa kim Güler kim ağlar?” mesajı yayınlamış, bu mesaj, operasyondan sonra tekrar gündeme gelmişti. “Emre Uslu, operasyon yapılacağını aylar önceden biliyor muydu? Sorularının sorulması üzerine de Uslu, Taraf gazetesindeki köşesinde “Operasyonu nereden biliyordum” başlıklı bir yazıyla açıklamada bulunmuştu.

(Yozgat Muhabir)

Osman Turhan, Zaman gazetesinden istifa etti

Osman Turhan'ın bir karikatürü
22 Aralık’ta twitter hesabında Fethullah Gülen’in bedduasına tepki olarak “#Beddua yakışmadı” hashtag’ini paylaşan Zaman gazetesi karikatüristi ve illüstratörü Osman Turhan, bu gün twitter’dan yayınladığı mesajında, Zaman gazetesinden istifa ettiğini duyurdu.

Osman Turhan, “Zaman Gazetesi ile yollar ayrıldı. İstifa sebebim son günlerde yaşananlar hakkındaki fikir uyuşmazlığıdır. Hayırlısı olsun.” diye yazdı.

20 Aralık 2013 Cuma

Taşgetiren Erkam Radyo’da konuştu: Cemaatin verdiği görüntü, hizmet anlayışı ile uyuşmuyor

Bugün gazetesinin son dönemdeki yayın çizgisini doğru bulmadığı için gazeteden ayrılan Ahmet Taşgetiren, yayın danışmanlığını yaptığı Erkam Radyo’da canlı olarak yayınlanan “Medya ve Gündem Analizi” programında, gazeteden ayrılışının sebebini açıkladı ve “Hizmet Medyası”na yönelik eleştirilerini dile getirdi.



Erkam Radyo Genel Yayın Yönetmeni Selâhaddin Kocaaslan’ın sorularını cevaplayan Taşgetiren, ‘kovuldu’ şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirterek, “Ayrılma kararını veren benim. Bunu bu günkü veda yazımda da ifade ettim” dedi.

“Hizmet Camiası Medyası”nın operasyona adeta abanmış bir görüntü çizdiğini ifade eden Taşgetiren, “Ama operasyon, yolsuzluk operasyonundan öte bir nitelik taşıyor” dedi.

Kendisini “Hizmet Medyası”ndan arkadaşlarının da aradığını belirten Taşgetiren, şöyle konuştu:

Göktürk: Devlet içindeki denetlenemeyen bu yapı herkes için bir tehdittir; hemen tasfiye edilmelidir

Gülay Göktürk
Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk, Emniyet-Yargı operasyonunu değerlendirdiği “Şimdi de siyaset konuşalım” başlıklı bu günkü yazısında, devlet içindeki denetlemeyen yapının bütün toplum için bir tehdit teşkil ettiğini belirterek, en kısa sürede tasfiye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Ahmet Taşgetiren’in Bugün’den ayrılmasının ardından Gülay Göktürk’ün bu muhtevada bir yazı yayınlaması dikkat çekti.

“Bugün Türkiye’de başını kuma gömmemiş herkes gibi ben de son operasyonun dikkatle planlanmış, zamanlanmış, hedefi belli, siyasî bir operasyon olduğunu düşünüyorum” diyen Göktürk, ‘bu olayın artık devlet içinde, kendi siyasî hedefleri olan, ortak bir irade gösteren, ortak hareket eden otonom bir oluşumun varlığını görmezden gelinemeyecek bir hâle getirdiğini’ belirtti. Göktürk, “Yani Başbakan haklıdır. Bu bir siyaset mühendisliğidir ve hedefi de Erdoğan hükümetine seçim öncesinde ağır hasar vermektir” dedi.

Gülay Göktürk’ün yazısı şöyle:

19 Aralık 2013 Perşembe

Gazeteci Ahmet Taşgetiren Bugün’den ayrıldı

Ahmet Taşgetiren
“Cemaat”e yakınlığı ile bilinen Bugün gazetesinin yazarlarından Ahmet Taşgetiren, gazetenin son dönemdeki yayın çizgisi ile uyumsuzluk yaşadığı için, gazeteden ayrıldı.

Taşgetiren’in veda yazısı yarın (20 Aralık 2013) yayınlanacak.

Taşgetiren, Samanyolu Grubu’nun radyolarından Burç FM’deki yorumlarına da son verdi. Cemaat’in yayın organlarından haftalık haber dergisi Aksiyon ise, Taşgetiren’in yazmaya devam edebileceğini bildirdi.

Altınoluk dergisinin Yazıişleri Müdürlüğü’nü de yürüten Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren, İstanbul’da 96.8 MHz. Üzerinden yayın yapan ve Yayın Danışmanlığını yaptığı “Erkam Radyo”da hafta içi her sabah saat 08.00-09.00 saatleri arasında gündemdeki konuları değerlendiriyor.

Taşgetiren’in “En çok Hizmet'i vuracak” başlıklı bu günkü yazısı şöyle:

18 Aralık 2013 Çarşamba

Prof. Arıboğan’ın operasyon yorumu:
Satrançta aslolan Şah’ı korumaktır

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan
Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, 17 Aralık’ta bazı kamu görevlilerinin de gözaltına alındığı operasyonun siyasî boyutunu twitter’da yorumladı.

Şah’ı öne süren kötü oyuncudur

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Satrançta asıl olan şahı korumaktır. Diğer taşlar onu korumak için gerekirse feda edilebilir. Şahı diğer taşların önüne süren kötü oyuncudur” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Yozgat Bozok Üniversitesi,
Erdoğan karşıtı yazar Mehmet Altan’ı ağırlayacak

Prof. Dr. Mehmet Altan
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, son dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı en sert muhalefette bulunan isimlerden Gazeteci-Yazar Prof. Dr. Mehmet Altan’ı bir konferans için Yozgat’a davet etti.

Mehmet Altan, 25 Aralık Çarşamba günü Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Kent Dindarlığı” konulu bir konferans verecek. Konferans, saat 14.00’te başlayacak.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Altan, Samanyolu Yayın Grubu içerisinde yer alan Mehtap TV’de yayınlanan “Akıl Defteri” programında Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Karakaş ve Zaman gazetesi yazarı Dr. Şahin Alpay ile birlikte siyasî yorumlar yapıyor.

(Yozgat Muhabir)

17 Aralık 2013 Salı

Yozgat’ta bıçaklama olaylarındaki artış sebebiyle
Valilik, bıçak satışını ve taşınmasını yasakladı

Valiliğin Emniyet'e gönderdiği karar
Yozgat Valiliği’nin kararında yer alan, “Gençler arasında bıçak, kesici ve delici aletlerin taşınmasının bir özenti hâline dönüşerek yaygınlaştığı” ifadesi, “toplumda korku ve paniğe sebep olan” bu meselenin eğitim boyutunu da ortaya koyuyor.

Yozgat Valiliği, il genelinde son zamanlarda meydana gelen bıçaklama olaylarında görülen artış üzerine harekete geçti.

Emniyet-Yargı cuntasının
kara propaganda santrali: Kuzguncuk

(Cem Küçük / 12 Aralık 2013 Yeni Şafak gazetesi)

Yeni Şafak Yazarı Cem Küçük
Erdoğan'ı indirme planları yapan Emniyet-Yargı cuntasını önemli istihbarat örgütleri biliyor. Belli başlı dünya devletlerinin üst düzey istihbaratçıları ve diplomatları her şeyin farkında. Fakat kendi çıkarları gereği meşru demokratik hükümetin yanında yer almıyorlar. Bu cuntanın varlığını Erdoğan'a ve Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıyorlar. İkili görüşmelerde masaya o cuntadan aldıkları kimi istihbari gizli belgeleri koyuyorlar. Kendi içimizden yaşadığımız bir ihanet sözkonusu. Kendi devletinin mahremlerini grupsal çıkarları için başka istihbarat örgütlerine sızdıran bir çete bu. Ana omurgası 30 kişiden oluşan Emniyet-Yargı cuntası dolaylı uzantılarıyla birlikte çok daha büyük etki alanına sahip.

7 Aralık 2013 Cumartesi

Arslan: Merkezi çevreye taşıyacağız

AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kâzım Arslan
Kâzım Arslan, adaylığı henüz ilân edilmiş bir isim olarak, tasarladığı projelerin ayrıntılarına girmiyor ama genel bir çerçeve çiziyor. Bu çerçeveyle de Yozgat Belediyesi için şimdiden geniş bir bakış açısı ortaya koyuyor.

Yeni bir imar planlaması ile şehrin 30-40 yıl sonrasına yönelik projeler hazırlanması, merkezdeki yoğunlaşmanın çevreye taşınarak hafifletilmesi, üniversite ile şehrin hem fiziki olarak hem de kültürel bakımdan bütünleştirilmesi, en önemli gördüğü işlerin başında geliyor.

Haber-Yorumu dinlemek için aşağıdaki videonun "play" düğmesini tıklayınız.

4 Aralık 2013 Çarşamba

AK Parti’nin Yozgat adayı Kâzım Arslan

Kâzım Arslan
2014 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahallî İdareler Genel Seçimi’nde AK Parti’nin Yozgat Belediye Başkan Adayının Kâzım Arslan olduğu iddia edildi.

Arslan’ın adaylığının yarın (5 Aralık Perşembe) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Sütlüce’deki Haliç Kongre Merkezi’nde yapacağı aday açıklamasında kesinleşmesi bekleniyor.