28 Haziran 2013 Cuma

Gezi Parkı eylemleri ve Guy Fawkes maskesi

Guy Fawkes maskesi
Gerek İslâm coğrafyasındaki ülkelerde olsun, gerekse Batı ülkelerinde olsun, “halk isyanı” görüntüsü verilerek sahnelenen operasyonlarda, kitlesel protesto eylemlerine katılan gençlerin yüzünde görmeye alışık olduğumuz “Guy Fawkes maskesi”, Türkiye’de de Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yaygın olarak kullanıldı.

Peki bu maskenin anlamı, taşıdığı siyasî mesaj nedir? Bir “isyan sembolü” olarak kullanılan bu maske, neden ve nasıl yaygın ve ortak bir sembol olarak kullanılıyor? İşte “Guy Fawkes maskesi”nin hikâyesi:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:
Meclis Başkanlığı için tek adayımız Cemil Çiçek

Bekir Bozdağ, A Haber'de soruları cevapladı

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti’nin Meclis Başkanlığı için yeniden Ankara Milletvekili Cemil Çiçek’i aday göstereceğini açıkladı.

“A Haber” televizyonunun canlı yayınında Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün güncel siyasî konulara dair sorularını cevaplayan Bozdağ, TBMM Başkanı Seçimi konusunda, “AK Parti’de Meclis Başkanlığı için tek aday olarak Cemil Çiçek’in adı var” dedi.

Bozdağ, “çözüm süreci” konusunda da Hükümetin kamuoyuna karşı açık bir politika izlediğini belirterek, PKK mensuplarının henüz sadece küçük bir kısmının sınır dışına çıktığını, dolayısıyla birinci aşamanın henüz tamamlanmadığını söyledi.

27 Haziran 2013 Perşembe

Gazeteci Oğuz: Halka anlatmazsanız, araziyi bütünleştireyim derken büsbütün parçalarsınız

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Şeref Oğuz, “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu”nun etkileri yüksek köklü bir reform olduğunu ancak halka anlatılmadığı için kamuoyunda ‘miras paniğine’ yol açtığını ifade etti.

Şeref Oğuz
Oğuz, “Anlatmazsan” başlıklı yazısında, “Kamu spotları, dizi senaryoları, kent konferansları ve daha yüzlerce tanıtım adımıyla paralel yürümesi gereken toprak reformunu, “bakan açıkladı, yeter” kolaycılığıyla geçiştirirseniz, ana-baba ölmeden miras savaşları başlatır, araziyi bütünleştireyim derken büsbütün parçalarsınız” diye yazdı.

Şeref Oğuz, “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu” hakkında şu bilgileri verdi:

26 Haziran 2013 Çarşamba

Emine Ülker Tarhan koltuğunu kaybetti

Emine Ülker Tarhan
CHP’de Grup Başkanvekilliği’ne Engin Altay, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce seçildi. Eski Başkanvekili Emine Ülker Tarhan 4. turun sonunda çekildi.

CHP TBMM Grubu, saat 10.00’da Grup Başkanvekilleri ve TBMM Başkanvekili’ni seçmek için toplandı.

68 oy olmanın gerektiği seçimlerde ilk turda sonuç çıkmadı. İkinci turda 70 oy alan Sinop Milletvekili Engin Altay sürpriz yaptı. Aynı turda diğer adaylardan Akif Hamzaçebi de 68 oy alarak GrupBaşkanvekili seçildi. Üçüncü ve dördüncü tur oylamada sonuç çıkmazken Özgür Özel ve Emine Ülker Tarhan çekildi. Beşinci turda tek başına yarışan Muharrem İnce 68 oy alarak seçilen son grup başkanvekili oldu. 

Ametist taşı ekonomiye ve turizme kazandırılıyor

İlçede çıkarılan ametist taşı
Yozgat’ın Aydıncık Kaymakamlığı, ilçede çıkarılan ve yarı değerli taşlar arasında yer alan ametist taşını ekonomiye ve turizme kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi, sağlık alanında ve takı-mücevher yapımında kullanılan ametist taşının istihdama ve turizme katkı sağlayacak şekilde değerlendirilmesi amacıyla, İşsizliğe Karşı İş Eğitimleri Projesi çerçevesinde kursiyerlere “Yarı Değerli Mücevher Taşları İşlemeciliği”, “Süs Taşı Arama ve Madenciliği”, “Kişiye Özel Takı Tasarımı Uygulama ve Teknikleri Eğitimi” veriyor.

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi’nin açılışı münasebetiyle Aydıncık ilçesine giden Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, taş işleme atölyesini de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı, burada yaptığı değerlendirmede, ametist taşı işlemeciliğinin Aydıncık ilçesinde yaygınlaştırılması hâlinde büyük bir gelir elde edilebileceğini söyledi.

25 Haziran 2013 Salı

Yozgat Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan metruk binaları kamulaştırarak yıkıyor

Metruk binalar yıkılıyor
Yozgat Belediyesi, görüntü kirliliğine sebep olan metruk (terk edilmiş) ve harabe hâline gelmiş binaları kamulaştırdıktan sonra yıkıyor.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Tabi kamulaştırılan yerlerin sahiplerini de mağdur etmiyoruz. Onların rızalarını alarak para ya da arsa karşılığı anlaşıyor ve buraları yıkıyoruz” dedi. Başer, yıkılan binaların bulunduğu alanlarda çevre düzenlemesi yapacaklarını bildirdi. Başer, yıkım çalışmaları hakkında şu açıklamada bulundu:

Eymir Belediyesi, yeni iş makinelerini
törende kurban keserek hizmete sundu

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir Belediyesi, yaklaşık 1 milyon Lira ödeyerek aldığı yeni iş makinelerini törenle hizmete sundu.

Eymir Belediye Başkanlığı’nın önünde kurban kesilerek düzenlenen törene MHP eski Sorgun Belediye Başkanı Yılmaz Kılıçarslan, MHP Sorgun İlçe Başkanı Yunus Yılmaz, Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu ve belde halkı katıldı.

Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Amacımız beldemize en iyi hizmeti sunmaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu, hangi seçimden önce devrilecek?

Kemal Kılıçdaroğlu kalacak mı gidecek mi?
Gezi eylemleri, AK Parti seçmenleri arasında safların sıklaşmasına sebep oldu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, bugün gezi eylemleri öncesine göre daha güçlü bir siyasî lider konumunda. Fakat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için durum bunun tam tersi. O şimdi önünü arkasını, sağını solunu kollamakla, parti içi darbenin hangi taraftan geleceğini kestirmeye çalışmakla meşgul…

Prof. Deniz Ülke Arıboğan: Murat Belge, zaten 1 Haziran’da bitmiş bir görevden nasıl istifa etmiş ki?

Deniz Ülke Arıboğan - Murat Belge
Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Taraf gazetesi yazarı Murat Belge, “Bir istifaname” başlıklı yazısında, hükümetin “Gezi Direnişi”nde kötü bir sınav verdiğini ileri sürerek, Başbakan Erdoğan’ın 26 Haziran’da heyet üyeleri ile yapacağı toplantıya katılmayacağını açıkladı ve “Benden buraya kadar” diye yazdı.

Murat Belge’nin bu kararını açıkladığı yazısının başlığı “Bir istifaname” şeklinde olduğu için, haber internet medyasında “Murat Belge Akil İnsanlar Heyeti’nden istifa etti” şeklindeki başlıklarla yayınlandı.

Aynı üniversitenin Öğretim Üyesi ve Akil İnsanlar Heyeti mensubu Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ise, Murat Belge’nin “istifa”sını twitter’da değerlendirdi. Prof. Arıboğan, “Zaten 1 Haziran’da süresi bitmiş bir görevden nasıl istifa etmiş ki hoca? Bittiğini de Ahmet Hakan’ın programında açıklamıştık!” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Akdoğan: İlk hedefleri Başbakanlık Merkez Binasını ele geçirmekti, oyunu çevik kuvvet bozdu

Yalçın Akdoğan
Darbe teşebbüsü değil de ne?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarının ilk günlerinde toplanan gruplar için öncelikli hedefin Başbakanlık merkez binasını ele geçirmek olduğunu belirterek, “Olayların başladığı ilk Cuma akşamı ODTÜ’den harekete geçen 3500 kişilik grup doğrudan Başbakanlığa ve Meclis’e yürüdü. Sabaha doğru tamamen illegal örgütlerin ve marjinal grupların kaldığı bin kişilik grup bu binalara girip ateşe vermeyi hedefliyordu. Tüm bunları durduran, orada cansiperane mücadele veren çevik kuvvet polisiydi” dedi. 

Akdoğan, Star gazetesinde yayınlanan “Oyunu çevik bozdu” başlıklı yazısında, bu konuda şu bilgileri verdi:

24 Haziran 2013 Pazartesi

AKP sosyal medya danışmanı Şen: 2’si uluslar arası 6 ajans, gezi olaylarında AK Parti aleyhine çalıştı

AK Parti'yi sırtından hançerlemişler!..
AK Parti’nin sosyal medya danışmanlarından Emin Şen, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında twitter ve facebook gibi sosyal medya ortamında halkı galeyana getirmek için 2’si uluslar arası olmak üzere 6 ajansın faaliyette bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Bunlar arasında AK Parti’nin hizmetlerinde profesyonel olarak (para ödeyerek) çalıştığı ajansların da bulunduğunu belirten Şen, bir ajansın ortağının, Başbakanlık sitesi hack’lenince sevinç tweet’i attığını, THY'nin, şu an anda 3 ajansla sözleşmesini feshettiğini kaydetti..

Şen, Türkiye gazetesine verdiği mülâkatta, İzmir’deki bir polisten öğrendiği bir bilgiyi de nakletti. Şen, attıkları tweet’lerle binaların yakılmasında bizzat rol oynayan çocukların, polis ifadelerinde, “Ağabey, bize yarın Tayyip gidecek denildi” dediklerini söyledi.

(Yozgat Muhabir)

‘Faiz lobisi’nin bir kısmı mahkemeye çıktı,
bazıları hâlâ ‘faiz lobisi yok’ diyorlar

Süleyman Yaşar
Sabah gazetesi ekonomi yazarı Süleyman Yaşar, Anlayacağınız, ‘faiz lobisi yoktur’ diyenlerin, Başbakan Erdoğan’a karşı çıktığını zannederken, yüksek faiz peşinde koşan rant kollayıcılara hizmet ettiklerini söyledi.

Süleyman Yaşar, geçen yıl Londra bankalar arası faiz oranlarını (Libor) kendi aralarında anlaşarak belirleyip vatandaşı dolandırdıkları gerekçesiyle UBS ve Citigroup eski çalışanı Tom Hayes dahil üç kişi perşembe günü hâkim karşısına çıktığını; Türkiye’de Rekabet Kurulu’nun bu lobiyle işbirliği yapan 12 bankayı yakaladığını hatırlattı.

Yaşar, faiz lobisinin kazancını da şöyle özetledi:

“ABD Adalet Bakanı Eric Holder, UBS bankasının çalışanı Tom Hayes’in, diğer bankalardan 100 çalışanla irtibat kurup, 800 defa Libor-yen manipülasyonu yaptığını söyledi. Bu işlemlerde manipülatörlerin, Libor’u binde 2 manipüle ettikleri takdirde 50 milyar dolarlık pozisyonda her bir işlemden 250 bin dolar kazandıkları ileri sürülüyor.”

Süleyman Yaşar, yazısında şunları kaydetti:

AA’dan Kansu’ya yalanlama: Hisselerin her türlü kullanım hakkı Hazine Müsteşarlığı’na devredildi

"Hisseleri kişi değil makam aldı"
Anadolu Ajansı Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu’nun “AA, Genel Müdürüne Satıldı” başlıklı yazısında ileri sürdüğü iddia hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, “… arttırılan hisseler Genel Müdürlük makamı üzerine alınmış ancak hisselerin üzerindeki tüm kullanma, oy ve kâr payı hakları, her türlü idari ve mali haklar, Hazine Müsteşarlığı’na devredilmiştir.  Ayrıca hisselerin her Genel Müdür değişiminde yeni Genel Müdürlük makamına devredilmesi taahhüt altına alınmıştır” denildi. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Metiner: Toplumda infiale yol açmamak için elimizdeki görüntüleri kamuoyu ile paylaşmıyoruz

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Elimizdeki görüntüleri Türkiye toplumuyla paylaşsak çok daha farklı gelişmeler olabilir” dedi.

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Hafta Sonu Ana Haber’e katılan Metiner, eylemcilerin camide içki içtiklerine dair görüntülerin de ellerinde olduğunu ifade ederek, “Bunları bu aşamada toplumla paylaşmak, çok farklı, istemediğimiz gelişmelere kapı aralayabilir” diye konuştu.

                  

MHP’li Faruk Bal, Cemil Çiçek’e karşı aday oldu

Faruk Bal - Cemil Çiçek
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görev süresinin 4 Temmuz 2013’te sona ermesi dolayısıyla Meclis Başkanlığı seçimi için takvim bu gün başladı.

Adaylar başvurularını, 28 Haziran Cuma günü saat 24.00'e kadar Başkanlık Divanı’na bildirecekler. Milletvekilleri, yeni Meclis Başkanını belirlemek için TBMM Genel Kurulu’nda  2 Temmuz Salı günü oy kullanacaklar.

Cumhuriyet yazarı Kansu’nun iddiası:
AA’nın dörtte biri, Genel Müdürüne satıldı

Işık Kansu - Kemal Öztürk
Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu, Anadolu Ajansı’nın sermaye artırımı sırasında, ajansın genel müdürü Kemal Öztürk’ün, ‘12 bin 825 lira karşılığı AA’nın dörtte birine sahip olduğunu’ iddia etti.

Kansu, “AA, Genel Müdürüne Satıldı” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

AA, Genel Müdürüne Satıldı

“Anadolu Ajansı’nın (AA) yüzde 47.75 hissesi Hazine’ye, diğer kısmı da ajansı kuran Atatürk’ün arkadaşlarının vârislerine aitti.

AA’da sermaye artırımına gidildi. Hazine, 30 bin liralık sermaye artırımına 14 bin 325 lira ile katılarak hisse oranını korudu. Ortada kalan yüzde 25.65 oranındaki hisse ise AA Yönetim Kurulu kararı ile Hazine’ye devri ya da satışı yerine AKP’nin atadığı AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’e satıldı. Yani, Kemal Öztürk 12 bin 825 lira karşılığı AA’nın dörtte birine sahip oldu!

22 Haziran 2013 Cumartesi

Bozdağ: Dün ‘ordu göreve’ diyorlardı,
bugün ‘küresel sermaye göreve’ diyorlar

Bozdağ: Geçmişte 'ordu göreve' diyenler, şimdi küresel sermayeyi yardıma çağııyor
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Cumhuriyet mitinglerinde meydanlara inenlerin gezi eylemlerinde de meydanlarda olduklarını belirterek, “O zaman orduyu göreve çağırıyorlardı, şimdi küresel sermayeyi göreve çağırıyorlar. O zaman Türkçe konuşuyorlar, Türkçe sloganlar atıyorlardı, şimdi dünyayı harekete geçirmek için İngilizce dezenformasyon yapıyorlar” dedi.

İl Danışma Meclisi Toplantısı

Yozgat AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’ndeki Taksim Gezi Parkı’nda başlatılan ve ardından Türkiye geneline yayılan sokak eylemlerini değerlendirdi.

TSO Başkanı Özışık, 8 gruptan 5’ini kazandı

Metin Özışık
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinde yeniden aday olan TSO Başkanı Metin Özışık, 8 grubun 5’ini kazandı.

Yozgat TSO Başkanlık seçimlerinde mevcut başkan Metin Özışık, Osman Coşkun ve Hüseyin Kamanlı olmak üzere 3 aday yarıştı. Eczacı Hüseyin Kamanlı, gruplardan oy alamadı. Osman Coşkun, 8 gruptan 3’ünü, Metin Özışık ise 5’ini kazandı.


Seçim sonrası bir açıklama yapan TSO Başkanı Metin Özışık, seçime katılım oranının yüksek olduğunu belirterek, “Seçimlerimiz çok demokratik ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Başkanlık için yarışan diğer aday arkadaşlarımıza ve yoğun bir katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah haftaya Cuma günü meclisimiz ilk toplantısını yapacak” dedi.

21 Haziran 2013 Cuma

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:
AK Parti, milliyetçi oyları çekmeye başladı

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan
Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Taksim Gezi Parkı olayları sürecinde Başbakan Erdoğan’ın sergilediği tavır sebebiyle AK Parti’nin milliyetçi oyları çekmeye başladığını ileri sürdü.

“Bugün” televizyonunda yayınlanan “Erkam Tufan’la Analiz” programında gündeme dair soruları cevaplayan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Başbakan Erdoğan’ın, sol örgütlerle dövüşen bir milliyetçi cephe lideri gibi görülmeye başlandığını belirterek, bu süreçte ‘en tedirgin olması gereken partinin MHP olduğunu’ söyledi. Prof. Arıboğan, önümüzdeki milletvekili genel seçiminde AK Parti’nin % 50 oranında oy alabileceğini düşündüğünü söyledi.

Arıboğan, Mahallî İdareler Genel Seçimi’nde ise Taksim Gezi Parkı olayları sebebiyle oluşan tepkiselliğin İstanbul’da seçimi AK Parti aleyhine etkileyebileceğini ifade etti.

“Mesele sadece gezi parkı değil arkadaş,
sen hâlâ anlamadın mı?”

Çağdaş Cengiz
İşçi Partisi’nin Ergenekon davasından tutuklu Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Aydınlık” grubuna bağlı Türkiye Gençlik Birliği’nin 23 Nisan 2013’te Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Millî Merkez Kurultayı”nda dile getirilenler, adeta 1 Mayıs’tan sonra gençlerin öncülük ettiği büyük sokak eylemlerinin habercisi gibi...

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, yaptığı konuşmada, “Mayıs ayı, eylem ayıdır. Büyük eylemler gelecek. Hepsinin planını, programını yapıyoruz. 1 Mayıs’tan sonra da çok büyük bir yürüyüş, bizi bekliyor. Bu büyük eylemlerin sonunda varacağı nokta iktidardır” diyor.

Çağdaş Cengiz, konuşmasında şunları söylüyor:

Perinçek: Erdoğan-Gül ayrımı
AKP’yi değil Cumhuriyet güçlerini böler

Doğu Perinçek
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yandaşlık etmekle suçladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Perinçek,  “Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül yandaşlığıyla AKP’yi değil, CHP’yi ve diğer milli güçleri bölüyor” dedi.

Ergenekon davası tutuklusu Perinçek, twitter’da bu konudaki görüşünü şöyle dile getirdi:

“Onlar arasında ayrım yapan ve Abdullah Gül ile işbirliği yapan politikalar, AKP’yi bölmez, Cumhuriyet güçlerini böler. Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül yandaşlığıyla AKP’yi değil, CHP’yi ve diğer milli güçleri bölüyor. Oysa Halk Hareketi, Kılıçdaroğlu’nun tavrını paylaşmıyor. Anayasa Mahkemesinin infaz hükmünü şimdi Halk Hareketi hayata geçiriyor.”

(Yozgat Muhabir)

İstanbul sermayesinden 2 ünlü işadamı,
Sarıgül’e ve Kılıçdaroğlu’na neden baskı yaptı?

Mahmut Övür
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Taksim Gezi Parkı olayları sürecinde İstanbul sermayesinin, bu olayları İstanbul seçimlerini kazanmanın ilk raundu olarak gördüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Onlara göre, olayların derinleşmesi ve kendilerinin de sert açıklamalarla hükümeti köşeye sıkıştırması sadece İstanbul seçimlerinin değil, genel seçimin bile seyrini değiştirebilecekti. Hâlâ da birçoğu bu umudu taşıyor.”

Mahmut Övür, “İstanbul sermayesinin Gezi planı” başlıklı yazısında, İstanbul sermayesinin tavrını şöyle anlattı:

Ekonomi yazarı Yaşar: ABD’nin daha az para basması Türkiye’nin büyüme hızına katkı yapacaktır

Süleyman Yaşar
Sabah gazetesi ekonomi yazarı Süleyman Yaşar, Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke’nin açıklamaları üzerine piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendirirken, endişeye gerek olmadığını belirtti.

Yaşar, “Aslında Bernanke’nin beklentileri gerçekleşirse bu süreç Türkiye ekonomisinin daha hızlı büyümesini sağlar. Çünkü varlık alımıyla basılıp piyasaya sürülen dolarlar Türk parasını değerlendirdiği için ihracatta rekabet gücünü azaltıyor ve yatırım kalitesini düşürüyor. İşte bu nedenle ABD’nin para basımını azaltmasından endişelenmeye gerek yok. Türkiye’de mali disiplin sürdüğü takdirde, ABD’nin daha az para basması Türkiye’nin büyüme hızına katkı yapacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Süleyman Yaşar, “Faiz artırımıyla basılan paranın azaltılması aynı şey mi?” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Baransu’dan haberi yalanlayan Arınç’a:
Allah adına yemin edebilir misiniz?

Baransu, istifa haberinin arkasında
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, 10 Haziran tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Başbakanla tartışıp kuruldan ve hükümetten istifa ettiğine dair haberini yalanlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Bu açıklamanızın doğru olduğuna, inandığınız Allah adına yemin edebilir misiniz?” diye sorarak cevap verdi. Baransu, Taraf gazetesinde şunları kaydetti:

20 Haziran 2013 Perşembe

Arınç, Taraf yazarı Baransu’nun iddiasını yalanladı
Baransu, cevabı yarın Taraf’ta vereceğini duyurdu

Bülent Arınç
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’ın yurt dışı gezisinin ardından 10 Haziran’da düzenlediği Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Başbakanla tartışıp kuruldan ve hükümetten istifa ettiği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün araya girmesi sonucu istifadan vazgeçtiğine dair iddianın asılsız olduğunu söyledi. Arınç, “Bu haber, gezi parkı senaryosunun devamıdır” dedi.

Gazeteci Mehmet Baransu ise, twitter mesajında “Sayın Bülent Arınç’ın açıklamasına cevabım yarın Taraf’ta olacak” açıklaması yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taraf gazetesinde Mehmet Baransu’nun Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Başbakanlık kaynaklarına dayandırarak yayınladığı “Arınç’ı istifadan Gül döndürdü” başlıklı haber hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında “Taraf gazetesindeki haber asılsızdır ve üzülerek belirteyim ki iyi niyet ürünü de değildir" ifadesini kullanan Arınç, şunları kaydetti:

19 Haziran 2013 Çarşamba

Yozgat-Sarıkaya STK temsilcileri,
çözüm sürecine destek için Diyarbakır’a gittiler

Sarıkaya STK temsilcileri Diyarbakır'da
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bazı sivil toplum temsilcilerinin öncülüğünde aralarında işadamları ve esnafların da bulunduğu 15 kişilik grup, hükümetin terörü sona erdirmek amacıyla başlattığı çözüm sürecine destek olmak amacıyla Diyarbakır’a gitti.

Sarıkaya’da faaliyetini sürdüren Yozgat Kültür ve Turizm Kalkınma Derneği Başkanı Kelami Akdemir, Sarıkaya Gençlik Derneği Başkanı Engin Cihangir, Kayapınar Sarıkaya Engelliler Derneği Başkanı Cafer Şensoy, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Turan Gürel ve Sarıkaya Meclis Üyesi İlhami Gönülan, çözüm sürecine destek verip katkı sağlamak için Diyarbakır’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Heyet, Diyarbakır’daki temaslarında sivil toplum örgütleri, esnaf ve işadamlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Grup daha sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile de görüşerek çözüm süreci hakkında bilgi aldı.

ABD Büyükelçisi Ricciardone:
Türkiye’nin gücüne önem veriyoruz

Resim yazısı ekle
AK Parti Genel Merkezi’nde Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı Akdoğan ile görüşen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, “Türk demokrasisine güveniyoruz” dedi.

Francis Ricciardone, AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile görüştü.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Riccardone, AK Parti hükümetiyle yakın ilişki içerisinde bulunduklarını belirterek, Türkiye’de muhalefetle de görüştüklerini belirtti.

“Biz Türkiye’nin dostu ve müttefikiyiz. Gerilim zamanlarında ve daha az gerilim zamanlarında da dost ve müttefikiz” diyen Riccardone, “Ortak çıkarlarımıza önem veriyoruz, ortaklar olarak. Demokratik, büyüyen ve dinamik ekonomi olarak Türkiye’nin gücüne önem veriyoruz” diye konuştu.
Yozgat, büyük oyunun farkında...

Kararı İstanbul halkı verecek

Hüseyin Çelik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Taksim Gezi Parkı’nda yapılması öngörülen yayalaştırma projesi hakkındaki yürütmeyi durdurma kararının idarenin lehine çıkması durumunda, projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları genelinde halk oylamasına sunulacağını bildirdi.

Faiz lobisini bir kere de Süleyman Yaşar anlattı

Günay: Sesimi kısmak niyetinde değilim

Ertuğrul Günay
AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, seçkincilerin toplumu korkutmaya kalkıştığı bir dönemde AK Parti’ye geldiğini ve bir başka korkutma çabası karşısında da sesini kısmak niyetinde olmadığını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, düzenlediği basın toplantısında, son yaşanılan olaylarla ilgili sosyal medyada paylaştığı değerlendirmelerini basın toplantısında da yapmak istediğini söyledi.

Dün TBMM Genel Kurulu’nda gündemdışı konuşmak istediğini ancak Başkanlık’la iletişim sorunu olduğu için konuşamadığını ifade eden Günay, ülkenin 3 haftaya yakın bir süredir üzüntü verici olaylar yaşadığını kaydetti.

Biz bir minik karıncayız

Sürur Öztürk

"Hiç olmazsa safımız belli olsun"
Kamuoyunda önemli bir kitle hâlâ, yaşanan çatışmanın sadece AK Parti iktidarı ile bu iktidardan hoşnut olmayan gruplar arasındaki siyasî mücadele olduğunu zannediyor.

Tam bir akıl tutulması yaşayan ve koyun sürüleri gibi oradan oraya savrulan bu kitle, Başbakan Erdoğan’ı itibarsızlaştırma stratejisi ile başlatılan saldırının aslında Türkiye’ye yönelik küresel bir saldırı olduğundan habersiz durumda. Bu kitle, kendilerine bunu haber verenleri de dinlemiyor; çünkü bunun bir iç politika mücadelesi olduğuna inanıyor. Bu kitlenin, içinde bulunduğumuz süreçte Başbakan Erdoğan’ı savunmanın, onun şahsını değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savunmakla eşdeğer olduğunu idrak edebilmesi mümkün değil. Yurt dışındaki profesyonel teşkilatlar tarafından yönlendirilen bu kitlenin rüzgârına kapılanlar, Başbakan Erdoğan’ın devrilmesinin, kendi politik zaferleri olacağını zannediyorlar.

Günün karikatürü...

(Karikatür: Miralay S. İlkay)

18 Haziran 2013 Salı

Merkez Bankası faizi düşüremedi! Taksim olayları faiz lobisine Mayıs ayında 1.2 milyar TL kazandırdı

Taksim Gezi Parkı’na 100 yetişkin ağaç dikildi

İBB, Taksim Gezi Parkı'na 2 günde 100 ağaç dikti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı’na, iki gündür aralıksız sürdürülen çalışmalarda 100 yeni yetişkin ağaç dikildiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Gezi Parkı’ndaki tahribatı giderme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

Hulki Cevizoğlu: Yine mi ortada kalacağız?

Hulki Cevizoğlu
Televizyon Programcısı, Gazeteci-Yazar Hulki Cevizoğlu, “Peki Erdoğan giderse, Atatürkçüler kimi seçecek? 2007’deki Cumhuriyet mitinglerinden sonraki gibi ortada mı kalacak?” diye sordu.

“31 Mayıs Vakası” başlıklı yazısında Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Cevizoğlu, ‘tarihteki 31 Mart irtica ayaklanmasının da karşıtı anlam taşıdığı için’ bu süreci ‘31Mayıs Vakası’ olarak isimlendirdiğini belirtti.

Cevizoğlu, yazısının sonunda okuyucularına şu soruyu sordu:

“Peki Erdoğan giderse, Atatürkçüler kimi seçecek? 2007’deki Cumhuriyet mitinglerinden sonraki gibi ortada mı kalacak?”

(Yozgat Muhabir)

1996’da AB ile imzalanan
Gümrük Birliği Anlaşması askıya alınacak mı?

Yaman Törüner
1996 yılında Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış olan Milliyet gazetesi yazarı Yaman Törüner, geçmişte AB ile imzalanmış olan Gümrük Birliği Anlaşması’nın, ‘Türk dış ticaretinin önündeki en önemli sorun’ hâline geldiğini belirterek, “Belki de, sorunun çözümü Gümrük Birliği Anlaşması’nın yeniden gözden geçirilmesi veya askıya alınmasına kadar gidecek” diye yazdı.

Törüner, Gümrük Birliği Anlaşması’nın neden Türkiye’nin aleyhine döndüğünü şöyle açıkladı:

AK Parti yenilendi, peki CHP?

Mahmut Övür
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Taksim Gezi Parkı Olayları sürecinin AK Parti ve CHP’yi nasıl etkilediğini değerlendirdiği yazısında, özellikle Kazlıçeşme mitinginden sonar AK Parti’nin adeta yeniden doğduğunu ve toplumla yeni bir ‘mutabakat metni’ imzaladığını belirterek; 11 yılı iktidarda geçiren bir parti olarak başta ‘yoksullar’ olmak üzere hâlâ milyonları bir araya getirebildiğine dikkat çekti.

CHP’nin ise bu süreçte marjinalleştiğine işaret eden Övür, Cumhuriyeti kuran 90 yıllık bir partinin, sokaklardan medet umar hâle getiridiğini, CHP’nin siyaset üretip kendini yenileyemediğini ve mevcut siyasetinin iflas ettiğini ileri sürdü.

Mahmut Övür, şunları kaydetti:

Gezi eylemleri Kılıçdaroğlu’nu devirir mi?

Taha Kıvanç
Star gazetesinde “Taha Kıvanç” takma adı ile kulis yazıları kaleme alan gazeteci Fehmi Koru, Taksim Gezi Parkı eylemlerinin bir hedefinin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirmek olduğunu ima etti.

Fehmi Koru, “Hedef Kılıçdaroğlu muydu?” başlıklı yazısının sonunda, bu imasını şöyle ifade etti:

“Bir dostum, "Herhalde bir şeyin farkına varmışsındır" dedi. Meraklandım. Dostuma göre, 20 gün boyunca yapılan yayınlar bazı gazeteler ve televizyonların bilinen sahiplerine ait olmadığını ispatlamış... Hatta bazı holdingler bile... dedi. Aynı dost; şu soruyu ekleyerek: "Bildik sahiplerine ait olsalardı, hiç böyle davranırlar mıydı?"

Ne demek istiyor siz anladınız mı?

Giderayak şunu da söyledi: Kemal Kılıçdaroğluyla karşılaşırsan Tayyip Erdoğana teşekkür borçlu olduğunu duyur; kendisini de o kurtardı. Yine de koltuğuna mukayyet olsun...

Duyururum.

(Yozgat Muhabir)

Süleyman Yaşar: ‘Faiz lobisi’ yoksa,
suçüstü yakalanan 12 bankaya ne diyeceğiz?

Süleyman Yaşar
Sabah gazetesi ekonomi yazarı Süleyman Yaşar, ‘Faiz lobisi yoktur’ diyenlere, şöyle karşılık verdi:

“2012’de Londra Bankalararası Faiz Oranları’nı (LİBOR) kendi aralarında anlaşıp vatandaşın cebinden yaklaşık 176 milyar dolar çalan bankalar yakalandı. Cezaya çarptırıldılar, ayrıca dolandırıcılıktan yargılanacaklar. Türkiye’de de Rekabet Kurulu, mevduat, tüketici ve kredi kartı faizlerini kendi aralarında anlaşıp belirleyen 12 bankayı yakalayıp cezalandırdı. İşte şimdi ‘faiz lobisi yoktur’ diyenlere ‘peki bu yakalananların kim?’ sorusunu sormak gerekiyor.”

Süleyman Yaşar, yazısında şunları kaydetti:

17 Haziran 2013 Pazartesi

Yozgat Valiliği, ORAN ve İl Özel İdaresi ile birlikte Yozgat Turizmi için kolları sıvadı

Büyüknefes Projesi masada
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, merkeze bağlı Büyüknefes köyünde yapılacak Tavium Antik Kenti Arkeo-Park Projesi ile şehre yerli ve yabancı toplam 15 bin turistin gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Vali Yazıcı, Tavium Antik Kenti’nin bulunduğu Büyüknefes köyünde yaptığı gezi ve incelemelerde Yozgat’ın tarihi ve doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. Yozgat’ın coğrafî konumu itibariyle tarım ve hayvancılığın yanı sıra tarihi ve doğal zenginliklerini de bünyesinde barındırdığını ifade eden Vali Yazıcı, Büyüknefes Köyü’nde zamanla gün yüzüne çıkan tarihi eserlerin köydeki vatandaşlarca bahçe duvarlarında kullanıldığını anlattı.

Arslan: 250 üyemizi bizden önceki yönetim icraya vermiş; borçlarını ödemelerini istiyoruz

Üzeyir Arslan
3 hafta önce Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığına seçilen Üzeyir Arslan, TSO’nun 250 üyesinin, kendilerinden önceki yönetim tarafından icraya verildiğini belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Biz yönetime geldiğimiz gün icraya verilmiş 250 üyeyi karşımızda bulduk. Benim ve meclis üyesi arkadaşlarımın herhangi bir ilgisi olmayan bu konuya, daha önceki yönetim kurulu tarafından alınan bir karar olduğu için, hazırlıksız yakalandık. Bu konuda icraya verilen üyelerimizin odamıza olan vadesi geçmiş borçlarını ödemelerini özellikle istiyoruz.”

Üzeyir Arslan, basın toplantısında, TSO için yeni bir hizmet binası yaptıracaklarını da açıkladı.

Duvar örerken göçük altında kalarak öldü

Yozgatın Yerköy İlçesine bağlı Arslanhacılı Köyü sakinlerinden 53 yaşındaki İbrahim Kaya, bir evin 3 metre yükseklikteki istinat duvarını örmek için kazdığı toprağa kalıp çaktığı sırada göçük meydana geldi.

Çöken toprak yığınlarının altında kalan Kaya, köy sakinleri ve iş arkadaşları tarafından çıkartılarak ambulansla Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaya, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sokak eylemleri böyle organize ediliyor (Video)

OTPOR, CANVAS gibi profesyonel bir şirket gibi çalışan “devrim” örgütlerinin arkasında, Ukrayna ve Gürcistan’daki devrimleri finanse eden, küresel sermayenin önde gelen aktörlerinden George Soros gibi spekülatörler olduğu ileri sürülüyor.

George Soros, Macar ve Yahudi asıllı ABD’li finans spekülatörü ve liberal girişimci. İngiltere’de, Londra Ekonomi Okulu’nda eğitim gördü. Yugoslavya, Ukrayna gibi doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımın tutarının, bu ülkelere Birleşmiş Milletler tarafından yapılan yardım miktarını aştığı kaydediliyor.

Gazeteci Yiğit Bulut ise, Soros’un, İngiliz Kraliyet Sarayı’na çalıştığını söylüyor.

Bu grup, kamuoyunda “Amerikalı” olarak tanımlanıyor; ancak küresel sermayenin spekülatörleri, kendileriyle mücadele hâlinde olan ABD’de Obama, Rusya’da Putin, Türkiye’de ise Erdoğan yönetimlerine karşı sokak eylemlerini, bu ülkelerdeki aracılarının eliyle finanse ediyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel sermayeye karşı cephe almış olan Obama-Putin ittifakı içerisinde yer alıyor… Bu sebeple de ABD’nin küresel sermaye kanadı ile AB-Çin ittifakı içerisinde yer alan bütün medya kuruluşları ve liberal gazeteciler tarafından hedef alınıyor…

Dışişleri Bakanlığı’ndan İngiltere’ye sert uyarı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu
Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve beraberindeki heyetin haberleşmelerinin 2009 yılında İngiltere tarafından izlendiğine dair İngiliz The Guardian gazetesinde yayınlanan haber üzerine açıklama yaptı.

Haberde yer verilen iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması hâlinde bunun öncelikle ilgili ülke açısından bir skandal teşkil edeceği ifade edilen açıklamada, “Haberin doğru olması hâlinde, müttefik bir ülkenin böyle bir hareketinin kabul edilemez bulunacağı açıktır” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

İngiltere’nin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in haberleşmelerini izlediği iddiası araştırılıyor

Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama
İngiliz Guardian gazetesinin, 2009 yılında yapılan G20 zirvesinde, aralarında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de bulunduğu bütün katılımcıların telefon ve maillerinin, İngiliz istihbarat örgütü “Devlet İletişim Birimi” (GCHQ) tarafından izlendiğine dair iddiası, Türk makamları tarafından araştırılıyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Dışişleri ile temas halindeyiz. Konuyu araştırıyorlar. Bu iddialar doğru çıkarsa en sert şekilde kınanacak ve gereken yapılacaktır” dedi.

Gazeteye sızdırılan GCHQ raporunda, Şimşek’in dinlenme sebebinin savunma ve güvenlik amaçlı değil, “Ankara’nın mali denetim ve reformlara bakışının öğrenilmesi” amacı taşıdığı kaydedilmişti.

Haberde ayrıca, 2 Eylül 2009 tarihinde G20 zirvesi çerçevesinde yapılan maliye bakanları toplantısına katılmak için Londra’ya giden Şimşek ve beraberindeki 15 kişilik heyetin, “Türkiye’nin diğer G20 ülkeleriyle işbirliği yapıp yapmayacağının anlaşılması” için de dinlendiğinin ortaya çıktığı ileri sürülmüştü.

14 Haziran 2013 Cuma

Gazeteci Yaşar’dan CHP’li Öztrak’a: Sana o yasa teklifini kimler verdirttiyse faiz lobisi onlardır...

Süleyman Yaşar - Faik Öztrak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde “Faiz lobisi kimlerdir?” diye soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a cevabı Sabah gazetesi ekonomi yazarı Süleyman Yaşar verdi:

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 18 Haziran 2012 tarihli Dünya gazetesindeki röportajında TTK’da değişiklik teklifini verdikleri için övünç duyduğunu belirtti. (…) Öztrak’a yeni TTK’da sermaye şirketinde para çekme yasağını kaldırması için yasa teklifini kimler verdirttiyse faiz lobisi onlardır.”

Süleyman Yaşar,  “Faiz lobisi cari açığı nasıl kullanıyor?” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Vali Yazıcı: Velilerimiz de eksiklerini görmeli

Karne dağıtım töreni
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, karne dağıtım töreninde yaptığı değerlendirmede, “Yazıcı, “Velilerimiz, kötü karne nedeniyle çocuklarımızı üzmemeliler. Yaz tatili, velilerimizin de eksikliklerini görme noktasında da önemli bir zaman dilimi” dedi.

Öğrencilere mahallelerinde açılan Kur’ân kurslarına devam etmelerini tavsiye eden Vali Yazıcı, “Çünkü insanlar tatil yaparak da bir şeyler öğrenebilirler. İnsanlar eğlenerek de eğitimini devam ettirebilirler” diye konuştu.

Saray Beldesi’nde 70 hane doğalgaza kavuştu

"Beldenin tamamı doğalgaza kavuşacak"
Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Saray Beldesi halkı doğalgaz kullanmaya başlamanın sevincini yaşıyor. 1500 nüfuslu 270 haneli beldede 70 haneye doğalgaz hattı çekildi.

Saray Belediye Başkanı Mustafa Kılıçarslan, “Çevre dostu olan doğalgazı kullanmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Doğalgaz, bir konfor ve büyük bir hizmettir. Biz de bu hizmeti beldemize getirdik. Bunu gururu içerisindeyiz. Beldemizin tamamı doğalgaza kavuşacak. Türkiye’de belki de en küçük yerleşim yeri olarak bizim beldemiz doğalgazı kullanıyor. Başka yerlerden bize telefon açıyorlar, ‘Doğalgazı nasıl beldenize getirdiniz? Biz de getirelim’ diyorlar” diye konuştu.

Sorgun’da trafik kazası: 3 yaralı

3 genç yaralandı
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Kaza dün akşam saat: 22.00 sıralarında Sorgun Eymir yolu kavşağında meydana geldi. 23 yaşındaki Enes Karatekin yönetimindeki 66 LF 764 plakalı otomobil, Eymir yolu kavşağının yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü Enes Karatekin ile aynı araçta bulunan 15 yaşındakiYusuf Cemal Kılınçoğlu ve 19 yaşındaki Ömer Faruk Kılınçoğlu yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Ambulansı tarafından Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

AK Parti’den sosyal medya atağı

"Olaylardan önce başlatmıştık..."
AK Parti Ar-Ge Başkanlığı ile Medya ve Tanıtım Başkanlığı birimlerinin düzenlediği program çerçevesinde teşkilat mensupları sosyal medyada icraatların doğru anlatılması için çalışma başlatıyor.

AK Parti sosyal medyada daha etkin yer almak için harekete geçti. Ar-Ge Başkanlığı ile Medya ve Tanıtım Başkanlığı birimlerinin düzenlediği program çerçevesinde, teşkilat mensupları ve parti sempatizanları, sosyal medyada Hükümet icraatlarının doğru anlatılması için çalışacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Süleyman Soylu, sosyal medyada daha etkin yer almak için Nisan ayının sonunda bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Ancak bu çalışmamızın Gezi Parkı olaylarıyla aynı döneme denk gelmesi tamamen bir tesadüf” dedi.

Makedonya’da Başbakan Erdoğan’a destek mitingi

Makedonya’daki bazı Türk sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından, Kosova, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan gelecek Türkler’in de katılımı ile Gostivar kentinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek mitingi düzenleniyor.

Son dönemde Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar bahane edilerek, Türkiye’nin farklı kentlerinde ortaya konulan marjinal eylemleri kaygıyla izlediklerini belirten Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Sekreteri Enver Hüseyin, eylemlerin çevreci amaçlardan uzaklaşarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almasından rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Hüseyin, Makedonya’da yaşayan Türkler’in, olayları protesto etmek ve Erdoğan’ın yanında olduğunu tüm dünyaya göstermek için Gostivar kentinde miting düzenlediklerini bildirdi.

Gostivar’daki dev miting Anadolu Ajansı tarafından canlı olarak yayınlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yeni model

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Rixos Otel'de düzenlenen Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. hisse satış sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nı İdaresini kamu özel yatırımları çerçevesinde bir uzmanlık birimine dönüştürmek için çalıştıklarını açıkladı.

Şimşek, Gediz Elektrik’in devriyle elektrik dağıtım şebekelerinin aşağı yukarı yüzde 76’sının özel sektöre geçmiş olacağını belirterek, “Ben yüzde 100’ün tamamlanmasını dört gözle bekliyorum” dedi.

Özelleştirmede portföyün küçüldüğüne işaret eden Şimşek, şu açıklamada bulundu:

Eyvah, Avrupa bize kızmış!..

İbrahim Karagül, AP'nin kararını değerlendirdi
İbrahim Karagül

Sen hala kendini Roma İmparatorluğu sanıyorsun. Baltık Denizi'nden Suriye sınırına kadar yönettiğini sanıyorsun. Hala Birlik olduğunu, dünyanın hoşgörü önderi olduğunu sanıyorsun.

Hala Türkiye kamuoyunun kayıtsız şartsız arkanda olduğunu, Avrupa rüyası gördüğünü düşünüyorsun. Hala aldığın kararlarla bu ülkenin siyasi yapısında sarsıcı değişikliklere yol açacağını umuyorsun.

Oysa bu ülke de, millet de seni çoktan zihninden sildi, farkında bile değilsin. Ezici çoğunluğun Avrupa Birliği diye bir hedefi kalmadı, görmüyorsun. Kıytırık kararlarınla, gündemlerinle siyaseten cüceleştiğini fark etmiyorsun. 21. Yüzyıl dünyasına ayak uyduramadığını, sürekli zemin kaybettiğini, bu yokluğunla 'birlik' düşüncesinin çoktan parçalandığını öngöremiyorsun. Geleceğin dünyasında Avrupa Birliği Modeli'nin yeri olmayacağını, yeni güç oluşumlarında, Birlik ülkelerinin tek başına varlıkları dışında, bir oluşumun anlamsızlaştığını ölçemiyorsun.

13 Haziran 2013 Perşembe

Erdoğan’a AB dayatması:
Yeni bir basın kanunu çıkarın!

AB, basın kanununun değişmesini istiyor
Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda yapılan oylamada, Taksim Gezi Parkı olayları hakkında hazırlanan tasarı, oy çokluğu ile kabul edildi.

Basın özgürlüğünün kısıtlandığı iddia edilen tasarıda, AK Parti Hükümeti’nin yeni bir basın kanunu hazırlaması isteniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun bu tasarısını tanımayacağını, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da aynen iade edeceklerini söyledi.

Bu gerilimin arkasında ise, medya vasıtasıyla yürütülen küresel bir mücadelenin bulunduğuna işaret ediliyor.

“Faiz lobisi” ve “yerleşik düzen” nasıl çalışır?
Gazeteci Yiğit Bulut anlatıyor

12 Haziran 2013 Çarşamba

Taksim olaylarının perde arkası

Her şey vatan için!..
- Reyhanlı provokasyonu tutsaydı, Erdoğan Amerika’dayken koltuğunu kaybedebilirdi…

- Türkiye’de yatırım yapan yabancılar ile Forbes listesinde yer alan en az 30 işadamı Taksim olaylarına destek verdi…

- MİT kör noktalarda dağıtılan 200’er liralık banknotları tespit etti ve hangi bankadan çıktığını buldu…

- Suriye’den çok ağır bir saldırı için sınırı geçmek isteyen 100 kişilik özel bir tim, Türk askeri ve MİT tarafından ortadan kaldırıldı…

- CNN International televizyonu, bu 100 kişilik TİM’i bildiği için mi günlerdir canlı yayın aracını Reyhanlı’da tutuyordu?..

Ekonomi Bakanı Çağlayan’dan bankalara uyarı: Vampirlik dönemi bitti

Zafer Çağlayan
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bazı kötü niyetli bankaların bankacılık dışında işler yaptıklarını ve ellerinde bunun belgelerinin olduğunu belirterek, “Faizleri daha yükseltip, Türkiye’nin iliklerini, kemiklerini sömürmek yakışmaz. Vampirlik dönemi bitti” uyarısında bulundu.

Bakan Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen “Söz Verdik Yapıyoruz” başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, borsada yaşanan iniş çıkışları değerlendirirken şunları kaydetti: