7 Ağustos 2013 Çarşamba

Yozgat en renkli Ramazan ayını yaşadı ama
MHP bayramlaşma törenine katılmayacak

Bozok Bereket Kervanı
2013 yılı Ramazan ayı, Yozgat’ın Cumhuriyet dönemindeki en renkli Ramazan’ı olarak yaşandı.

Yozgat Valiliği ile Yozgat Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk kez Yozgat’ta gerçekleştirilen “Bozok Bereket Kervanı”, İslâm coğrafyasının ve İslâm kültürünün önemli sembollerinden develerle ve mehter takımı ile birlikte Yozgat’ın ilçelerine gitti. İlçelerde, 1500-2000 kişilik iftar sofraları kuruldu. . İftar programlarında çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirildi. Vali Abdülkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilçelerde esnafı ziyaret ettiler, vatandaşların sıkıntılarını, taleplerini dinlediler. Uygulama, Yozgat halkından çok büyük ölçüde takdir gördü.

Yerköy iftarı
Hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Bilâl Şahin Külliyesi’nin bu yıl hizmete açılması da, Yozgat merkez ilçede Ramazan’ın manevî havasının önceki yıllara göre çok daha belirgin bir şekilde hissedilmesine vesile oldu. Külliyede gerçekleştirilen çeşitli kültür etkinlikleri de, Ramazan akşamlarının kültürel boyutuna yepyeni renkler kattı.

Yozgat’ta resmî bayramlaşma merasimi, bayramın birinci günü Belediye Düğün Salonu’nda saat 11.30’da gerçekleştirilecek.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya ise, Bozok Bereket Kervanı ile ilçelerde verilen iftarlara bürokratların da katılmaları sağlanarak siyasî bir gövde gösterisi yapıldığını iddia ederek, bayramlaşma merasimine katılmayacaklarını bildirdi. Kaya, diğer siyasî partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine de “bayramlaşma törenine katılmayın” çağrısı yaptı.

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi ise, iftarlara bürokratların katılmasının, ilçe halkının sıkıntılarının ve taleplerinin doğrudan dinlenmesi, devlet-halk kaynaşmasına katkıda bulunulması amacını taşıdığını ifade ediyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: