14 Ağustos 2013 Çarşamba

Yozgat’ın dost eli,
Bulgaristan’daki soydaşlarımıza uzandı

Bulgaristan'daki soydaşlarımızı kucakladılar
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ve kalabalık bir heyetle birlikte 6-8 Ağustos tarihlerinde Bulgaristan’daki soydaşlarımızı ziyaret etti.

Vali Yazıcı, Ramazan ayının son günlerinde Bayrampaşa Belediyesi’nin Balkan ülkelerinde verdiği “Bereket Konvoyu” iftar programının davetlisi olarak Bulgaristan’a gittiklerini belirterek, Bayrampaşa Kaymakamlığı yaptığı dönemde kendisinin de proje içerisinde yer aldığını kaydetti.

Yozgat’tan Bulgaristan’a

Kiremitlik Köyü
6 Ağustos 2013 Salı günü Dereköy sınır kapısından Bulgaristan’a geçen Bozdağ ve Yazıcı, Bulgaristan’da Türk nüfusun ağırlıkta olduğu Kiremitlik Köyü’nü ziyaret etti.

Bozdağ, burada kendisini karşılayan kalabalığa hitap etti. Türkiye’den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selâmlarını getirdiğini ifade eden Bozdağ, Bulgaristan vatandaşı Türklerin Ramazan ayını ve bayramlarını kutladı.

Hükümet olarak yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına destek olmaya çalıştıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Türkiye ve Bulgaristan, iki dost ve kardeş ülke. Aramızda ekonomik, kültürel ve her alanda işbirlikleri var. Bu işbirliği, burada yaşayanlar sayesinde daha da iyi noktalara gelecektir” dedi.

Heyet Şumnu'da
Daha sonra Şumnu’ya geçen heyet, Tombul Camisi ve Nüvvab Medresesi’ni ziyaret etti.

Rusçuk şehrini ziyaret

Bozdağ ve Yazıcı’nın bir sonraki adresi Rusçuk şehri oldu. Rusçuk şehrindeki İlahiyat Lisesi’ni gezen Bozdağ ve Yazıcı, ardından 1905 yılında İslâm Kız Mektebi olarak yapılan okul binasını ve okulun yanında bulunan Seyit Mirza Paşa Camisi’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Bozdağ, Seyit Mirza Camisi’ nin restorasyonu için Bulgar hükümetiyle işbirliği içinde olduklarını söyledi. Bozdağ ve Yazıcı, daha sonra Plevne’ye geçerek Osmanlı-Rus savaşının gerçekleştiği alanı gezdi.

Muradiye Camisi’nde Bayram Namazı

Heyet Filibe'de
Ramazan ayının son iftarını Filibe’de yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Vali Yazıcı, bayram namazını Filibe Muradiye Camisi’nde kıldı. Bozdağ, Filibe’deki Türklerle bayramlaştıktan sonra Kırcaali Mestanlı’daki İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti.

Bulgaristan programına Vali Yazıcı ile Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya da katıldı.

Bayramda soydaşlarımızla hasret giderdik

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, gezinin sonunda yaptığı değerlendirmede, “Bozok Bereket Kervanı” ile Ramazan ayı süresince Yozgat’ın 6 merkez mahallesinin yanı sıra, 13 ilçesinde ve şehit-gazi ailelerine 20 farklı yerde iftar verdiklerini hatırlattı.

Ramazan ayının son günlerinde Bayrampaşa Belediyesi’nin Balkan ülkelerinde verdiği “Bereket Konvoyu” iftar programının davetlisi olarak Bulgaristan’a gittiklerini belirten Yazıcı, Bayrampaşa Kaymakamlığı yaptığı dönemde kendisinin de proje içerisinde yer aldığını kaydetti.

Bulgaristan programında soydaşlarımızla hasret giderdiklerini vurgulayan Yazıcı, “Ziyaretimiz Bulgaristan’daki soydaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu şehirlere oldu. Onlarla bayramlaştık, hasret giderdik. Bayram Namazımızı Filibe Muradiye Camisi’nde kıldık. Yaklaşık 5 bin cemaati vardı. Çok güzel bir atmosfer oluştu. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, namaz sonrası soydaşlarımıza Kur’ân-ı Kerîm dağıttı. Oradaki imam hatip liselerini gezdik. Güzel bir bayram programı oldu” dedi.

Vali Yazıcı, ziyaretleri sırasında Koşukavak (Krumovgrad) Müfütüsü Nasuh Efendi ile de bir araya geldi. Müftü Nasuh Efendi, Yazıcı’ya Edirne Vali Yardımcılığı döneminde Şehitler Camisi, Yonbol Ebubekir Camisi onarımı, Filibe Mezarlığı onarım protokolü çalışmaları sebebiyle teşekkür etti. Müftü Nasuh Efendi, Yazıcı’yı Yozgat’ta ziyaret edeceğini belirtti.

Hiç yorum yok: