31 Temmuz 2013 Çarşamba

Yozgat kaplıcalarının şifalı suları
yeni üretilen kozmetik ürünlerde kullanılacak

Yozgat'ın şifalı kaplıca suları temizlik ürünlerine girdi
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve DeHa Kimya Ltd. Şti. ortaklarından Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer, termal suların içerdiği kükürt ve minareller ile diğer şifalı bileşenlerin kozmetik ürünlerin etkisini daha da artıracağını düşünerek, yeni kozmetik ürünler ürettiklerini bildirdi. 

Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer, “İlk etapta sıvı el sabunu, duş jeli ve şampuan üzerinde araştırmalarda bulunup üretimini gerçekleştirdik” dedi. Ürünler için “Bozok Terme” markasını tescil ettirdiklerini de kaydeden Hazer, üretim yapmak isteyenlere çağrıda bulundu.

Yozgat, Almancıları küstürdü mü yoksa Avrupa’daki ekonomik kriz sebebiyle harcamalarını mı kıstılar?

Gerçekte ne oldu?
“Yozgat Haber” gazetesi yazarı Ali Açıkgöz, tatil için geldikleri dönemde bıraktıkları parayla Yozgat ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunan “Almancı”ların artık bir katkıda bulunmadıklarını belirterek, bunun sebebinin Yozgat esnafının onlara saygılı davranmayışı olduğunu düşünen halkın görüşlerini nakletti.

Diğer taraftan, Avrupa ülkelerinde birkaç yıldan bu yana yaşanan ekonomik kriz sebebiyle, yurt dışındaki Yozgatlı “gurbetçi”lerin, harcamalarını kısmak zorunda kalmış olabilecekleri ifade ediliyor.

Konuyu sosyal boyutuyla ele alan Ali Açıkgöz ise, “Almancı vatandaşları biz bitirdik” başlıklı yazısında esnafın bu konudaki düşüncelerini şöyle ifade etti:

Gülerce: Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümete böylesine organize saldırı düzenlenmemiştir

Hüseyin Gülerce
Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümete karşı, AK Parti Hükümetine yapıldığı gibi organize ve toplu şekilde saldırı yapılmadığını belirterek, “Düşmanlar için söylenmeyenler, yazılmayanlar pervasızca söyleniyor, yazılıyor” dedi.

Gülerce, “Hükümet ve medya” başlıklı yazısında, medyadaki yanlışların temelinde, AK Parti’yi eleştirmek yerine, düşmanlık yattığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Sanki karşımızda iktidar değil düşman var. Birileri bunu, “Erdoğan gitsin, AK Parti’den kurtulalım” diye evet kasten, organize ve profesyonelce yapıyor. Bazıları da üslup hassasiyetini unutarak, hissiyata takılarak kıyıdan, köşeden aynı cephedeymiş gibi fotoğraf veriyor.”

Gülerce’nin yazısı şöyle:

30 Temmuz 2013 Salı

Fikri Akyüz: Today’s Zaman’ın Cemaat’e verdiği zararı, Sözcü gazetesi bile vermiyor

Fikri Akyüz
Gazeteci Fikri Akyüz, Mehmet Barlas’ın “Bu ilan neden “Today’s Zaman”da da yayınlanmadı?” başlıklı yazısı için twitter’da şu değerlendirmede bulundu:

“Mehmet Barlas, bu günkü yazısında Today’s Zaman’ı eleştiriyor, “Cemaat”i değil. Today’s Zaman’ın Cemaat’e verdiği zararı, Sözcü vermiyor! M. Barlas’ın bu gün Cemaat’in BAZI yazarlarını ve Today’s Zaman’ı eleştiren yazısının Cemaat’e olan katkısı,bu BAZI yazarlardan daha fazladır.

Yiğit Bulut’un Başdanışman olmasının AK Parti’ye verdiği zararı, Today’s Zaman BİLE vermiyor!!”

Barlas: Cemaat, Mesut Yılmaz’a gösterdiği hoşgörüyü neden Tayyip Erdoğan’dan esirgiyor?

Mehmet Barlas
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, İngiliz gazetesi The Times’da yayınlanan ve 30 ünlü sanatçının imzasını taşıyan ilânda dile getirilen iddiaların, “cemaat”in İngilizce yayınlanan gazetesi Today’s Zaman’da her gün yayınlandığına işaret ederek, “28 Şubat’ta atanmış Mesut Yılmaz’a sergilenen muhabbet ve hoşgörünün şimdiki seçilmiş Başbakan Erdoğan’dan niçin esirgendiğini anlamakta tabii ki zorlanıyorum” dedi.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın “Avrupa Birliği’ne giden yol Diyarbakır’dan geçer” sözünü hatırlatan Barlas, “Acaba şimdi de bazıları ‘Alternatif iktidara giden yol Pensylvannia’dan geçer” diye mi düşünüyor? AK Parti’ye öfkeli veya bu iktidara alternatif arayan kim varsa, mutlaka Fethullah Gülen’i ziyaret ediyor” diye yazdı.

Today’s Zaman gazetesi ise Barlas’ın yazısını web sitesinde manşetten yayınladı.

Barlas’ın yazısı şöyle:

Erdoğan’dan Topbaş’a yerlilik uyarısı

Topbaş'ı davetlilerin önünde eleştirdi
Başbakan Erdoğan, İstanbul’da 500 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan şehir parkını, “New York’taki Central Park benzeri” diye tasvir eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’a tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ve çok sayıda ünlü sanatçının da katıldığı iftar yemeğinde, Zeytinburnu ilçesinde yapılması planlanan şehir parkına da temas etti. Erdoğan, Başkan Kadir Topbaş’ın bu parkı New York’taki Central Park’a benzetmesine tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şimdi, az önce söylüyor Sayın Başkan, gazeteler tabi başlık atıyor; ‘Central Park’. Ya niye Central Park kardeşim? İstanbul’a Central Park yakışmaz, İstanbul’a bir Şehir Parkı yakışır. Olaya böyle bakmamız lâzım. Yani illâ birilerini taklit etmemize gerek yok. Birileri bizi taklit etsin. Mesele budur ve Zeytinburnu gibi bir yerde, Veli Efendi Hipodromu’nun hemen arkasında, oradaki 500 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan -inşallah- bu şehir parkıyla gerçekten o bölge, çok daha farklı bir nefes alma imkânını bulacak. Tabi orda ciddi bir şekilde de kentsel dönüşüm değişim yaşanıyor. Onlar da hızla devam ediyor.”

(Yozgat Muhabir)

Aytaç Et, Çankırı’daki üretimini durdu

Aytaç Et Tesisleri
Türkiye’nin en büyük et üreticilerinden Aytaç, malî krizi aşamayınca Çankırı Çerkeş’teki tesislerinde üretimi durdurdu. Zaman gazetesinin haberine göre, şirkete kaynak oluşturmak için firmaya ait gayrimenkullerin satışı gündemde. Ramazan Bayramı’ndan sonra kaynak bulunması hâlinde faaliyetlerin düşük kapasiteyle devam ettirilmesi planlanıyor.

Firmanın ücretleri ödeyememesi üzerine yaklaşık 650 işçinin, başka şirketlerde iş aramaya başladığı belirtiliyor. Çalışanlar, firmaya bağlı diğer birimlerde de üretimin durma noktasına geldiğini iddia ederken, Zaman’a konuşan Aytaç Genel Müdürü Kemal Aktaş, et üretiminde yaşanan sıkıntının diğer birimleri etkilemesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Millî Savunma Bakanı’ndan bir paragraflık cevap:
Askerî birliklerin taşınması çalışması devam ediyor

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz
Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın, büyük şehirlerdeki askerî birliklerin küçük şehirlere taşınacağı iddialarının doğru olup olmadığına dair 7 Temmuz 2013 tarihli soru önergesine 22 Temmuz’da cevap verdi.

Bakan Yılmaz’ın bir paragraftan oluşan açıklaması şöyle:

Bakan Yılmaz'ın cevabı
“Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesel ve küresel güvenlik ihtiyaçlarına, teknolojik gelişmelere ve değişen tehdit durumlarına göre değerlendirmeler yaparak, mevcut kuvvet yapısını ve konuşlandırmasını sürekli gözden geçirmektedir. Bu kapsamda, ihtiyaç duyulan düzenlemeler kısa, orta ve uzun vadeli kuvvet yapısı planlamalarına dahil edilmekte, birliklerin teşkil edilmesi ve konuş durumu değişiklikleri de bu çalışmalarla koordineli olarak yeniden değerlendirilmektedir.”

(Yozgat Muhabir)

Kuraklıktan ve saman fiyatlarındaki fahiş artıştan ders alan çiftçiler, bu yıl anız yakmıyorlar

Seyfi Çelikkaya, anız yangınlarının sona ermesine dikkat çekti
İleri gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Seyfi Çelikkaya, bütün uyarılara rağmen bir türlü önü alınamayan anız yangınlarının, geçen sene yaşanan kuraklık sebebiyle hayvanlara yedirecek saman bile bulunamayışı ve saman fiyatlarındaki olağanüstü artış sebebiyle bu yıl görülmediğine dikkat çekti.

Çelikkaya, “Anızlar yakılmıyor” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“Çiftçi, önceki yıllarda olduğu gibi hasat sonrasında tarım alanlarını ateşe verip, anızlardan temizlemek durumunda kalmıyor. Tarlada kalan anızları satıyor, besicilikte saman olarak kullanıyor. Yakılıp, yok edilen tarlada kalan anız artık Yozgat’ta da para ediyor. Hem de hububattan daha fazla bedelle sapı satılıyor.”

(Yozgat Muhabir)

Kılıçdaroğlu: Sarıgül’le hiçbir ilişkimiz yok

Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP-Sarıgül ilişkisine dair bir soru üzerine “Hiçbir ilişkimiz yok. Biz, ilişkiyi sizden öğreniyoruz” dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti lokalinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iftar verdi. 

Kılıçdaroğlu, iftarda gazetecilerin sorularını da cevapladı. Kılıçdaroğlu’na, adı CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ve CHP Genel Başkanlığı için geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le CHP’nin ilişkisi de soruldu. Kılıçdaroğlu, bu soruya şöyle cevap verdi:

“Her gittiğim yerde soruyorlar. Hiçbir ilişkimiz yok. Biz, ilişkiyi sizden öğreniyoruz. Sayın Sarıgül, bir belediye başkanı. Partimize üye olmak istediği zaman gelir üye olur. Biz, hiçbir zaman ‘Niye partimize geldin, niye üye oldun?’ diye bir sınırlama da getirmiş değiliz.” 

(Yozgat Muhabir)

26 Temmuz 2013 Cuma

Aydıncık, ametist taşını değerlendirmekte kararlı

Ametist taşı
Yozgat’ın Aydıncık ilçesi, yarı değerli taşlar arasında yer alan ve takı-mücevher yapımında kullanılan ametist taşını değerlendirmekte kararlı.

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nin “Yarı Değerli Mücevher Taşları İşlemeciliği” kursu vermeye başlamasının ardından, kursiyerler de ilçedeki değerli taşların tanıtımına ve  değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla dernek kurdular.

Erdoğan, Babacan’ı aday gösterir mi?

Sürur Öztürk

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay, AK Parti içerisinde Melih Gökçek’in tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isteyen bir grubun, Gökçek’in en büyük rakibi Ali Babacan’ı İstanbul’a kaydırmak istediklerini yazıyor.

Ertem: Tüpraş denetimi, stratejik alanlarda tekelleşme döneminin kapanacağının işareti

Tüpraş
Koç Grubu’na ait Tüpraş, Aygaz ve Opet’te vergi denetimleri yapıldığına dair haberler, bu şirketlerin borsada büyük oranda değer kaybetmesine sebep oldu. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK), Maliye Bakanlığı ve Koç Grubu, bu denetimlerin rutin bir uygulama olduğunu açıklasa da, denetimlerin medyada “flaş haber” olarak yayınlanmasının Koç Grubu’na önemli ölçüde para kaybettirdiği belirtiliyor. Bazı gazeteciler bunu, Başbakan Erdoğan’ın, gezi eylemcilerine destek verdiği ileri sürülen Koç Grubu’na bir ceza ve diğer sermayedarlara bir gözdağı olduğunu ileri sürüyor.

Cemil Ertem
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Star gazetesi ekonomi yazarı Cemil Ertem ise konuyu Türkiye’nin ekonomi stratejisi bakımından değerlendirdi. Tüpraş’ın ilk 500 sanayi kuruluşunun başında geldiğini belirten Ertem, Tüpraş’ın bürokratik oligarşi tarafından rakipsiz bırakılarak tekel hâline getirildiğini ancak kuruluş aşamasında olan SOCAR’ın Star Rafinerisinin bu tekelleşmeyi engelleyeceğini kaydetti.

Ertem, Türkiye’de “Maliye büyüklere dokunamaz” algısının değiştiğini belirterek, Türkiye’de bir dönemin kapandığına işaret etti. Ertem, Tüpraş’ın da AK Parti döneminde özelleştirildiğinin hatırlatılmasına karşılık olarak da şu tespitte bulundu:

“… ama şimdiki AK Parti 2005’te olsaydı TÜPRAŞ öyle özelleşmezdi. 2005 yılında AK Parti, ‘nerden nasıl darbe gelir?’ diye bekliyordu. Yargı tarafından kuşatılmıştı... Şimdi bu yok, ama çok çetin bir dönem başladı...”

Cemil Ertem’in yazısı şöyle:

25 Temmuz 2013 Perşembe

Mermertaş, AK Partili seçilmişleri, atanmışların peşinde koşup halka sırt çevirmekle suçladı

Çetin Mermertaş
Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Yeni Ufuk”un Genel Yayın Yönetmeni Çetin Mermertaş, AK Parti teşkilatlarında olduğunu ileri sürdüğü birtakım hatalar sebebiyle partinin yerel seçimleri kaybetmeye mahkûm edildiğini ileri sürdü.

“AK Parti ANAP’ın yolundan gidiyor” başlıklı yazısında AK Parti teşkilatlarında iç çekişmelerin yaşandığını ileri süren Mermertaş, AK Partili seçilmişleri,  atanmışların peşinde koşup oy aldıkları topluma sırt çevirmekle suçladı.

Mermertaş, “Toparlanmazlarsa teşkilatların hiç biri kalmayacaktır. Partinin sahibi gibi gezenler de caddeden bile geçemeyecektir” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Basın özgürlüğü mü dedi Kemal efendi?!.

Aziz Üstel - Kemal Kılıçdaroğlu
İttihatçıların öldürdüğü gazeteciler…
Kapatılan gazeteler…

Televizyon programcısı ve Star gazetesi yazarı Aziz Üstel, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Temmuz’da, “Bu ülkede 24 Temmuz 1908’den bu yana ilk kez gazeteler sansür memuru gördü” diyerek hükümeti basına sansür uygulamakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, geçmişte İttihatçılar, Halk Partisi ve ‘Millî Şef’ döneminde basına uygulanan baskıları hatırlattı.

İttihatçılar tarafından öldürülen gazetecileri, başta Cumhuriyet olmak üzere kapatılan gazeteleri hatırlatan Aziz Üstel, Kılıçdaroğlu’na, “Sizin partinizin iktidar olduğu herhangi bir dönemde, bugün yayınlanan ve salt Tayyip Bey’e (Başbakana) sövmenin, hükümeti en ağır biçimde eleştirmenin dışında hiçbir işlevi olmayan gazete, televizyon ve radyolar, yayınlarını sürdürebilirler miydi?” diye sordu.

Aziz Üstel’in yazısı şöyle:

AK Parti, adaylarını erken açıklayacak

Seçim çalışmaları hızla devam ediyor
AK Parti, Ramazan Bayramı’nın ardından Ağustos ayı içinde belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıklamaya başlayacak. Adayların erken açıklanmasına gerekçe olarak, geçen aylarda yasalaşan büyükşehir düzenlemesi gösteriliyor. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde, bu düzenleme ile belediye sınırlarının il sınırlarına genişlediği,  kampanyaların daha etkin olabilmesi için de adayların erken açıklanması gerektiği üzerinde duruluyor. Milletvekilleri ile teşkilatların taleplerinin de adayların erken açıklanması yönünde olduğu belirtiliyor.

Bu arada, üç dönem kuralı yüzünden bazı bakanların kamuoyundaki beklenti doğrultusunda büyükşehir belediye başkanlıklarına kaydırılması hâlinde, Bakanlar Kurulu’nda da değişiklikler yaşanacak.

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Mehmet Barlas: Başbakan danışmanlarına değil, danışmanlar Başbakana danışır

Mehmet Barlas
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Başbakan Erdoğan’ın ekonomi Başdanışmanlığına atanan gazeteci Yiğit Bulut örneğinden hareketle, danışmanlık mekanizmasının işleyişi konusunda ilginç tespitlerde bulundu.

Mehmet Barlas, “Acaba kim kime danışacak?” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“Başbakanlar genellikle danışmanlarına danışmazlar. Daha çok danışmanlar bağlı oldukları güçlü kişiye danışırlar. Ona göre söylemlerine ve tutumlarına yön verirler. Bunun çok somut bir örneğini ANAP iktidarında Başbakan Yıldırım Akbulut’a danışman olarak milletvekili Cavit Kavak’ın atanması ile görmüştüm. O dönemde Bakan olan Güneş Taner, arkadaşı Cavit Kavak’a zaman zaman “Ne biçim danışmansın, neden Başbakan’ına danışmıyorsun?” diye takılırdı. Neticede siyasî gücü olmayan bir kişinin bir Başbakan’a “Öyle yapma böyle yap” demesi mümkün müdür?”

Mehmet Barlas’ın yazısı şöyle:

Canan Barlas: Koş Tayyip, koş!.. Kazanacaksın…

Canan Barlas
“Babı Ali'den Çiftetelli'ye”, “Torunlarıma Anlatamadığım Karmaşık Masallar”, “Ben Atlihassas Hayata Dokunmak İstedim”, “Her Şey Hiçbir Şeymiş”, “Eğreti Burjuvalar” kitaplarının yazarı Canan Barlas, “Koş Tayyip koş” başlıklı yazısında, Başbakan Erdoğan’ın yalnız bırakılışını özetledi.

“Ne aydınlar, ne cemaat denen grup, ne mesai arkadaşları, şöyle taş gibi demokrasi ve refah mücadelesinde duramıyorlar” diyen Barlas, kısa yazısının sonunda bu mücadeleyi Başbakan Erdoğan’ın kazanacağına dair öngörüsünü, “Koşan adam kazanıyor. Bunu isteyen halk ve istemeyen herkese rağmen” ifadesiyle dile getirdi.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas’ın eşi Canan Barlas, haberx.com’daki köşesinde yayınlanan “Koş Tayyip koş” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Mustafa Sarıgül: Ekim ayı devrimlerin ayıdır

Mustafa Sarıgül
İsmi CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ve CHP Genel Başkanlığı için geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Okulların açıldığı bir hafta da çok güzel olacak; ama Ekim ayı muazzam bir ay. Ekim ayı, biliyorsunuz devrimlerin olduğu aydır. Ekim, böyle çıkışların da olduğu bir aydır. Ekim ayı, inşallah hepimiz için hayırlı olur, uğurlu olur, güzellikler getirir.” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Münih’te verilen iftar yemeği öncesi “TGRT Haber” televizyonunun canlı yayın konuğu oldu.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Dumanlı’dan Baransu’ya uyarı: Üslûbuna dikkat et!
Baransu: İkide bir bana nizam vermeye kalkmayın!

Ekrem Dumanlı - Mehmet Baransu
Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, “Gel de kaygılanma” başlıklı yazısının “Panorama” kısmında, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu’ya, ‘Seni camia ile bağlantılı zannedenler olduğu için, üslûbuna dikkat et’ uyarısında bulundu. Mehmet Baransu, Dumanlı’ya twitter’da cevap verdi. Baransu, “İkide bir birileri ve siz, köşenizden bana nizam vermeye kalkmayın. ‘Kupa Amerika’daki .... girsin’, diye twit atan bir adamla, beş gün sonra sarmaş dolaş olacak bünye ve genişlik bende yok” diye yazdı.

19 Temmuz 2013 Cuma

Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar: Neşelenmek, Allah için ibadet eden insanın vazgeçilmez hakkıdır

Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar
Ramazan kültürünü anlatırken Ramazan gecelerinin eğlencelerine de temas eden Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, “Normalde yatsıdan sonra biten gece hayatı, Ramazan’da bitmiyor. Halk sokağa dökülüyor. Ramazan’da fenerle çıkmayı gerektirmeyecek kadar sokaklar ışıltılı. Geceleri halkın eğlenmesi için Karagöz, ortaoyunu ve tiyatrolar başta geliyor. Karagöz, bu eğlenceler içinde önemli yerdedir. Karagöz tasavvufîdir. Karagöz’ün temsil ettiği halk, Hacivat’ın temsil ettiği ise aydındır. Bu halleri ile Ramazanları neşelendirirlerdi. Neşelenmek, Allah için ibadet eden insanın vazgeçilmez hakkıdır” diye konuştu.

Göktürkler’e ait 2 yazıt daha bulundu

Prof. Osawa buldu
Osaka Üniversitesi’nde Eski Türk Tarihi Uzmanı olarak görev yapan Japon Profesör Takashi Osawa, Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’a 400 kilometre uzaklıktaki bir bölgede, Göktürkler’e ait iki anıtı gün yüzüne çıkardı.

Türkiye gazetesinde “Tarihimizi aydınlatacak büyük keşif” başlığıyla ve Hayrettin Turan imzasıyla yayınlanan habere göre, 4 metre eninde ve 3 metre uzunluğundaki yazıtların, Orta Asya’da 682-744 yılları arasında hüküm sürmüş Türk devleti Göktürkler’in devlet sistemi ve düzenini aydınlatacak tarihî bir malzeme niteliği taşıyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Gazeteci Süleyman Yaşar, faiz lobisinin
kredi kartıyla halkı nasıl köleleştirdiğini yazdı

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Süleyman Yaşar, fakirlerin parasının kredi kartı yoluyla toplumsal piramidin en üstündeki mega zenginlere nasıl aktarıldığını yazdı.

Yaşar, bu mekanizmayı şöyle özetledi:

Süleyman Yaşar
“Vatandaşın mevduatına yaklaşık yüzde 7 oranında yıllık faiz veriliyor son günlerde. Oysa kredi kartı kullanan vatandaşa uygulanan faiz oranı, aylık yüzde 2.12, gecikme halinde aylık yüzde 2.62 oranında oluyor. Böylece kredi kartı faizleri yıllık bazda bileşik olarak sırasıyla yüzde 28 ve yüzde 35’e ulaşıyor. Bu rakamlar, toplumsal piramitin en üstündeki mega zenginlere, fakirlerin yarattığı servetin nasıl aktarıldığını bize gösteriyor.”

Süleyman Yaşar’ın yazısı şöyle:

Can Ataklı, Vatan’dan ayrıldı, CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için çalışacak

Can Ataklı
Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, “Veda Zamanı” başlıklı bu günkü yazısında, gazeteden ayrıldığını duyurdu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı hakkında bilgi verdi.

Can Ataklı, CHP’nin öngördüğü adayları halka sorması ve kendisinin de diğer adaylardan önde çıkması hâlinde “adaylığını koymaktan çekinmeyeceğini” kaydederek, okuyucularından destek istedi.

18 Temmuz 2013 Perşembe

Yiğit Bulut’un Başbakanın başdanışmanlığına atanması yabancıları neden rahatsız etti?

Ahmet Altan’a Başbakan Erdoğan’a hakaretten hapis cezası verildi, ceza paraya çevrildi

Ahmet Altan
Gazeteci Ahmet Altan’ın köşe yazısında Başbakan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı dava sonuçlandı.

Mahkeme,  önce sanık Ahmet Altan’a “Devlet yardakçılığı ve ahlak” başlıklı yazı ile eleştiri sınırlarını aşarak Başbakan Erdoğan’a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle bir yıl 2 ay hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi hâlini de dikkate alan mahkeme, hapis cezasını 11 ay 20 güne indirdi ve verdiği hapis cezasını günlüğü 20 liradan toplamda 7 bin lira adlî para cezasına çevirdi.

Mermertaş ailesinin acı günü

“Yeni Ufuk” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Çetin Mermertaş ve muhabir Cemil Mermertaş’ın amcaları Mustafa Mermertaş, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Yaklaşık 1 yıldan bu yana tedavi gören Mustafa Mermertaş, tedavi gördüğü Yozgat Devlet Hastanesi’nde 63 yaşında vefat etti. Mermertaş’ın cenazesi, öğle namazından sonra Çapanoğlu Büyük Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Sarıtopraklık Mezarlığı’na defnedildi.

Mermertaş’ın cenaze merasimine Yozgat Ticaret ve Sanayı Odası Başkanı Metin Özışık, Yimpaş Yozgatspor Kulübü Başkanı Nurullah Nurdoğan, Gimat Mağazaları yöneticileri ve personeli katıldı.

MİT mensubu değil aranan bir suçluymuş

Yusuf Say
Çankırı’da motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ve üzerinden MİT kimliği, 80 bin Euro ve Kaleşnikof marka tüfek, tabanca ve mermiler çıkan Yusuf Say’ın MİT mensubu olmadığı, hakkında kasten adam öldürmek, resmî belgede sahtecilik, hırsızlık, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal etme, ruhsatsız ateşli silah satın alma gibi birçok suçtan arama kaydı bulunduğu açıklandı.

Cumhuriyet yazarı Bekir Coşkun,
Başbakan Erdoğan’a manevî tazminat ödeyecek

Bekir Coşkun
3 Mayıs 2007 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayınlanan “Göbeğini kaşıyan adam” başlıklı yazısıyla AK Parti yönetiminin ve tabanının büyük tepkisini çeken gazeteci Bekir Coşkun, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan “Büyük devlet şeyi...” başlıklı yazısı sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a manevî tazminat ödeyecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle açtığı davada, Yazar Bekir Coşkun ve Cumhuriyet gazetesinden 5 bin lira manevi tamzinat kazandı.

17 Temmuz 2013 Çarşamba

CHP’li Koç, TESKOMB Başkanı Akgül’e
“Kaç yerden ne kadar maaş alıyorsun?” diye sordu

Haluk Koç
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Halûk Koç, 2 gün önce İstanbul’da gezi parkı eylemlerinin esnafı mağdur ettiğini belirterek ‘artık yeter’ diye açıklama yapan eski AK Parti Yozgat Milletvekili, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül’e, “Kaç yeren ne kadar maaş alıyorsun?” diye sordu.

Haluk Koç, CHP MYK toplantısı hakkında bilgi vermek için düzenlediği basın toplantısında, TESKOMB Başkanı Akgül’ün İstanbul’da yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

MHP Sorgun Teşkilatından bin aileye gıda yardımı

Sorgun MHP, bin kişiye gıda yardımı yapacak
MHP Sorgun İlçe Teşkilatı, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi bin aileye gıda yardımında bulunacak. İlçe Başkanı Yunus Yılmaz, bu yıl ilk kez gerçekleştirecekleri gıda yardımı hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

MHP Sorgun İlçe Teşkilatı ile Kadın Kolları Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyası kapsamında, mahalle muhtarlarının da yardımıyla ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettiklerini belirten Yılmaz, şu açıklamada bulundu:

Göletten hamurlaşmış 15 çuval un çıktı

Göletten 15 çuval hamurlaşmış un çıktı
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekibi, Topçu Göleti’ne yavru balık bıraktıkları sırada, çuvallarca unun gölete atılmış olduğunu fark etti. Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağatepe, sudan 15 çuval çıkardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, göletlere atık malzeme atılmasının yasak olduğunu belirterek, “Un çuvallarının üzerinde yazılan adresten yola çıkılarak gölete bu çuvalları kimin attığı tespit edilecektir” dedi.

İYF’den 5 bin Yozgatlıya iftar

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu (İYF), 27 Temmuz’da düzenleyeceği iftar programında 5 bin Yozgatlıyı aynı sofrada bir araya getirmeyi hedefliyor.

27 Temmuz Cumartesi günü 19.30-24.00 saatleri arasında düzenlenecek olan iftar programı, Esenler Kemer Stadı’nda gerçekleştirilecek.

İYF, iftar programına bütün Yozgatlıları davet ediyor.

(Yozgat Muhabir)

“Yerköy Haber” artık günlük olarak yayınlanıyor

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 6 Ocak 2010 tarihinden itibaren haftalık olarak yayın yapan “Yerköy Haber” gazetesi, 15 Temmuz’da günlük olarak yayımlanmaya başladı.

Mehmet Ekinci
Yerköy Haber gazetesi kurucusu ve sahibi Mehmet Ekinci, günlük yayına geçişleri münasebetiyle şu değerlendirmede bulundu:

“Artık gazetemiz her gün sizlerin eline ulaşacak ve her gün okunacak. Hemşehrilerimiz, Yerköy gündemini ve çevremizde gelişen olayları sıcağı sıcağına takip edecekler.

4 yıl önce çıktığımız bu yolda kısıtlı imkanlarla çıkartmaya çalıştığımız gazete ile bugün okurlarımızın eline geçen gazete arasında dağlar kadar fark var. O gün o kısıtlı duruma rağmen yılmadık, hiçbir kurum ve kişiden en ufak bir maddî yardım almadan çalışarak, üreterek ve basamakları ağır ağır çıkarak her türlü engellere rağmen okuyucularımıza daha iyi bir gazete sunmanın gayreti ile bu günlere geldik. İlerleyen zamanlarda da Yerköy’ün güçlü, tarafsız ve tek sesi olma azmiyle yolumuza devam edeceğiz.”

Aydın Doğan: Akşam’ın haberi hayal mahsulü

Aydın Doğan
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Akşam gazetesinin bu günkü nüshasında manşetten yayınlanan “Beykoz Konaklarında sır toplantı” başlıklı haberi yalanladı.

Doğan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Akşam gazetesinin bu günkü nüshasında manşetten verilen “Beykoz Konakları’nda sır toplantı” başlıklı haberin gerçekle ilgisi yoktur. Böyle bir toplantı olmamıştır. Masa başında hazırlanmış bu hayal mahsulü haber karşısında ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum.”

Haberde adı geçen Hüsamettin Özkan da habere hakkında Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Hiçbir doğru yanı yok. Hiçbir hakikat tarafı yok” dedi.

Gülay Göktürk: MHP-CHP ittifakı tepede mümkün ama tabanda kabul görmesi mümkün değil

Gülay Göktürk
Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk, MHP-CHP ittifakını sağlamaya yönelik girişimleri değerlendirdi. Göktürk, bu iki partinin işbirliği yapmasına imkân veren pek çok siyasî-ideolojik benzerlikleri olduğunu ancak tepede böyle bir ittifak sağlanabilse bile bunun seçmen katında kabul görmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

“Ankara kulisleri ilginç bir haberle çalkalanıyormuş. CHP ve MHP'nin yerel seçimlerde ittifaka hazırlandığı; MHP'nin İzmir ve İstanbul'da CHP'nin adayını, CHP'nin ise Ankara'da MHP'nin adayını destekleyeceği; böylece İzmir ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin AK Parti'den alınmasına çalışılacağı konuşuluyormuş” ifadeleriyle ittifak senaryosunu özetleyen Göktürk, bu ittifakın tabanda neden kabul görmeyeceğini şöyle ifade etti:

Kaza yapan motosiklet sürücüsünün üzerinden
MİT kimliği, 80 bin Euro ve Kalaşnikof tüfek çıktı

Esrarengiz kaza...
Çankırı’nın Kurşunlu İlçesi’nin yakınlarında dün öğle saatlerinde, sürücüsünün MİT mensubu olduğu iddia edilen motosiklet, otomobil ile çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü 32 yaşındaki Y.S., olay yerinde hayatını kaybetti. Hurdaya dönen motosiklette 80 bin Euro ile Kalaşnikof marka uzun namlulu silah bulunduğu, Y.S.’nin üzerinden de MİT personeli olduğunu gösteren bir kimlik çıktığı ancak kimliğin sahte olduğu ileri sürüldü.

Soruşturma gizlilik içinde yürütülürken, Y.S.’nin cenazesinin yakınları tarafından alınarak defnedilmek üzere memleketi Adapazarı’na götürüldüğü belirtildi.

Egemen Bağış, İBB Başkanlığına aday olacak mı?

Egemen Bağış
Bir süreden beri kulislerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı ileri sürülen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir soru üzerine, “Bizim partimizin kültüründe makamlar önemli değil. Makam için yarışmak da yoktur. Herkesin katıldığı istişare mekanizmalarından çıkan karar neyse onun gereği yapılır” dedi.

Mustafa Koç, Aydın Doğan ve Mustafa Sarıgül, Hüsamettin Özkan’ın konağında bir araya geldiler

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, medya patronu Aydın Doğan ve adı CHP Genel Başkanlığı ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bülent Ecevit Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan Hüsamettin Özkan’ın Beykoz Konakları’ndaki evinde bir araya geldiler.

Akşam manşetten yayınladı
Akşam gazetesinin “Beykoz Konakları’nda sır toplantı” başlığıyla manşetten yayınladığı haberde, geçen hafta Beykoz Konakları’nda yapılan görüşmenin, geç saatlere kadar sürdüğü belirtiliyor. Haberde, bir araya gelen isimlerin, yeni bir oluşum içinde ya da siyasî bir yol haritası belirlemek üzere olduklarının kulislerde dile getirildiği kaydedilerek şu değerlendirmede bulunuluyor:

“Durumu merak edilen siyasetçilerin başında Mustafa Sarıgül geliyor. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sarıgül’ün aday göstereceği konuşulurken, Sarıgül’ün ise çekinceleri olduğu belirtiliyor. Sır zirvelerin ardında Sarıgül’ün durumunun konuşulduğu da iddialar arasında.”

(Yozgat Muhabir)

16 Temmuz 2013 Salı

Kim hangi makama gelecek?

Rivayetler muhtelif...
Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Başbakan kim olur? AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi aday gösterecek? CHP’de genel başkan değişikliği olacak mı? CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?

Mahallî İdareler Genel Seçimi, Cumhurbaşkanı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçimi’nin ard arda gerçekleştirileceği sıkı bir seçim sürecinin giderek hararet kazandığı şu günlerde, cevabı en çok merak edilen sorular bunlar.

Siyasî kulislerde uzun zamandan beri telaffuz edilen bazı isimler, bugünlerde yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Rasim Ozan Kütahyalı: 15 Ağustos’ta Alevileri şiddet içerikli büyük bir ayaklanmaya kışkırtacaklar

Rasim Ozan Kütahyalı
Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, “Aleviler kışkırtılıyor” başlıklı yazısında, 15 Ağustos’ta büyük bir ayaklanma için Alevilerin kışkırtılacaklarını iddia etti. Kütahyalı, iddiasını şöyle ifade etti:

“Evet, 15 Ağustos için plan bu... Tarih çok yakın ve bu istihbarat çok ciddi... 15 Ağustos’ta büyük ve kapsamlı olması istenen, yine günlerce Türkiye’yi kilitleyecek bir kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Birileri Alevi yurttaşları topluca, içinde şiddet de barındıran bir ayaklanmaya sürüklemek istiyor...”

Kütahyalı, bu yazısı üzerine kendisiyle yapılan röportajda da soruları şöyle cevapladı:

Belediyelerin de televizyonu var

TBB Belediye TV
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından internet televizyonu olarak hizmete sunulan Belediye TV ile, belediyelerde çalışan personelin eğitimlerine destek olmayı amaçlıyor.

Belediye TV’ye alt yapı hizmeti sunan Medianova CEO’su Serkan Sevim, TV sistemi sayesinde birliğin yurtdışı belediyelerle bilgi paylaşımı içine girdiğini belirterek “Örneğin Prag’da otobüs sistemi çok güzel işletiliyorsa Türkiye’de bu nasıl yapılır diye düşünüyorlar, video sistemi ile bilgiye hemen ulaşılıyor” dedi.

www.tbbtv.gov.tr adresinden yayın yapan Belediye TV’nin günde yaklaşık 2 bin 500 kişi tarafından izlendiği belirtiliyor.

Bahçeli ile Çelik’in ortak operasyonu...

Çok iyi oynadılar...
Bahçeli ile Çelik’in elbirliği ile gerçekleştirdikleri bu operasyon, bazı çevreleri o kadar mutlu etti ki, hemen CHP-MHP koalisyonundan bahsetmeye başladılar. Önümüzdeki dönemde buna benzer çok paslaşma göreceğiz.

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Baransu: Askerin surlarını yıktık, sıra AK Parti’de

Baransu, yolsuzluk haberleri yapacakmış
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, daha önce askerler hakkında yaptıkları haberlerle askerlerin surlarında gedik açtıklarını, o gedikten diğer gazetecilerin de girdiklerini ve surların yıkıldığını ifade ederek, “Şimdiki sur AK Parti ile ilgili. Ben bir atış yapacağım” dedi.

Baransu, haberx.com’da yayınlanan röportajında, bu konuda şunları söyledi:

“Şu anda Türkiye’yi soyuyorlar. 3 dönemi bitecek insanlar, Türkiye’yi soyuyorlar. 3 dönem şartından dolayı gidecek adamlar var; onların getirdikleri bürokratlar soyuyorlar. 4. dönem farklı isimler gelecek, biliyorlar. Her gelen, ekibiyle geliyor. Tanıdığım bir inşaat var; Belediye Başkan Yardımcısı, ruhsat için 300 milyar rüşvet istedi, geçen hafta. Hiçbir yasa dışı işlemi yok, sadece imza için istiyor ve bu insanın alnı secdeye gidiyor. Çok ihale biliyorum, rüşvet alınan vs. Bu dönemde de o surdaki deliği açacağız, askerde olduğu gibi o sur darmadağın olacak. Çünkü o milletin parası.”

14 Temmuz 2013 Pazar

Başbakan Yardımcısı Bozdağ:
MHP ‘evet’ dediği görüşten dönmüş durumdadır

Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni Anayasa konusunda bu gün yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Bozdağ, “Öyle görünüyor ki MHP yeniden bir değerlendirme yapıp önce ‘evet’ dediği görüşten şimdi dönmüş durumdadır” dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) iftar programına katılmak üzere Almanya’ya giden Bozdağ, hareketinden önce Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda muhabirlerin sorularını cevapladı.

12 Temmuz 2013 Cuma

Kartoğlu: Sarıgül ikna odasında

Mustafa Sarıgül
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, ‘baronlar’ tarafından CHP Genel Başkanı yapılacağını iddia etmişti.

Star gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu ise, bazı sermaye ve basın çevrelerinin Sarıgül’ün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ardından da Yeni Demokrasi Hareketi’nin Genel Başkanı yapmak istediklerini ileri sürdü. Kartoğlu, şunları kaydetti:

11 Temmuz 2013 Perşembe

İhsanoğlu, eleştirilerden kurtulamıyor

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu
İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır / Kahire doğumlu ama Mehmet Akif Ersoy’un yakın dostlarından Yozgatlı İhsan Efendi’nin oğlu. Nüfus kütüğünü de Yozgat’ta tutmaya devam ediyor.

2011 ve 2012’de, Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler tarafından “Medya patronu Aydın Doğan’ın Cumhurbaşkanı adayı” olduğu iddiası, siyasî alanda dikkatleri ona çevirmiş ancak İhsanoğlu bu iddiayı yalanlamıştı.

Mısır’da yapılan darbe sonrasında İİT’nin gerekli tepkiyi göstermediğine ya da yapması gerekenleri yapmadığına dair eleştiriler ve tepkiler sebebiyle İhsanoğlu, bugünlerde siyasî arenada yeniden gündemde. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisi gibi Yozgatlı olan Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol’un sunduğu ve CNN Türk’te canlı olarak yayınlanan “Eğrisi Doğrusu” programına konuk oldu.

Geçen Nisan ayının başında, Mısır’ın darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüştüğünü ve kendisine tavsiyelerde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mısır değerlendirmesi şöyle:

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Yiğit Bulut Başbakanlık Başdanışmanı oldu

Yiğit Bulut
24 TV Genel Yayın Yönetmeni ve Star gazetesi yazarı Yiğit Bulut, Başbakanlık Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Yiğit Bulut, twitter mesajında “İçten tebrik eden herkese sonsuz teşekkürler... Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun...” diye yazdı.

Yiğit Bulut, Taksim Gezi Parkı eylemleri sürecinde, bu eylemlerin “faiz lobisi”nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı devirme teşebbüsü olduğunu iddia etmiş, 24 TV’de bu konuda pek çok program yapmıştı. Bulut, bir süreden beri AK Parti organizasyonlarıyla gezi parkı eylemlerinin perde arkasına dair konferanslar veriyor.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, twitter mesajında “Başbakanlık Başdanışmanlığına atanan Sayın Yiğit Bulut’u kutluyor, başarılar diliyorum. Ekibe hoş geldin Yiğit Bulut” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan:
Cemaatle AKP arasında küresel kapışma yaşanacak

Altan Tan
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Fethullah Gülen cemaati ile Erdoğan Hükümeti arasındaki uyuşmazlığın daha da artacağına dair öngörülerini dile getirirken, “Eskiden de çatışıyorlardı. Hiçbir zaman Erbakan ile Gülen Cemaati yan yana gelmedi. Bu sefer daha küresel bir kapışma yaşanacak” dedi.

internethaber.com’un haberine göre, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Nûçe TV’de değerlendirmelerde bulundu. Habere göre Tan, şunları söyledi:

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Yozgat Ramazan’a hazır

Ramazan geldi hoş geldi
Yozgat, bütün İslâm aleminde olduğu gibi, 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayını karşılamanın heyecanını yaşıyor. Yozgat Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde camilerde özel bir temizlik çalışması yaptı, Ramazan davulcularına gerekli eğitimi verdi, uyarılarda bulundu.

Yozgat Belediyesi tarafından tarihî Hayri İnal Konağı’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Ramazan Sohbetleri” bu yıl da devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftarda top atışı yapılacak, cami cemaatine şerbet ikram edilecek.

Yozgat Müftülüğü de gerekli programlarını yaptı, eksiklerini giderdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl “Helâl kazanç-Helâl lokma” şeklinde belirlenen ana tema, Yozgat İl Müftülüğü tarafından da çeşitli etkinliklerle halka anlatılacak.

Ramazan ayının gelmesi sebebiyle gıda ürünleri satan dükkânlarda hareketlilik artarken, çalışma temposu artan işyerlerinin başında ekmek fırınları geliyor. Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden  pide imal etmeye hazırlanan fırınlar, Ramazan’a mahsus özel siparişlerini de daha şimdiden almaya başladılar.