30 Nisan 2013 Salı

TESKOMB Başkanı Akgül, ‘millî içkimiz ayran’ diyen Başbakan Erdoğan’a yayık hediye etti

Başbakan Erdoğan, kredi faiz oranlarını düşürdü
Kısa adı TESKOMB olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin Başkanı, eski Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, daha önce yaptığı bir konuşmada ‘millî içkimiz ayrandır’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, üzerinde ‘Dünya lideri Erdoğan, millî içeceğimiz ayran’ yazılı yayık hediye etti.

Başbakan Erdoğan da, Akgül’ün hediyesine “Millî içkimiz ayrandır dedik, tabii her taraftan bazı malûm kesimler saldırdı. Şimdi Abdülkadir kardeşim de buraya güzel bir ayran yayığı getirdi ama içi boş. Çok teşekkür ediyorum” diyerek karşılık verdi.

Türkiye’nin, dünyanın en zengin ve en köklü esnaf topluluğuna sahip olduğunu hatırlatan Erdoğan, Ahi’nin bir anlamının da kardeşlik olduğunu belirterek, “Bu topraklarda kardeşlik, ahilikle pekiştirilmiş. Kadıdan önce ahiye gitmiştir problem yaşayanlar. Bu toprakların hamurunda ahilik, kardeşlik vardır. Bin yıl boyuncu esnaf, bu toprakta kardeşliği korumuşsa, bugün de onlardan bu kardeşliği korumalarını rica ediyorum” dedi.

MHP, CHP, BBP ve KAMUSEN’den
Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto gösterisi

"Türk-Kürt kardeştir" sloganı atıp sürece karşı çıktılar
MHP, CHP, BBP, KAMUSEN ve Yozgat Şehit Aileleri Derneği mensuplarından oluşan yaklaşık 250 kişilik bir grup, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak bu gün Yozgat’a gelen İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto gösterisi düzenledi.

“Yozgat Yenigün” gazetesinden protesto çağrısı

Muhalifleri meydana çağırdı
“Yozgat Yenigün” gazetesi, İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’nin Yozgat’ta sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla bir araya geleceği bu gün, manşetten protesto çağrısı yaptı.

MHP, CHP, BBP, KAMUSEN ve Yozgat Şehit Aileleri Derneği mensupları tarafından bu gün saat 14.00’te düzenlenecek olan çözüm sürecini protesto gösterisine destek veren gazete, manşet haberinde, “Yozgat, kendini Türk hisseden herkes için bir Ergenekon diyarıdır” ifadesini kullandı.

“Bayrağını al meydana gel” başlıklı haberde, şu çağrı yapıldı:

Gazeteci Yılmaz: Akil insanlar toplantısına
beni neden davet etmediniz?

Tarık Yılmaz
İleri gazetesi Haber Müdürü Tarık Yılmaz, İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’nin bu gün saat 16.00’da Galata Çamlık Otel’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarıyla yapacakları toplantıya neden davet edilmediğini sordu.

Yılmaz, “Davet etmediler” başlıklı yazısında, “… bu kez davet edilmeme adına zoruma giden, işin Türkçesi, bazı gazeteciler davet edilirken bazılarının görmezden gelinmesine anlam veremedim” diye yazdı. Yılmaz, şunları kaydetti:

“Her neyse, çok fazla konuşmak istemiyorum. Bu gün saat 16.00’da Galata Çamlık Otel’de yapılacağı söylenen toplantıyı merakla bekliyorum, o insanları dinlemek istiyorum. Beni neden davet etmediklerini de çok merak ediyorum.

Acaba beni ne gördüler? Sakıncalı Gazeteci? Sakıncalı Türk? Sakıncalı Yozgatlı? Sakıncalı Köşe Yazarı? Sakıncalı İnsan! Ne, ne, ne?.. Ne gördüler de toplantıya davet etmediler / edemediler?”

(Yozgat Muhabir)

Dengir Mir Mehmet Fırat:
Kürtler, bölünmek isteyecek kadar aptal değil

Dengir Mir Mehmet Fırat
Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “Irak Kürdistanı’na üç defa gittim. İnsanların tek ideali, İstanbul’da ev sahibi olmak, yazın Antalya’ya gitmek. Eskiden bizim Paris’e gitmek istememiz gibi bir şey” dedi.

Fırat, Akşam gazetesine verdiği röportajın ilgili kısmında, sorulara şöyle cevap verdi:

Ekmek parası için 75 yaşında Urfa Siverek’ten Yozgat’ın Yerköy ilçesi Akpınar Köyü’ne geldi

Mahmut Bolat, Siverek'ten geldi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin çeşitli illerinden aileleriyle birlikte Yozgat’a gelip tarım alanlarında mevsimlik işçi olarak çalışan vatandaşlarımız, ilçelerde İl Özel İdaresi tarafından kurulan çadırlara yerleşmeye başladılar.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden çocukları ile birlikte Yerköy ilçesine çalışmayan gelen 75 yaşındaki Mahmut Bolat da, Akpınar Köyü’ndeki çadırlarına yerleşti. Bolat, 8 yıldır her yaz mevsiminde Yozgat’a geldiklerini belirterek, “Burada önce pancar çapalama, soğan, mercimek, nohut ve daha sonra pancar söküm işini tamamladıktan sonra tekrar memleketimize dönüyoruz” dedi. Bolat, özellikle son 2 yıldır pancar sökme makinelerinin yaygınlık kazanması sebebiyle iş bulmakta zorlandıklarını söyledi.

TCDD Yozgat 2. Bölge Müdürlüğü,
eski hükümlü demiryolu işçisi alacak

Son başvuru 8 Mayıs
TCDD Yozgat 2. Bölge Müdürlüğü, Yerköy Depo Müdürlüğü’nde demiryolu hattı bakım onarımcısı olarak çalıştırılmak üzere, eski hükümlü veya terörle mücadelede malûl sayılmayacak şekilde yaralanan işçi alacak.

İşçilerde, yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapıldığı raylı sistemlerde yol bakım ve onarım işlerinde en az 6 ay tecrübeli olmak şartı aranıyor. Başvuruların en geç 8 Mayıs 2013 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Yıkılmak üzere olan ilkokul,
elbirliğiyle tamir edilip köy konağına dönüştürüldü

Terzili Köy Konağı törenle açıldı
Yozgat’ın Yerköy ilçesi Sekili beldesi Terzili köyünde 10 yıldır âtıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul, köy sakinleri tarafından imece usulü tadilatı yapılarak köy konağı hâline getirildi. Bakım ve onarımı tamamlanan köy konağı, törenle hizmete açıldı.

Köyde yaşanan göç sebebi ile eğitim gören öğrencilerin sayısının azalması, burada okuyan öğrencilerin taşımalı sistemle Sekili Beldesi’nde okumalarını zarurî hâle getirdi. 10 yıldır kullanılmayan okulun camları, çatısı ve kapıları kırıktı. Terzili Köyü Derneği Başkanı Abdullah Doğru ve Köy Muhtarı İhsan Seyfi’nin öncülüğünde başlatılan çalışama kapsamında, kısa süre içerisinde yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul, köy sakinleri tarafından imece usulü ile bakım ve onarımı yapılarak köy konağına dönüştürüldü.

29 Nisan 2013 Pazartesi

Akil İnsanlar Heyeti’nde Türk Ocakları’nın
ödül verdiği Prof. Dr. Erol Göka da yer alıyor

Akil İnsanlar, 2 fireyle Yozgat'a geliyor
Hükümetin PKK terörünü sona erdirmek amacıyla başlattığı “çözüm süreci”ni halka anlatmak ve halkın bu konuya dair endişelerini hükümete aktarmak amacıyla gönüllü olarak görev alan isimlerden İç Anadolu Bölgesi sorumluları, yarın Yozgat’ta düzenlenecek olan toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelecekler.

Heyet üyeleri arasında, 2008 yılında, “ilmî çalışmalarıyla Türk Milleti’nin ufkunu açan eserler ortaya koyduğu için, ‘Ziya Gökalp / Türk Ocakları İlim ve Teşvik Armağanı’na lâyık bulunan Prof. Dr. Erol Göka da yer alıyor.

30 Nisan Salı günü Galata Çamlık Otel’de saat 16:00’da başlayacak olan toplantıya meslek odalarının, bazı vakıfların ve derneklerin temsilcileri ile gazetecilerden oluşan 100’ün üzerinde kişi davet edildi.

Kadışehri Belediyesi’nin
kültür ve hizmet binasının kaba inşaatı bitti

Kültür ve Hizmet Binası bu yıl hizmete açılacak
Kadışehri Belediyesi’nin Kültür ve Hizmet Binası’nın kaba inşaatının tamamlandığı ve dış cephe çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, binanın 2013 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacağı kaydedildi.

(Yozgat Muhabir)

Promosyon çantalar ve iş elbiseleri
artık Yozgat’ta da üretiliyor

Saliha Kayhan
KOSGEB’in girişimcilik kursuna katılıp sertifika aldıktan sonra kendi işini kuran Saliha Kayhan, promosyon çanta ve iş elbisesi alanında Yozgat’taki ilk iş yerini açarak özel firmalar için üretime başladı. Kayhan, “Daha önce ilimizde bu işi yapan bir iş yeri olmadığı için esnafımız siparişlerini başka illere vermek zorunda kalıyordu. İnşallah bundan sonra esnafımız ve iş adamlarımız siparişlerini bize verirler” dedi.

Babası terzi olduğu için kendisinin de tekstil işine ilgi duyduğunu belirten Kayhan, şu açıklamada bulundu:

26 Nisan 2013 Cuma

10 yıllık kalkınma stratejisini belirlemek için
2 Bakan, Yozgat’ta STK’larla bir araya gelecek

Cevdet Yılmaz - Bekir Bozdağ
Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Yozgat’ın önümüzdeki 10 yıllık kalkınma stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla, Yozgat’ta geniş katılımlı bir çalıştay gerçekleştirecek.

2-3 Mayıs tarihlerinde Grand Ser Otel’de gerçekleştirilecek olan çalıştaya Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yozgat’ta faaliyet gösteren kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, üniversite ve özel sektör temsilcileri katılacak.

Sorgun MYO’nun ilk öğrencileri, okul tamamlanana kadar Yozgat kampüsünde öğrenim görecekler

Şimşek - Uçar - Kılıç
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversiteye bağlı Sorgun Meslek Yüksek Okulu’nun bu yıl öğrenci alacağını, ancak okul binası tamamlanana kadar öğrencilerin Yozgat kampüsünde eğitim göreceğini söyledi.

Kaymakam Kılıç ‘Öğretmen Lisesi’ demişti

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, 14 Nisan’da yaptığı açıklamada “Şayet binadaki çalışmalar tamamlanamazsa, geçici olarak Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde yeni yapılan okul binasında eğitim öğretim yapılacak” demişti.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Büyük Termal Otel Sultan Sofrası’nda bir toplantı yaparak, ilçede inşaatı devam eden Meslek Yüksekokulu konusunda istişarede bulundular.

İŞKUR, Yozgat’ta 687 işsizi işe yerleştirdi
hâlen 19 bin 338 kayıtlı işsiz, iş bekliyor

İŞKUR Yozgat, işsizliği azaltmak için çalışıyor
Kısa adı İŞKUR olan Türkiye İş Kurumu’nun Yozgat İl Müdürü Recep Öcal, bu yılın Ocak-Şubat döneminde 687 kişiyi işe yerleştirdiklerini açıkladı. Öcal, bu yıl Mart ayı sonu itibariyle hâlen 19 bin 338 kayıtlı işsiz olduğunu kaydetti.

Bu yılın ilk 3 ayında iş ve meslek danışmanlarınca 3 bin 538 kişiye danışmanlık hizmeti verildiğini belirten Öcal, şu açıklamada bulundu:

 480 kişiye 904 bin 980 TL işsizlik maaşı ödendi

“2013 yılı Ocak ve Mart döneminde, aylık maaşları ve genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından ödenmek üzere toplam 233 işsizimiz çeşitli firmalarda işbaşı eğitim programına alındı. Yine aynı dönemde işsiz kalan 480 kişiye 904 bin 980 TL işsizlik maaşı ödendi. 2013 yılı Ocak-Mart döneminde tüm bu faaliyetler için ise 4 Milyon 633 bin 778 TL ödenek kullanılmıştır. Bu tür çalışmalarımız devam ediyor.” 

Yozgat’a 27 doktor atandı

Mayıs ayında göreve başlayacaklar
AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan doktor atamalarında Yozgat’a 27 doktor atandığını bildirdi.

Ertuğrul Soysal, atanan doktorların Mayıs ayından itibaren hastanelerde hizmet vermeye başlayacağını belirterek, şu açıklamada bulundu:

“İlimize 18 uzman, 9 pratisyen olmak üzere 27 hekim atandı. Atanan hekimlerden Yozgat merkeze 1 acil tıp uzmanı, 2 çocuk hastalıkları uzmanı, 1 göğüs hastalıkları uzmanı, 2 kadın doğum hastalıkları uzmanı, 1 kardiyoloji, 2 nöroloji, 1 üroloji, 1 patoloji, 1 biyokimya uzmanı ve 3 pratisyen hekim atanmıştır. Yerköy ilçemize 1 anestezi, 1 radyoloji, 1 pratisyen hekim, Sorgun ilçemize 1 Anestezi uzmanı, 1 göz hastalıkları uzmanı, Şefaatli ilçemize 1 aile hekimliği uzmanı, 1 pratisyen hekim, Çekerek ilçemize 1 dahiliye uzmanı, 2 pratisyen hekim, Akdağmadeni ve Boğazlıyan ilçemize de 1’er pratisyen hekim atanmıştır.”.

Mermertaş: Siren çalarak geçiş üstünlüğü kullanan bir ambulans, hasta değil yolcu taşıyordu

Çetin Mermertaş
“Yeni Ufuk” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş, içinde hasta olmadığı halde siren çalıp geçiş üstünlüğü kullanarak kırmızı ışıkta geçen bir ambulansın, hastaneye gidene kadar iki yerde yolcu indirdiğini, yolculuk sonunda ise hastaneye bile girmediğini belirterek, bu konudaki denetimin sıkılaştırılmasını istedi.

Mermertaş, “Ambulans mı, servis aracı mı?” başlıklı yazısında, “Zaman zaman vatandaş tepki gösteriyor; ambulanslar boş olmasına rağmen korku salıyor diye. Ambulansın plakası bende mevcut. Sağlık Müdürü mü olur yoksa ilin Valisi mi, bilemem; birileri çıkıp buna dur demezse padişahlık devam eder. Devletin malı, yarın olur deniz” diye yazdı.

Mermertaş, şahit olduğu olayı şöyle anlattı:

24 Nisan 2013 Çarşamba

Gazeteci Yılmaz: Yüksek hızlı tren de
diğer yatırımlar gibi Yozgat’a gelince yavaşlıyor…

Tarık Yılmaz
“İleri” gazetesinin Haber Müdürü Tarık Yılmaz, daha önce 2015 yılında hizmete gireceği duyurulan yüksek hızlı tren hattının açılış tarihinin 2016’ya ertelendiğini; bu tarihin 2017 hatta 2018 yılına kayabileceğini belirterek, “Ne gariptir; adı ‘Yüksek Hızlı’, kendisi de hızlı ama o da diğer yatırımlar gibi Yozgat’a gelince ‘yavaş’lıyor” diye yazdı.

“İleri” gazetesinin Haber Müdürü Tarık Yılmaz, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın geçen hafta sonu Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri’nde basın mensupları için düzenlediği yemekli basın toplantısını “Bozdağ ve Yozgat” başlıklı 2 seri yazıyla değerlendirdi.

Sorgun Belediyespor Tekvando Takımı, şampiyonadan 10 madalya ile döndü

Sorgun'un gururu oldular
Sorgun Belediyespor Tekvando Takımı, Kastamonu Candaroğulları Tekvando Şampiyonasından 6 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak, şampiyonadan toplam 10 madalya ile döndü.

Kastamonu Hüsnü Tandoğan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalara Kastamonu, Ankara, Sakarya, Çankırı, Sinop, Karabük, Bartın ve Yozgat’tan toplam 178 sporcu katıldı.

Şampiyonaya 12 sporcu ile katılan Sorgun Belediyespor Tekvando Takımı’nın antrenörü Ahmet Turan Dinçer, şu açıklamada bulundu:

“Türkiye şampiyonaları öncesi sporcularımız iyi bir tecrübe kazandılar. Bu müsabakalar sonucunda 49 kg’da Bekir Ekinci, 45 kg’da Abdüsselam Çetin, 57 kg’da M. Fatih Doğan, 78 kg’da Beytullah Direm, 55 kg’da Zeynep Yeter Altan, 59 kg’da Ayşen Gülsüm Altan, altın madalya kazandılar. Diğer 2 sporcumuz gümüş ve 2 sporcumuz ise bronz madalya kazandı.”

Akdağmadeni ilçesinde 9 köyden sonra
22 köy daha güneş enerjisi sistemine geçecek

Sistem köylerde yaygınlaşıyor
Kısa adı ORKÖY olan Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü’nün ormanlardan kaçak kesimlerin önüne geçmek ve orman köylülerinin ekonomik refahını artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Akdağmadeni ilçesine bağlı köylerde güneş enerjisi kullanımı yaygınlaşıyor.

Akdağmadeni ilçesinde 2012 yılında 9 köyün kullandığı güneş enerjisi sistemi, bu yıl 22 köyde daha faaliyete geçirilecek. Böylece, ilçede toplam 31 köy, evlerindeki enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayacak.

Akdağmadeni Orman İşletme Müdürü Tahsin Kumbara, köylerde evlere takılacak olan güneş enerjisi sistemlerinin maliyetinin karşılanmasını kolaylaştırmak amacıyla, sistem bedelinin 3 taksit hâlinde 3 yıla yayıldığını söyledi. Kumbara, “Güneş enerjisine olan talep giderek artıyor. Bu proje kapsamında güneş enerjisi takılmamış orman köyü kalmayacak” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Ödüllü tesis mahkeme kararıyla mühürlendi Belediye, katı atık bedelini faturalardan kaldırdı

Tesis 3 kez ödüllendirilmiş, belediyeye bir kepçe kazandırmıştı...
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 2009 yılında hizmete açılan ve ‘En Çevreci Belediyeler’ yarışmasında ikinci olup Yozgat Belediyesi’ne  ‘Eskavatör Kepçe’ kazandıran Katı Atık Bertaraf Tesisi, çevre ve insan sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile kapatılıp mühürlendi.

Yapılan soruşturma sonucunda da, tesisin kurulması konusunda hazırlanan raporda imzaları bulunan Yozgat İl Özel İdaresi’nde görevli 5 teknik personel hakkında da soruşturma başlatıldı.

Yozgat Belediyesi de, su faturasıyla birlikte tahsil edilen katı atık bedeli olan 6 TL’yi faturadan kaldırdı.

23 Nisan Yozgat’ta da törenle kutlandı

Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterileri
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü münasebetiyle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yozgat’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Kemal Şahin ve diğer protokol mensupları ile çocuklar ve velileri katıldı.

23 Nisan 2013 Salı

Çocuk Meclisi üyeleri mazbatalarını aldılar

Çocuklar şehrin sorunlarına çözüm üretcekler
Yozgat’ta demokrasi kültürünü geliştirmek amacıyla Yozgat Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Meclisi’nin üyelerine, düzenlenen törenle mazbataları verildi.

Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi Düğün Salonu’nda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, törende yaptığı konuşmada, çocuklardan oluşan meclis üyelerinin kentte gördükleri eksiklikleri ve isteklerinin çözümü için projeler hazırlayacaklarını söyledi.

Çocuk Meclisi’nin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da Yozgat’a katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Başer, şunları söyledi:

22 Nisan 2013 Pazartesi

MÜSİAD Yozgat Temsilciliği,
Yozgat ekonomi raporunu üst yönetime sunacak

MÜSİAD Yozgat Temsilciliği, Yozgat’ta yatırımların ve istihdamın artırılarak ekonomik sıkıntıların giderilmesine yönelik hazırladığı raporu, MÜSİAD üst yönetimine sunacak.

Genel Kurul 27 Nisan'da
MÜSİAD’ın 22. Olağan Genel Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, 27 Nisan Cumartesi günü İstanbul Sütlüce’deki Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.

MÜSİAD Yozgat Temsilcisi İhsan Şahin, bir grup işadamıyla birlikte Yozgat’ı temsilen Genel Kurul’a katılacaklarını bildirdi. Şahin, Yozgat’ta yatırımların ve istihdamın artırılarak ekonomik sıkıntıların giderilmesine yönelik hazırladıkları raporu, MÜSİAD üst yönetimine sunacaklarını belirtti.

Şahin, ayrıca İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan TurkeyBuild Yapı Fuarı’na katılacaklarını kaydetti.

(Yozgat Muhabir)

Saray’da trafik kazası: 2 yaralı

2 kişi yaralandı
Yozgat’ın Yerköy İlçesine bağlı Saray Beldesi’nde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Yozgat istikametinden, Yerköy istikametine gitmekte olan Gülsün Akgün yönetimindeki 06 HF 669 plakalı otomobil, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu tarlaya uçtu. Kaza’da otomobil sürücüsü Gülsün Akgün ve otomobilde bulunan Ayhan Güler yaralandı.

Yaralılar, Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kestiği ağacın altında kalarak öldü

Ağacın altında can verdi
Akdağmadeni ilçesine bağlı Kızılcıova Köyü’nde 72 yaşındaki Hasan Comart, komşusunun bahçesinde bulunan söğüt ağacını kestikten sonra, devrilen ağacın altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti.

Hasan Comart’ın cenazesi Akdağmadeni Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

21 Nisan 2013 Pazar

Bozdağ: Bahçeli, bir fikri olmadığı için küfrediyor

Bozdağ, Yozgat'ta çözüm sürecini anlattı
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, terörün sona ermesi için başlatılan çözüm sürecinin, provokasyonlara rağmen ilerleyeceğini belirterek, MHP’nin terörün sona ermesinden rahatsız olduğunu ifade etti.

“Milletimizin basireti Bahçeli’nin basiretinden çok daha ileridedir” diyen Bozdağ, Bahçeli’nin, âkil insanlara yönelik sert ifadelerine tepki gösterdi. Bozdağ, “Fikir sahibi olanlar küfretmezler, Eğer birisi küfrediyorsa, hakaret ediyorsa, onun üretebileceği bir fikir olmadığındandır” dedi.

İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adının verildiği Tarih Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin temel atma törenine katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, eski adı “Nohutlu Tepesi” olan Şahin Tepesi’nde, hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Yozgat Belediyesi Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri’nde “çözüm süreci” hakkında değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

20 Nisan 2013 Cumartesi

“Muhalefet bir ‘ihanet’ türküsü tutturmuş gidiyor”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ
Muhalefetin çözüm süreci karşısındaki tavrını eleştiren Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Ben ‘kan dursun, gözyaşı dinsin’ diyorum, bunun neresi hainliktir? ‘Terör bitsin’ diyorum, bunun neresi işbirlikçiliktir? ‘Analar ağlamasın’ diyorum, bunun neresinde kötülük vardır? Tutturmuşlar bir ‘ihanet’ türküsü, tutturmuşlar bir ‘ihanet’ kampanyası gidiyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın, CHP tabanının da çözüm sürecine verdiğini söylemesi üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine görevinden istifa etmek zorunda bırakıldığını belirten Bozdağ, “MHP’ye oy vermiş seçmenlerin de hatırı sayılır bir kısmı bu sürece destek veriyor. Çünkü kanın durduğu, terörün bittiği, gözyaşının dindiği bir Türkiye, bugünkünden daha güçlü, daha kudretli olacak” dedi.

Bozdağ, yaklaşık 4 aydır şehit verilmediğine dikkat çekerek, “Kötü mü oldu? Kaçırılmış kamu görevlileri serbest bırakıldı, kötü mü oldu?” diye sordu.

Çiçek: Kuru kuruya Yozgatlılık olmuyor

TBMM Başkanı Cemil Çiçek
Yozgat Bozok Üniversitesi Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin temeli törenle atıldı.

Üniversitenin, başarılı olması hâlinde bir ile yapılan en büyük yatırım olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Adam gibi yaşamak, biraz da başkaları için yaşamaktır. (…) Kuru kuruya da Yozgatlılık olmuyor” diyerek, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Yozgat’a hizmetlerinin başkalarına örnek olması temennisinde bulundu.

Prof. Dr. İhsanoğlu, Bozok Üniversitesi tarafından “Tarih Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi”nde değerlendirilmek üzere, 10 binin üzerinde kitap, hat ve el yazması eserlerden oluşan kendi özel arşivini üniversiteye bağışlamıştı.

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, IRCICA Genel Direktörü Dr. Hali Eren, Mimar Prof. Amir Pasic, IRCICA Kütüphane Müdürü Dr. Abdullah Topaloğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin,  Hayırsever işadamı Bilal Şahin, Fakülte Dekanları, Daire Müdürleri, akademik ve idari personel ile vatandaşlar katıldı.

19 Nisan 2013 Cuma

“Doğu’da ilim Batı’dan önce başladı ama ‘Medrese üniversiteden üstündür’ demek doğru değil”

Rektör Uçar - Prof. İhsanoğlu
İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve Türk Bilim Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, medrese ile üniversitenin birbirinden farklı özellikler taşıyan eğitim kurumları olduğunu belirterek, birinin diğerine üstün olduğunu iddia etmenin doğru olmadığını ifade etti.

İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve Türk Bilim Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bozok Konferansları” kapsamında “Türkiye’de Üniversitenin Kavram ve Kurum Olarak Doğuşu” konulu konferans vermek ve kendi adına kurulan Tarih Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin temel atma törenine katılmak üzere Yozgat’a geldi.

Konferansı Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’ın yanı sıra, Kurucu Rektör Prof. Dr. İnci Varinli de izledi.

18 Nisan 2013 Perşembe

The Hollywood Reporter de aynı kanaatte:
Yozgat Blues, Yozgat’a çok az yer vermiş

Bir Yozgat Blues eleştirisi yayınladı
Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ikinci filmi Yozgat Blues, filmi izleyen bir Amerikalı eleştirmen tarafından da Yozgat’a çok az yer verdiği için eleştirildi.

32. İstanbul Film Festivali’ne (Türkçe dublaj, İngilizce alt yazılı olarak) katılan Yozgat Blues filmi hakkında The Hollywood Reporter isimli web sitesinde bir değerlendirme yazısı yayınlandı. Yazıda, filmde Yozgat’a yeterince yer verilmediğine dair şu eleştiride bulunuluyor:

“Filmdeki bir hayal kırıklığı da, ağırlıklı olarak yakın çekimlere dayanması ve ülkenin bu bölgesinin atmosferine çok az yer vermesi. Bu durum, yönetmenin (bilinçli olarak) yapmaya çalıştığı bir şey; ancak filmde yerellikten daha fazla yararlanılabilirdi.”

Yozgat Muhabir yazarı Sürur Öztürk, “Yozgat Blues’da Yozgat yok” başlıklı yazısında, Yozgat gazetesi yazarı Celal Kapusuzoğlu’nun yeğeni Araştırma görevlisi Aykut Alp Kapusuzoğlu da kendi blogunda yayınladığı “Yozgat Blues ve Türk sinemasının taşraya bakışı” başlıklı yazısında filmin bu eksikliğine işaret etmişti.

(Yozgat Muhabir)

17 Nisan 2013 Çarşamba

Valilik, Milli Eğitim, Üniversite ve Belediye,
eğitim seviyesini yükseltmek için işbirliği yapacak

Valilik, eğitim seviyesini yükseltmekte kararlı
Vali Yazıcı, imzalanan protokol gereği, ortaöğretim öğretmenleri ile Bozok Üniversitesi akademisyenlerinin zaman zaman bir araya gelerek bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklarını kaydetti.

Yozgat’taki okullarda eğitimin niteliğini geliştirmek, öğrencilerin öğrenme başarılarını arttırmak ve daha ileri düzeyde öğrenim görme fırsatlarını oluşturmak amacıyla, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

“Eğitimde İşbirliği Protokolü”, bu gün Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş tarafından Galata Çamlık Otel’de imzalandı.

Yerköy Belediyesi’ne 1 milyon Liralık haciz

Emrebaş İnşaat, Yerköy Belediyesi'ni icraya verdi
Yerköy Belediyesi’nden alacaklı olduğu KDV hariç 717 bin 834 Lira’yı istemek için belediyeye gittiğinde kovulduğunu iddia eden Emrebaş İnşaat yetkilisi Sinan Emrebaş, belediyeyi icraya verdi. Yerköy İcra Dairesi, belediyenin vadeli-vadesiz mevduatları, döviz hesapları ve her türlü alacakları üzerine haciz konulmasını istedi.

Polislerden yoksul ailelere gıda yardımı

Polis halkın yanında
Çekerek İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 168’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, ilçedeki yoksul ailelere gıda yardımında bulundu.

Bu kapsamda, emekli emniyet mensupları, şehit ve gazi aileleri, kamu kurum ve kuruluşları, yatılı okul yurtları, yoksul ve muhtaç aileler ziyaret edildi. Polis ekipleri, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gıda paketleri götürerek teslim ettiler. Vatandaşlar, emniyet teşkilatının kendilerine gösterdiği yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

16 Nisan 2013 Salı

Yozgat Valiliği, Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte Yozgat’ın yol meselesini masaya yatırdı

Yazıcı: Yol yapımını çok sıkı takip edeceğim
Vali Yazıcı, yolların zamanında tamamlanamamasından veya yarım kalmasından dolayı zaman zaman ölümlü trafik kazalarının meydana geldiğini belirterek, “Bunun maddî sorumluluğunun yanında manevî vebali de, ocak alanından başlamak üzere yapım sürecinde yer alan bütün birimlerin üzerindedir” dedi. Vali Yazıcı, herkesin, Yozgat halkının menfaati için bir dönem külfeti üstlenmek zorunda olduğunu ve bu seneki yol yapım programını sıkı takip edeceğini söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yozgat Valiliği, 1920’li yıllardan bu yana Yozgat’ın gündeminden düşmeyen ve sık sık şikâyetlere sebep olan yol meselesini masaya yatırdı.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Kenan Adiloğlu, Bölge Müdürü Aydın Doğan ve yapımdan sorumlu şube müdürleriyle birlikte Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı’yı ziyaret ederek yaz programı konusunda istişarelerde bulundular.

Bozdağ’dan Fazıl Say’a hapis cezası yorumu: İfade hürriyeti, hakaret ve aşağılama hürriyeti değildir

Bekir Bozdağ soruları cevapladı
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, piyanist ve besteci Fazıl Say’ın piyano çaldığı ve sanatını icra ettiği için değil, söylediği sözler toplumun önemli bir kesiminin kabul ettiği değerlere hakaret ve aşağılama olduğu için mahkeme tarafından cezalandırıldığını söyledi.

Bozdağ, “Hiç kimsenin insanların inançlarına hakaret etme, küfür etme, onları aşağılama hakkı ve böyle bir özgürlüğü de yoktur. Düşünceyi ifade etmek ayrı bir şey, başkalarının inancına hakaret etmek, küfür etmek ayrı bir şey. Bunları birbirinden ayırmak lâzım” dedi.

Cezası ertelendi, hapse girmeyecek

Mahkeme, Say hakkında verdiği 10 ay hapis cezası hükmünün açıklanmasını, sanığın sabıkasız oluşunu dikkate alarak, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakmıştı.

Başkan Erdal, isim değişikliğinin sebebini açıkladı

Durmuş Erdal
“Karakız” olan ismi kısa bir süre önce “Yeniyer” olarak değiştirilen beldenin Belediye Başkanı Durmuş Erdal, yerel basında yer alan tepkiler üzerine, isim değişikliğinin, iki beldenin birleştirilmesinden dolayı yapıldığını açıkladı.

Ahmetfakılı ve Karakız beldelerinin bir süre önce birleştirildiğini hatırlatan Erdal, “Beldemizin ismi ‘Yeniyer’ oldu. Merkez Mahallesinin adı da ‘Karakız’ olarak değiştirildi. Ahmetfakılı ise mahalle oldu. İki beldenin birleşmesiyle de nüfusumuz 2 bin 600’ü geçti. Ben bu birleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Doğalgaz hattı için
yolda kazılan hendek toprakla kapatılınca...

Büyük kazalara sebep olabilir!..
Boğazlıyan ilçesine bağlı Çarşı Mahallesi’nde doğalgaz nakil hattı için yolda kazılan hendek, çalışma tamamlandıktan sonra toprakla kapatıldı. Yağan yağmurla birlikte toprağın yumuşaması sebebiyle, kazı alanında çukur oluştu. Yoldan geçen araçlar, tekerlekleri çukura gömüldüğü için yolda kalıyor.

Fatih Usluadam’a ait 38 AV 020 plakalı otomobil de ön tekerlekleri çukura gömüldüğü için yolda kaldı.

Minibüsle otomobil çarpıştı: 7 yaralı

5'i işçi 7 kişi yaralandı
Yozgat'ın Sorgun ilçesinden Yerköy ilçesine işçi taşıyan Mustafa Ş. yönetimindeki 66 LU 075 plakalı servis minibüsü, Çorum’dan gelip Sivas istikametine dönüş yapmakta olan Nizam B. yönetimindeki 16 KHE 47 plakalı otomobille saat 07.30 sıralarında Yozgat E-88 karayolunda Alaca Kavşağı’nda çarpıştı.

Yoğun sis sebebiyle meydana geldiği belirtilen kazada 7 kişi yaralandı. Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğu,
İstanbul Tiyatro Festivali’ne katılıyor

Bozok Üniversitesi, "Bir sen eksiktin"le yarışacak
Genel Sanat Yönetmenliğini Soner Tümgan’ın yaptığı Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Üniversiteler Arası İstanbul Tiyatro Festivali’ne katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı olarak faaliyet gösteren Gösteri Sanatları Merkezi (GSM) tarafından düzenlenen festival, 1-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Orta Anadolu Barolarından ortak bildiri

19 barodan ortak bildiri
13-14 Nisan 2013 tarihinde Kayseri Barosu Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan “Orta Anadolu Bölge Baroları” toplantısında imzaları bulunan baro başkanları, ortak bildiri yayınladılar.

Bildiride, Kayseri, Yozgat, Osmaniye, Kütahya, Düzce, Burdur, Manisa, Ordu, Adıyaman, Gümüşhane, Malatya, Çorum, Elazığ, Afyon, Tokat, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Sivas ve Konya Baro Başkanlarının imzaları bulunuyor.

Yeni Anayasa, yargı bağımsızlığı, hukuk eğitimi ve 25-26 Mayıs tarihinde yapılacak olan Türkiye Barolar Birliği Başkan ve Kurul Üyeleri seçimleri konularını kapsayan 5 maddelik ortak bildiri şöyle:

Boğazlıyan Kaymakamlığı proje bekliyor

Üretmek isteyene fırsat
Boğazlıyan Kaymakamlığı, Yozgat’ın, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen ve kısa adı SODES olan Sosyal Destek Programı kapsamına alındığını hatırlatarak, belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve kadır-erkek bütün vatandaşlardan proje beklediklerini duyurdu.

Sosyal medyada yapılan duyuruda, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarında proje sunulabileceği, son başvuru tarihinin 15 Mayıs 2013 olduğu, Boğazlıyan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Birimi’nden bilgi alınabileceği kaydedildi.

(Yozgat Muhabir)

Yerköy ülkücüleri, şehit Mehmetçikler için
hatıra ormanı oluşturacaklar

Mehmetçik Hatıra Ormanı oluşturulacak
Yerköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 21 Nisan Pazar günü, ilçedeki şehitlik mevkisinde “Yerköy Şehitliği Mehmetçik Hatıra Ormanı” oluşturmak amacıyla ağaçlandırma çalışması yapacak.

Yerköy Ülkü Ocakları Başkanı Selim Atik, bu ağaçlandırma çalışmasıyla “Yerköy Şehit Aileleri Derneği” yararına bir yardım kampanyası gerçekleştireceklerini belirtti. Atik, “Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için hayatlarının baharında toprağa düşen aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri aziz hatıralarını yaşatmak adına başlattığımız kampanyada Yerköy halkının bizleri yalnız bırakmayacağından şüphemiz yoktur” dedi.

Çevik Kuvvet’ten kitap bağışı

Daha önce ilçede görev yapan polis öncülük etti
Ankara İskitler Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü 4. Birlik Çevik Kuvvet Polisleri, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Kirsin Kavağı İlk ve Ortaokulu’nun kütüphanesine kitap bağışında bulundu.

Okul Müdürü Harun Avcı, yaptığı açıklamada, daha önce ilçede öğretmen olarak görev yapan Çevik Kuvvet polislerinden Metin Bozat’ın kitap bağışında desteğinin büyük olduğunu belirtti. Avcı, “Her kütüphane bir hapishane kapatır düsturuyla hareket eden değerli emniyet mensubu arkadaşımıza teşekkürlerimizi sunarız. Gönderilen kitaplar sayesinde modern bir kütüphaneye kavuşan Kirsinkavağı İlk ve Ortaokulu, bu alanda öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir konuma geldi” diye konuştu.

Yıldız pehlivanlar Yozgat’ta mindere çıkacak

Şampiyona Yozgat'ta
Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın 2013 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Erkekler Greko-Romen Türkiye Şampiyonası, 19-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Yozgat’ta yapılacak.

Nisan ayında düzenlenen grup müsabakalarında sıkletlerinde ilk 8 sırayı paylaşan sporcuların katılmaya hak kazındıkları şampiyonada, aynı zamanda Yıldız Milli Takımı’nın da seçmeleri yapılmış olacak.

Bu şampiyonada derece elde eden sporcular, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında millî mayoyu giyme yarışında bir adım önde yer alacaklar. 

15 Nisan 2013 Pazartesi

Yozgat’ın kalbi seninle olacak
Allah yardımcın olsun Makbule…

Gözler şampiyonada
Türkiye Şampiyonu ve Avrupa ikincisi Yozgatlı Millî Tekvandocumuz 16 yaşındaki Makbule Nur Korucu, 18-21 Nisan tarihleri arasında Moldova’da düzenlenecek olan “Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda 46 kiloda Türkiye’yi temsil edecek.

Sarıkaya ilçesine bağlı Akbucak Köyü doğumlu Basri Korucu’nun kızı Makbule Nur Korucu, tekvando dalında Yozgatlı ilk millî sporcu olma özelliğini de taşıyor.

Makbule Nur Korucu
Korucu, amacının “21 Nisan’da Moldova’da İstiklâl Marşımızı okutup şanlı bayrağımızı göndere çektirmek” olduğunu belirterek, bütün Yozgatlıların manevî desteğini ve dualarını beklediğini ifade etti.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü adına korta çıkan Bayraklı Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Makbule, Ankara’da Millî Takım kampında hazırlandığı şampiyona için bu gün yola çıkıyor.

(Yozgat Muhabir)

Başkan Başer’den, Türkiye üçüncüsü olan
karateci Emre Açıkgöz’e cumhuriyet altını

Başer'den Açıkgöz'e ödül
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Konya’da düzenlenen “Okullar Arası Küçükler ve Yıldızlar Karate Türkiye Şampiyonası”nda üçüncü olan Emre Açıkgöz’ü cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Emre Açıkgöz ve antrenörü Mesut Üstüner’i makamında kabul eden Başer, yaptığı konuşmada, belediye olarak bütün spor branşlarına katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, Okullar Arası Küçükler ve Yıldızlar Karate Türkiye Şampiyonası’nda Yozgat’ı temsil eden Cumhuriyet Orta Okulu öğrencisi Emre Açıkgöz’ü tebrik etti.

Seçmeli dersler arasına Osmanlıca da alındı

Öğrenciler eski yayınları da okuyabilecekler
Milli Eğitim Bakalığının gelecek yıl için liseler için hazırladığı programında öğrenciler Osmanlı Türkçesi, diksiyon ve hitabet derslerini de seçebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gelecek sene liselerde okutulması planlanan haftalık ders çizelgesi taslağını hazırladı. Buna göre öğrenciler, seçmeli dersler sayesinde Osmanlı Türkçesi’nin yanı sıra güzel konuşmayı ve etkili hitabeti öğrenebilecekler.

Bahçeli Kutlu Doğum Haftası’nda konuştu:
Üstünlük ırkla, mezheple, soyla değil takva iledir

Erdoğan - Kılıçdaroğlu - Bahçeli
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katılan siyasî parti liderleri, ırkçılık karşıtı mesajlar verdiler.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kevser Suresi’ni okuduktan sonra, “Kevser Suresi, ırkçılığın kesin reddidir. Kevser Suresi, asabiyetin reddidir. Her gün namazlarımızda okuduğumuz Kevser Suresi, soy üstünlüğü iddia edenlere, asalet taslayanlara, kendisini diğerinden üstün görenlere Rabbimizin verdiği kesin ihtardır” dedi.

MHP Yozgat Milletvekili Durmaz, Bodrum Konacık’ta cemevinin temel atma törenine katıldı

Konacık Cemevi temel atma töreni
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Muğla’nın Bodrum İlçesi Konacık Beldesi’nde yapılacak ilk cemevinin temel atma törenine katıldı.

“Âkil insanlar” heyetinde yer alan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, törende yaptığı konuşmada, “Sünniler cemevinde Alevilerin İslâm’ı nasıl algıladıklarına tanıklık edecek. Aleviler de temel haklarından birisini burada icra etme olanağına kavuşacak. Bu yüzden bugün inanç özgürlüğü bayramı” dedi.